1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vinkkejä asunnon puhelinpistokkeisiin liittyen

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi rriQ 16.03.2018.

 1. rriQ

  rriQ Member

  Liittynyt:
  04.01.2010
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ei välttämättä suoranaisesti liity tämän keskustelupalstan aiheisiin, mutta katsotaan onko kellään muulla tullut kyseistä vastaan.

  Homma lähti alun alkaen siitä, kun taloyhtiöni päätti vaihtaa DNA Welhon kaapelinetin, uuteen Telian tarjoamaan kuituyhteyteen. Sinänsä ei siinä valittamista, vaikkakin pyrin Telian palveluita välttämään kaikin mahdollisin keinoin huonojen asiakaspalvelukokemusteni perusteella. Tosin kuidun tuleminen jakamolta asuntoon vanhoja puhelinlankoja pitkin vähän ihmetytti.

  Noh, vanha netti peruttiin tietylle päivälle ja uutta tilalle (100mbs) seuraavana päivänä uuden modeemin VDSL2 saattelemana.
  Sähköpostia tuli, että netti on toiminnassa. Modeemi ollut kiinni puhelinpistokkeessa niinkuin pyydettiin, vaan eipä toiminut.

  Illan kokeiltuani eri puhelinpistokkeita ja todettuani, että mikään niistä ei toiminut, päätin seuraavana päivänä soittaa operaattorille että mistä kiikastaa.
  Hän katsoi tiedoista, että asentaja jättänyt huomautuksen että yhteyttä modeemiin ei saatu. (Yllätys sinänsä, ettei asiakkaaseen voinut olla suoraan yhteydessä tässä tapauksessa.)

  Lupasi laittaa korjaajan käymään samana päivänä korjaamassa kytkennän (vaan eipä ole näkynyt)

  Aika kauan asiaa tutkiessani ja miettiessäni, muistin että muuttaessani asuntoon yhdestä makuuhuoneen nurkasta löytyy verhon takaa kaksi puhelinpistoketta, sekä omituinen kotelo, missä DSL liitin, sekä pari riviliitintä, mitä en ollut vielä kokeillut. (kuvassa)
  IMG_20180316_180554.

  Testasin sitä ja toiseen vanhemman näköiseen pistokkeeseen ja siihen tulee netti perille, mutta piste on täysin eripuolella asuntoani, kuin kaikki laitteeni mitkä sitä vaativat.

  Onko täällä kellään kokemuksia, että pitääkö yhteys pyytää johonkin tiettyyn pistokkeeseen asentajalta, vai onko tuosta yleensä tarkoitus jakaa jotenkin eteenpäin netti toiseen pistokkeeseen, että saa modeemin haluamaansa paikkaan?

  Puhelinpistokkeelta, mihin netti tulee lähtee kyllä piuha huoneen toiselle puolelle toiseen pistokkeeseen, mutta siihen ei ainakaan mitään eloa tule.
  Itse kun olen asunut aina asunnoissa missä on vain yksi puhelinpistokepaikka, niin ei kokemusta ole miten tämän asian kanssa pitäisi toimia.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,148
  Kiitokset:
  1,037
  Pisteet:
  243
  Eipä ole mitään kokomuksia tältä laajakaista-ajalta. Aikoinaan, kun tilasi lankapuhelimen, sai itse päättää paikan, johon sen halusi. Jos siinä ei ennestään ollut puhelinpistikettä, asentaja asensi.

  Kaiken kaikkiaan tilanne oli sillä lailla sekava, että vanhoissa taloissa ei välttämättä ollut valmiina linjaa jakamosta kaikkiin huoneisiin. Toisaalta samaan huoneistoon saattoi tulla useampikin linja, mutta tavallisempaa kai oli, että sama linja oli yhdistetty useampaan rasiaan, jolloin puhelimen paikkaa saattoi vaihtaa milloin vain.

  Sinun tapauyksessasi on ilmeistä, että rasiat eivät ainakaan ole rinnan. Sen sijaan ei voi tietää, tuleeko huoneistoon jakamosta useampi linjapari, vai onko toimivaa rasiaa aikoinaan asennettaessa vedetty uusi sisäjohto ja irroitettu kytkentä entisestä rasiasta.

  Teliaa voi tietysti pyytää asentamaan laajakaistayhteyden haluamaasi rasiaan. Taloyhtiön tekemästä sopimuksesta kai riippuu, pitääkö siitä maksaa lisää, jos se vaatii työtä asunnossasi.
   
  rriQ kiitti tästä.

Jaa tämä sivu