1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vihoviimeinen(?) Java-ongelma

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 23.09.2014.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,887
  Kiitokset:
  1,171
  Pisteet:
  243
  Uusimmalle koneelle en ole enää Javaa asentanutkaan, ja nyt kun tulin vakuuttuneeksi siitä, etten koko sovellusta enää mihinkään tarvitse, päätin poistaa Java 7.xx:n myös vanhalta koneelta Revo Uninstallerilla. Luulin, että kaikki tuli kerralla selväksi, mutta Firefox valittaa edelleen, että liitännäinen Java Deployment Toolkit on haavoittuvainen ja poistettu käytöstä. En keksi, miten saisin koko härpäkkeen poistettua, kun vaihtoehdot ovat Kysy käynnistetäänkö tai Älä käynnistä koskaan.

  Toinen ongelma on Program files -kansiosta löytyvä Java/jre6-kansio, kooltaan 87.8 Mt. Kyseessä on siis joku vanha Javan versio, mutta mikään vanhojen Java-versioiden poistosovellus ei sitä löydä. Voinkohan vain poistaa kyseisen kansion?

  Revo uninstaller poisti rekisteristä "sivutolkulla" Java-kohteita. Kun nyt selailin rekisteriä, sieltä löytyy vielä Java-mainintoja ainakin avaimen HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\ -alta kohteista, joiden nimi on aaltosulkujen välissä oleva pitkä heksadesimaalilukujono, eli joista en mitään ymmärrä.

  Nuo rekisteriin jäävät heksadesimaalit eivät minua paljoa haittaisi, mutta tuosta Firefoxin turhasta liitännäisestä haluaisin päästä eroon. Vai onko ainoa ratkaisu se klassinen poista kaikki ja asenna uudelleen ne, mitä tarvitset?
   
 2.  
 3. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Voit poistaa huoletta. Firefoxsin uudelleen asennusta kannattaa kokeilla.
   
 4. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Ensimmäisestä samaa mieltä, jälkimmäisestä taas täysin eri mieltä. Firefoxin uudelleenasennus tai poisto ei poista olemassaolevaa profiilia, eli käytännössä uudelleenasentamalla ei saavuta yhtään mitään. Uuden profiilin luonnilla tuosta pääsee helpoiten, eli Win+R (tai CTRL+VAIHTO+ESC > Tiedosto > Uusi tehtävä (Suorita...)) ja suorita-ruutuun kirjoittaa ja ajaa komennon:

  firefox -profilemanager

  Sitten vaan luo uuden profiilin ja käynnistää selaimen uudella profiililla. Vanhasta profiilista voi sitten käydä tarvittaessa kopioimassa tallennetut salasanat, suosikit, ym. uuteen profiiliin.

  Missä profiili sijaitsee ja mi(t)kä tiedosto(t) kannattaa kopioida:
  https://support.mozilla.org/en-US/kb/profiles-where-firefox-stores-user-data
   
  1pertti ja dRD kiittävät tästä.
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,887
  Kiitokset:
  1,171
  Pisteet:
  243
  Kiitoksia neuvoista. Jäin kuitenkin miettimään, että täytyyhän olla olemassa mahdollisuus poistaa yksittäinen Firefoxin liitännäinen. Ja löytyihän se, mutta aivan yksinkertaista tuo poistaminen ei ole, pikemminkin se on tehty aika mutkikkaaksi.

  Ensin pitää about:plugins -näytöstä etsiä asianomaisen liitännäisen tiedostonimi ja polku, jonka päässä kyseisen niminen tiedosto luuraa. "Poistaminen" tapahtuu sitten siirtymällä tähän polkuun ja nimeämällä kyseinen tiedosto uudelleen siten, että nimen alkuun lisätään iso X-kirjain. Tämän uudelleennimeämisen jälkeen liitännäinen poistuu Firefoxista. Sen jälkeen kyseisen uudelleennimetyn tiedoston voi vielä poistaa koneeltakin.

  Täydelliset ohjeet löytyy tuolta:
  https://support.mozilla.org/fi/kb/korjaa-liitannaisista-johtuvia-yleisia-ongelmia

  Edit. Mitäs pilailua tämä on? Kun kirjoitan about:plugins eli about kaksoispiste plugins, siihen tulee joku kielen roikuttaja.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2014
 6. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Kyseessä on hupaisa pikku bugi. Foorumin koodiparseri luulee tuota yhdistelmää hymiöksi, ja lykkää väliin sopivan hymiökuvan. Kaksoispiste ja p-kirjain saavat aikaan nimenomaan kielinaaman.

  : ja p = :p
   

Jaa tämä sivu