1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

vikasietotilaan pääsy

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi AlexisW 01.06.2020.

  1. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Koitin päästä sattuneesta syystä vikasietotilaan. Vaan jossain vaiheessa kyselee passwordia tai mikä lienee. Olen antanut takuulla oikean vaan ei kelpaa. Kysyyköhän se jotain järjestelmävalvojan tietoja? Mistä mää ne löydän? Onkos muita keinoja päästä vikasietotilaan Windows 10.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Kyllä kai se kysyy sitä salasanaa, jolla kirjaudut windowssiin.
    Etkö sinä itse ole järjestelmävalvoja, sen salasanaa.
     
  4. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Ei kelpaa mun uusi salasana. Toisaalta ke kysyy erään mailiosoitteen salasanaa. En vaan muista sitä enk
    oonhan mää järjestelmävalvoja. Kysyy mailiosoitteen salasanaa. En vaan muista enkä löydä. Koitan kirjautua ulos ko. mailista , että jso saisi sanoo unohdin salasanani. Ei onnistu sekään. Kun kirjautuu se kysyy ihan toista mailia. Sitä jota käytän microsoftissa. On tää huvittavaa. Ei saa salasanaa mistään. Se on outlook.maili. Joskus kysyn kuka sellaista tarvitsee?
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Vikasietotila kysyy jotain mailiosoitetta, oleko nyt varma tästä?
    Minusta vikasietotilaan pääsy ei mailiosotteita kysele.
    Olisi kai parempi ensin kertoa tarkemmin, mitä olet tekemässä.

    Älä muutele kirjautumistapoja niin, ettei itse pysy mukana siinä. Homma menee vaikeaksi jos salasanojaan ei muista.
    Ei siinä ole mitään hyvittavaa, että jokaisella mailiosoitteella on oma salasana. Se on käyttäjän hyödyksi ja turvaksi.
     
  6. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Käytin kahta vaihtoehtoo päästä vikasietotilaan . 2 ensimmäistä päätyy väjäämättä joka kerat kirjautumissivulle eikä kelpaa salasana jota käytän. eräässä vaiheessa anta aoutlookin mailiosoitteen ja kysyy sen salasanaa. En tiedä mikä se on. Aina ja joka kerta päätyy käynnityssivulle. Yrtiän nyt mustasta tai tyhjästä näytöstä. Tarkoitus on päästä korjaamaan vikasietotilassa sen että kone sammuu vähän väliä. Kokeilen tehoaako ohjeet DISM/Online/Cleanup jne.
     
  7. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Ei silläkään päässyt mutta onnistuin vaihtamaan outlook salasanan ja kokeilen nyt kuinka käy. Siellä kysytään jossain vaiheessa outlook salasanaa tai päätyy kirjautumissivulle. Jos siellä kelpaa tää outlook salasana. Kokeilen.
     
  8. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Näin sanotaan verkossa HP sivuilla. =
    huomautus:
    Sinun on syötettävä Windows-käyttäjänimesi ja salasanasi kirjautuaksesi vikasietotilassa. Et voi kirjautua sisään käyttämällä toista kirjautumismenetelmää, kuten PIN-koodia tai sormenjälkilukijaa.
     
  9. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    On mahdollista että jossain säädöissä sammutus -käynnistys-näyttö jne on jotain pielessä, mutta en edes tiedä missä ne säädöt ovat.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Tuossa se sanotaan, miten sinä Windowsiin sisään kirjaudut?
     
  11. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Eli olet muuttanut sisäänkirjautumisen pin-koodiin, kasvo tai sormenjälki tunnistukseen? Panet kyllä aika paljon arvauksen varaan, kun et kerro asioita vai oletko tietämättäsi muuttanut sen.

    Muistatko mikä tuo normaali käyttäjätunnuksesi tai salasanasi oli. Oliko aikaisempi käyttäjätunnuksesi "Paikallinen" vai "Microsoft käyttäjätili".

    Salasanat tulisi aina olla käyttäjällä muistissa, vaikka muistivihkoon kirjattuna, sieltä se olisi helppo nytkin kaivaa esille.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Windows 10 on itsellenikin vielä outo, mutta mielestäni vikasietotilaan pääsy ei vaatinut salasanaa, vaan sitä kysyttiin tavalliseen tapaan vasta tilille kirjauduttaessa. Voisiko tässä olla kyse BitLocker-avaimesta, jota kysytään?
     
  14. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    En edes tiedä miten kasvo tai sormenjälkihomma toimii. Sen vaan voin todeta, että yhteen aikaan tarjottiin tää uusi tunnistautumistapa, että avaussivulla kirjoittaa pinin. Miten ennen tunnistaauduttiin-en muista. Kyllä tää on Microsoft käyttäjätili. Vaan ei kelpaa. Ei myöskään uusi outlook pin. Microsoft toimii mulla gmaililla. vaan sitä ei edes kysy kun pitää jatkaa vikasitetilaan vaan outlookia. Ei kelpaa uusi salasana. Mitta alkaa olla täynnä. Mulla on siis uusi outlook pin kuin myös microsoft pin. Edellinen ei kelpaa ja jälkimmäistä ei kysytä.
     
  15. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Ei ole kysyneet BitLockeria. Auttasko sellainen pääsemään vikasietotilaan? Mistä sen hommaa? Minulta vaan kysytään salasanaa. Aina. Siitä ei seuraa muuta kuin, että joudun aloitussivulle.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Kuten tuolla aikaisemmassa HP ohjeessa mainittiin, niin vikasietotilaan kirjaustuminen ei onnistu (Pin, kasvo, sormenjälki) noilla muutetuilla menetelmillä, vaan siinä tarvitaan alkuperäinen kirjautumismenetelmä, joko Paikallisen-tilin tai MS-tilin kirjautumistiedot, joilla koneen käytön olet aloittanut.

    Vikasietotilan kirjautuminen on muuten ihan sama kuin Windowsiin kirjautuminen, se ei poikkea siitä.

    Ei kannata yrittää BitLockerilla vaikeuttaa tilannetta.
    Nyt pitää vaan kaivaa alkuperäinen käyttäjänimi ja tili esiin ja sillä sisään.
     
    1pertti kiitti tästä.
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Eikös tämä ole selvästi sanottu.
    Tulin itsekin epävarmaksi tuosta vikasietotilan kirjautumisesta, mutta tuo teksti kertoo mielestäni koko asian.

    Edit: Laita kuva tuosta salasana kyselystä, se kertoo paljon.
     
  18. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,218
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
    Käy palauttamassa https://live.com ms-tilin salasana, safe-modessa pin-kysely ei toimi.
     
  19. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Laitan kohta. Mutta kas kas avaussivulla oli kohta muita kirjautumisvaihtoehtoja ja kas kas uusi kelpasi. Se ehkä auttaa. Kokeilen taas. Otan kuvia vaikka nykyään iPhonella ei saa aikaan kuin tärähtäneitä suttuisia kuvia.
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Mikälainen uusi, olisi kiva pysyä menossa mukana.
     
  21. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Se uusi outlookin pin. Pääsin vikasietotilaan, mutta ehkä olisi pitänyt ottaa vaihtoehto F4 eli ilman nettiä? Komentojen kirjoittaminen vaikeaa. Mitään ei tapahtunut. "cwd" ei seurannut mitään. Mihin olisi pitänyt kirjoittaa? Tonne suurennuslasin kohdalle kirjoitin alalaitaan.
     

Jaa tämä sivu