1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vilikuttelloo

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi FORWARD 18.03.2018.

 1. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Se vilikuttelloo, siis WOW;in alussa. Starttaan pelin ja ennenkuin se peli latautuu, niin vilkuttaa näyttöä. Ei aina, mutta silloon tällöön. Sitten se yhtäkkiä menee mustaksi se näyttö ja tulee äänimerkki ja ilmoitus "näytönohjain..." ja "ladattu Mikkisoftan oma näyttisajuri" ja ei auta kuin bootatata kone uudestaan ja sitten peli joko toimii tai ei toimi ja jos toimii vilkuttaa vaan muutaman kerran ja sitten on näyttö kuin pitääkin ja jos ei, jatkuu vilkuttelu kymmeniä kertoja ja sama rumba jatkuu. Mikä tässä oikein on? Koneen osissa ei vikaa voi olla, ei softassa, ei missään, ei viruksia ei mitään. Noiduttuko tämä kone on? Piru itte koneessa? Paha silmä noitunut? Pihalle luudilla laskeutuvat noidat noituneet koneen? En tiedä, mutta ei tämä "maalliselta" vaikuta. ;). WIN10 64 bit on käyttiksenä...
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2018
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,357
  Kiitokset:
  3,860
  Pisteet:
  223
  Ilmoituksessa varmaan sanotaan että näytönohjain lakkasi vastaamasta? Pitää kokeilla vanhempia ajureita.

  Mistä tiedät että näyttiksessä ei ole vikaa?
   
 4. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,917
  Kiitokset:
  1,161
  Pisteet:
  243
  Tätä lausetta ei voi olla kommentoimatta.;) Konessa siis ei ole mitään vikaa tuon mukaan, oletko varma?
  Jospa olisit kertonut kokonaisuudessaan, mitä tuossa ilmoituksessa oli, se kertoisi aika paljon tilanteesta, muuten menee arvailuksi.
   
 5. FiveBridges

  FiveBridges Senior member

  Liittynyt:
  12.12.2014
  Viestejä:
  3,552
  Kiitokset:
  672
  Pisteet:
  123
  Näyttö menee mustaksi.Tulee äänimerkkiä.Antaa ilmoituksen näyttis tilttasi.
  Selvästi on kone noiduttu.:)Pääsiäisnoidat mellastavat.:D
  Noidan musta kissa luudanvarrella istumassa.:p
   
 6. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Ei, vaan näytönohjainta ei voitu...käynnistää muistaakseni.

  No, olen toisellakin näyttiksellä kokeillut. On vain yksi tällä hetkellä koneen piuhoissa kiinni ja vaihdoin toiseen. Sama juttu ja siis vain silloin tällöin tämä tapahtuu. Ja jos näyttiksessä on vikaa, se kaatuu ja sillä hyvä, ei sitä MS ajurilla uudelleen henkiin herätetä, vaan kone kaatuu ja se boottaa uudestaan tai sitten boottaan sen itse. Ei se näyttis "puolittain" kaadu tietääkseni. ;). Tässä on siis monta mystistä seikkaa:
  1. Näyttis kaatuu, jos kaatuu WOW:n latausvaiheessa välkyttelyjen säestyksellä ja KUMPIKIN näyttö välkyttelee. Usein ei kaadu ja silloin vain pari kertaa välkyttelee.
  2. Jos näyttis kaatuu, niin se herätetään henkiin MS:n ajurilla ja silloin toinen näyttö jää pimeäksi.
  3. Sitten kun boottaan koneen, uusi NVidian ajuri muina miehinä alkaa hommansa ja kaikki on kunnossa.
  4. Sitten aloitan pelin ja kaikki joko toimii(parin välkyttelyn säestyksellä) tai ei toimi ja näyttis kaatuu taistelulaivalle ja sitten MS:n ajuri(Jeesus) kaivetaan esiin ja näyttis nousee kuolleista kuin Lasarus aikoinaan, mutta vain puolittain kuin joku zombie ja punainen lappu näkyy. Sitten kun tapan zombien boottaamalla koneen, niin kaikki toimii taas kunnes...tai toimii...
  Onko missään näistä järkeä? Ei. En itse ainakaan ymmärrä tälläistä lainkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2018
 7. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Olen tottakai. Sehän on OMA koneeni, joten kait sen tunnen. Pitää olla varma tälläisistä asioista. Noh, ehkä pieni epäily on näyttiksen kunnosta tms...;), sillä onhan se 2011 vuosimallia. Ei se uusi ole...

  Niin, niin, kuten kerroin tämä tapahtuu vain silloin tällöin ja tästä on taas pari viikkoa aikaa, mutta "näyttistä ei voi käynnistää"tms. ja toinen näyttö on pimeä ja toinen toimii MS:n näyttisajurilla ja silloin toista näyttöä ei tietenkään tunnisteta ja ei muuta kuin boottaan koneen ja kaikki toimii, jopa WOW(World of Warships) tai sitten kaatuu näyttis em tavalla. Yritän ehtiä ottaa kuvakaappauksen seuraavalla kerralla, kun se tapahtuu. Se punainen lappu on vain niin lyhyen aikaa siinä näytöllä, mutta yritetään...
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2018
 8. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  On on, Pääsiäinen on tulossa. Tuolla pihalla niitä noitia laskeutuu juuri ja osa nousee taas lentoon. Vilkasta lentotoimintaa. ;). Tämä oli nyt vain sarkasmia, en usko näihin juttuihin, mutta JOSKUS tietokone ongelmat ovat kuin se kone olisi noiduttu. EI LÖYDY muutakaan syytä koneen oikkuiluun. Eikö niin ole?
   
 9. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,917
  Kiitokset:
  1,161
  Pisteet:
  243
  Hyvä, että mainitsit muistaaksesi. Virheilmoituksen täsmällisillä tiedoilla on huomattavasti helpompi yrittää saada niskalenkkiä ongelmasta, kun arvaamalla. Kuva virheilmoituksesta ei jättäisi asiaa arvailujen varaan, mitä siinä luki.
  Itse asiassa virheilmoitus kertoo ongelman aiheuttajan, monasti vielä syynkin siihen.
  Eihän tuo ongelma nyt vaan ole mitenkään sidoksissa pääsiäis-rölliin tai trolliin, mikä se nyt on, joka päitä yrittää sekoittaa.

  Jos nyt ihan oikeasti haet apua ongelmaasi, niin unohda nuo pirut, noidat, luudat ja vilkastunut lentoliikenne pihalla, niin on helpompi kaikille lähestyä ongelmaa.
  Uskon ongelman olevan varsin maallinen ilman taikuuden häivääkään.

  Yritetään päästä alkuun.
  Onko koneen pölyt puhdistettu ja lämmöt hallinnassa?
  Minkä seurauksena ongelma tuli, päivititkö ajurin, konetta tai mitä tapahtui?
  Asetuksista voit katsoa milloin viimeinen näytöohjainpäivitys on tullut jos et tiedä tai itse et ole päivitäänyt sitä.
   
 10. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Joo en nyt viitsi olla liian varma mistään, en siis myöskään noidista pihalla lentoon lähdössä tai laskeutumassa. ;)

  Täsmälleen. Yritän hankkia kuvan, kun ongelma seuraavan kerran ilmenee.

  Joo, trollihan se täällä onkin. Jees. ;). Nämä jutut ovat tietty vaan huumoria, yritys olla vitsikäs-stand up komiikkaa. Yritys keventää vakavaa ongelmaa.

  Alkuun? Ok.
  Kyllä on ja jos ei olisi, olisi kone kaatunut jo aikapäiviä sitten. KOKONAAN. Nythän vain näyttis kaatuu, käyttis menettää hallinnan koneeseen ja sitten on vain reboottaus mahdollinen. Avoimia kysymyksiä on paljon: Miksi tämä tapahtuu vain silloin tällöin? Pari viikkoa, joka päivä olen pelannut ja ihan jees toimii kone. Miksi? Mihin tämä ongelma katosi noin vain kuin taikasauvan iskusta? Tuleeko se takaisin? Ja miten käyttis voi TÄYSIN menettää hallinnan koneeseen ja kaivaa Helvetistä jonkun MS ajurin ja tyytyväisenä esitellä sen minulle kuin suurena voittona? Tälläistä ajuria EN TUNNE eikä sitä käsittääkseni ole olemassakaan! Onko se mato, hevonen tai virus? Yhtä huonosti se homman nimittäin hoitaa. Tilanteessa on siis koominen puolensakin. :).

  Yhtäkkiä, kuin salama kirkkaalta taivaalta. Laitoin peliin netistä vähän lisäosia ja ne tekivät siitä näyttävän ja helposti pelattavan. Noh, tusinan kerran jälkeen alkoivat nuo ongelmat. Otin lisäosan pois ja ongelma katosi-väliaikaisesti. Se tuli vain silloin tällöin enää, mutta tuli kuitenkin. Se on tilanne nytkin.
  Päivitin koneen näyttiksen ajurin itse uusimpaan joku pari viikkoa sitten. Se on koneella siis. Ongelmahan on se, että kun peli kaatuu jo latausvaiheessa, se hukkuu, häviää kuin pieru Saharaan ja kone hakee jostakin syvältä MS:n ajurin näyttikselle!! Miksi ja mistä Helvetin tulesta tämä ajuri tulee? Miten voin estää tämän naurettavan sirkuksen toistumisen?

  Näyttiksestä ja/tai pelistä sekä käyttiksestä tämä johtuu mielestäni, ei muusta koneesta ja lähinnä softapuolelta. Voi toki olla näyttiksessäkin vikaa, mutta en tunnista sitä, sillä sehän palaa kuolleista eloon aina. Jos se on mennyttä ei se palaisi takaisin reboottauksessa enkä täällä tästä ongelmasta mitään kyselisi. Näyttis ikäänkuin halvaantuu, käyttis sekoaa ja etsii jonkun muka ajurin ja sillä iloisena alkaa toimimaan. Sitten kun reboottaan, niin kas, kaikki on ennallaan, Nvidian viimeisin ajuri toimii ja näyttis toimii taas kokonaan. Ei tässä ole mitään järkeä. Vai?
   
 11. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,917
  Kiitokset:
  1,161
  Pisteet:
  243
  Onko kone tuo sigun 1:llä merkitty vai mikä?
  Jos näyttiksesi on tuo GTX460, niin jotain vähän vanhempaa ajuria voisi kokeilla.
  Jotkut vialliset USB-laiteet saattavat aiheuttaa, mitä oudompia ongelmia. Siksi olisi hyvä riisua kone kaikista ylimääräisistä laitteista.

  Mittaa lepo- ja rasituslämmöt: https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
  Tee muistitesti: https://www.memtest86.com/download.htm aja kerran - pari lävitse.
  Testaa kovalevyn kunto: https://crystalmark.info/en/download/#CrystalDiskInfo
  Näillä testeillä pystyy sulkemaan paljon asioita ongelman ulkopuolelle tai sitten vika paljastuu.

  Tätä en oikein ymmärrä. Kyllä Nvidia ja muut laitevalmistajat itse omat ajurit tekee, vaikka jakelijana olisikin Microsoft, joka ei tee laiteajureita. Laitteiden valmistajat luovuttaa ne MS:n jakeluun.

  Kannattaisi varmaan pysyä tiiviimmin asiassa, turha sotkea enempää ja luoda vääriä mielikuvia.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2018
  FORWARD kiitti tästä.
 12. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,363
  Kiitokset:
  204
  Pisteet:
  93
  ^
  Niin, ja ilman niitä jostakin ilmestyviä MS-ajureita ei niitä oikeita ajureita ei saisi edes asennettua, kun ei olisi sitäkään vähää kuvaa....

  T: Vesku
   
  FORWARD kiitti tästä.
 13. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  On se se 1:llä merkitty ja gtx 460 on näyttiksenä ja siis vain yksin nykyisin. Kone koottu pääosin vuonna 2011.

  Ok, katsotaan jos se vielä tekee tuota. Eilenkin pelasin eikä mitään kummia tapahtunut.
  Ok, kokeilen tuotakin, jos se ongelma vielä palaa.
  Ja teen nuokin testit, jos se ongelma palaa.

  En ymmärrä minäkään, mutta siis näyttö vilkuttaa, menee mustaksi, toisen monitorin kuva palaa, tulee punainen lappu ainoaan jäljelle jääneeseen monitoriin ja menen katsomaan näyttiksen ajuria ja siellä lukee vain Microsoft. Ajurina MS eli Microsoft ja siis ei tunnista toista monitoria.
  Niin no, käytän värikästä kieltä...:)

  Mutta- kiitos vaivannäöstä, tarantella!
   
 14. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Niin, totta kyllä. Mutta kun koneella on Nvidian ajurit ja näyttöjen pimentyessä se ajuri on ollut näyttiksen ajuri, niin MIHIN se häviää ja miksi? Kuka Piru sen vie ja minne? Ja sitten mistä tämä MS ajuri on tullut eli onko se WIN10 64 BIT käyttiksen mukana tullut, revitäänkö se netistä vai mistä?

  No joka tapauksessa, peliä olen pelannut ilman ongelmia taas, joten tässä se oli. Kiitän vaivannäöstä...
   
 15. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,917
  Kiitokset:
  1,161
  Pisteet:
  243
  Niin värikästä kieltä kyllä käytät, että sen ymmärtäminen tuottaa suuria vaikeuksia.
  Kerroitko tuossa nyt, että sinulla on kaksi näyttöä? Mihin näyttöjesi johdot on kiinnitetty koneessa?

  Laita nyt ihmeessä kuva tuosta, mitä näytönohjaimen ajurin tiedot näyttää. Jos siellä lukee Microsoft, niin sinulla ei ole oikeaa ajuria edes asennettuna, vaan toimii ilmeisesti jollain ylesajurilla, eikä oikealla NVidian ajurilla.

  Mutta kuten sanoin, kirjoituksesi ymmärtäminen tuottaa tuskaa ja sitä ei ole mahdollista oikein ymmärtää.
  Pyydän vielä kerran, keskittyminen kirjottamiseen olisi nyt kyllä paikoillaan.

  Jo aikaisemmin yritin kertoa, että Microsoftilla on ainoastaan jotkin yleisajurit, millä laitteet toimii yleiseti ilman laitteen kaikkia ominaisuuksia.
  Laitevalmistajat tekevät omille laitteilleen ajurit ja antavat ne Microsoftin kautta jakeluun, MS niitä ei tee.

  Kerro minulle, tiedätkö mistä näytöohjaimesi oikean ajurin voi hakea?

  Edit: meniköhän minulla tuossa tekstissä näytöt ja näytönohjaimet sekaisin.
   
  FORWARD kiitti tästä.
 16. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  NVIDIA. NVIDIA. No sille ei voi mitään. Joo, 2 on. Mihin luulisit? Yhteen näyttikseen tietenkin, Ei, nyt on toki Nvidia ohjaajana tässä, koska 2 näyttöä on ja kummassakin kuva. Ei ollut silloin vaan vain päänäytössä oli kuva. Silloin tässä luki Microsoft eikä Nvidia. Yleisajurit? Missä, käyttiksessä itsessään vai?

  Aivan.

  Olen sen jo tehnyt ja se oli koneella, kun näyttis tilttasi ja näytöt pimenivät. Näyttistä ohjasi viimeisin NVidian ajuri silloin. En muuten tätä tässä ihmettelisikään eli kysymys on tässä juuri, että miksi NVidian ajuri lopetti toimintansa ja näyttis tilttasi ja miksi näyttis aloitti toimintansa ylipäänsä lainkaan uudestaan ja väärällä ajurilla, jota EI ole tarkoitettu tuolle näyttikselle lainkaan? Mitä sekoilua tämä siis oli ja mistä se johtui?
   
 17. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,357
  Kiitokset:
  3,860
  Pisteet:
  223
  Nvidian uudemmilla ajureilla kaikenlaista häikkää. Reilusti vanhempia pitäisi kokeilla, toinen juttu sitten antaako kymppi sellaisia käyttää.

  Nuo mikkisoftan standardiajurit on tarkoitettu hätätapauksia varten.
   
  FORWARD kiitti tästä.
 18. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,917
  Kiitokset:
  1,161
  Pisteet:
  243
  Ei tämä mitään sekoilua ole, vaan joku vika/virhetilanne.
  Sinulla tilttasi NVidian näytönohjaimen ajuri, jotta näytön kuva säilyy, kone otti väliaikaisesti käyttöönsä Microsoftin yleisnäytönajurin, joka täällä varmasti on jo aikaisemmin selvinnyt ja on ehdotettu korjaustoimenpidettä.
   
  FORWARD kiitti tästä.
 19. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Hyvä on. No miksi ongelma on sitten ainakin toistaiseksi kadonnut? Eilenkin taas pelasin monta tuntia ja ei mitään ongelmaa. Pelin latausvaiheessa pari kertaan vilkuttelee ja sitten menee mustaksi ja kumpikin näyttö tulee käyttöön ja peli alkaa toimimaan ihan ok.

  Ok eli ne ovat kympin mukana nuo ajurit, niinkö?
   
 20. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,613
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Ok. No miksi ei kone suoraan bootannut uudestaan? Eihän tuossa ole järjen hiventäkään ottaa invalidi ohjain käyttöön kun käyttäjän on pakko bootata kone uudestaan kuitenkin?
  Ei ole mitään korjaustoimenpiteitä. Kuten todettua, kone rebootataan ja ongelma häviää sen siliän tien. Se on niin kuin nämä joskus harvoin tulevat siniset kuolinilmoituksetkin- "Ongelma on havaittu ja jotta ei kone kone räjähdä käsiin, wintoosa on sammutettu. "xxx1""¤%&##" n" Jos tämä on ensi kerta, kun tuomiopäivä uhkaa, reboottaa ja mene suojaan varmuuden vuoksi. Jos tämä tulee uudelleen, tee näin: katso, että kaikki on kunnolla asennettu ja jos tämä on uusi asennus, pyydä uusimmat ajurit kaikille laitteille. Jos ongelma uusiutuu...aloitetaan fyysisen muistin dumppaus 123%. Kone käynnistetään uudelleen sen jälkeen..." . Tätä ei koskaan tapahdu- siis se bsod on siinä vaikka tuomiopäivään saakka ja muistia on dumpattu 100%. Tätä on onneksi tapahtunut hyvin harvoin. Mikrosoftilla on siis huumorintajua-se täytyy myöntää, tämä wintoosa on kuin sirkuspelle. Ainoa ongelma, joka tällöin on havaittu, on tämä MS:n huono huumori, joka ei naurata enää kymmenien vuosien jälkeen. :). Mutta-haha kuitenkin...:)
   
 21. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,917
  Kiitokset:
  1,161
  Pisteet:
  243
  Ne jotka tietotekniikkaa ovat edes vähän seuranneet tietävät, että näytönohjaimen ajureissa esiintyy eri kokoonpanoilla toisinaan epävakautta, joka yleensä on korjattavissa vanhemmalla ajurilla. Toki vika voi johtua jostain muustakin, mutta silloin ongelmasta pitäisi saada eksaktia tietoa virheilmoituksineen.

  Pitäisikö tähän suhtautua huumorilla vai vakavuudella?
  Jotenkin tuntuu, että sirkuspellet ovat ihan jossain muualla, kun konettasi häiritsemässä.
  Sinulle on kerrottu nyt tuosta asiasta ja mahdollisesta aiheuttajasta jos et aio vakavissasi yrittää edes sen korjaamista, niin ei noidat ja pellet tule sitä korjaamaan, eivätkä ne myös ongelmaasi aiheuta.

  Kirjoittele sitten jos todella haluat asian korjaamiseen paneutua, tuolla asenteella jatkaminen on turhaa.
   
  FORWARD kiitti tästä.

Jaa tämä sivu