1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Viestien editointi

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi xbkrypt0n 17.08.2011.

 1. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Ehdottaisin viestien editointiin lukkoa. Tietyn ajan jälkeen viestejä ei voisi enää editoida. Tämä estäisi viestien sisällön poistamisen, jota jotkin käyttäjät täällä harrastavat. Toki tähän olisi sitten poikkeuksena ostetaan/myydään osastot joissa tuo editointi on tarpeellinen.

  Esimerkkinä tähän viestien editointihelvettiin on käyttäjän Sam190 tapaukset.
  http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-215/tietokone_uusiksi-907298
  http://keskustelu.afterdawn.com/t.c...m3_amd890fx_ddr3_sata6_usb3_0-857160/#5187639

  Uskoisin, että moni muukin käyttäjä tuota harrastaa.
   
 2.  
 3. Pc_P

  Pc_P Regular member

  Liittynyt:
  28.07.2010
  Viestejä:
  2,517
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  48
  Editointi lukko alle seniori tason oleville.
  Itse ainakin olen parannellut viestejä tai korjaillut kirjoitus virheitä, vaikka ne ovatkin vanhoja. Ikinä en poista niitä.
   
 4. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Juu, tässä pointtina on tuo editoinnin väärinkäyttö. Suurin osa käyttää oikein, mutta sitten löytyy muutamia mitkä poistavat koko kirjoittamansa viestin editoimalla. Kertakin on liikaa. Sitä pitäisi voida jotenkin estää. En oikein jaksa uskoa tuohon käyttäjätason lukkoonkaan. Väärinkäyttäjiä kun löytyy joka tason käyttäjäryhmästä.

  Monta tapaa toteuttaa tuo editoinnin korjaus. Riippuu pitkälti vaan siitä mihin riittää foorumia koodaavalla mielenkiinto :)

  esim.
  estä kaikki editointi
  estä editointi ajan x jälkeen
  estä editointi tietyiltä käyttäjäryhmiltä
  editointien moderointi (edit menee modelle joka hyväksyy tai hylkää)
  foorumi muistaa kaikki editoinnit (käyttäjät voivat selata edellisiä editointeja)
  x prosenttia viestistä saa poistaa/muokata/lisätä, ylittävän määrän editointi estyy ja pitää luoda uusi viesti
  jne.
   
 5. wasdasi

  wasdasi Regular member

  Liittynyt:
  02.04.2010
  Viestejä:
  2,355
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  48
  Ei kannata muutaman väärinkäytön antaa häiritä noin paljoa. Varsinkin kun ne väärinkäyttäjät yleensä löytyvät Newbie tai Jr Member tasolta. Sam190 on yllätys yllätys Jr. Member ja eikä hän näköjään tiedä miten foorumeilla yleensä edes käyttäydytään. Itse en ole ainakaan ennen törmäillyt juurikaan korkeampi tasoisten käyttäjien viestien poistoon. Tosin en ole kyllä viime aikoina pahemmin AD:ssä käynyt. Aina löytyy noita trolli pellejä jotka haastavat riitä ja kun huomaavat olevansa väärässsä ja sitten poistavat omat viestinsa jne.

  Ei vaan toimi. Tarviiko edes selittää. :)

  Ei toimi. Itsekkin muokkailen tekstiä ja korjailen typoja omista viesteistäni vielä seuraavana päivänäkin.

  Tavallaan juu vois ehkä toimia... mutta tuo haittaa sitten niitä käyttäjiä jotka vain haluaisivat korjailla typoja viestäjään.

  liian hidas

  Ei toimi, ylempänä selitinkin jo.

  Tämä voisi toimiakkin. Mutta mielestäni kuitenkin turhaa työtä ylläpidolle muutaman väärinkäytön takia. Väärinkäyttäjät (varsinkin matala tasoisemmat) eivät kuitenkaan kovin kauaa yleensä AD:n foorumeilla kirjoittele.

  Tämän takia tuolla viestin oikeassa alalaidassa on raportoi-nappi. On paljon helpompaa, että mode antaa vain varoituksen ja kun rike toistuu, niin silloin mode antaa rikkojalle menolipun banaanisaarille x ajaksi. yksinkertaista
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2011
 6. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Juurikin tätä tarkoitan (edit: siis "vanhempien" käyttäjien osalta). Jos eivät poista koko viestiään, poistavat provokaatiota aiheuttavan osan ensimmäisestä viestistään jolloin vastapuoli näyttää ihme hiipparilta joka alkaa riehumaan ilman mitään syytä.

  Kaikki kyllä oppivat käyttämään tuota uutta editointijärjestelmää, oli se sitten millainen tahansa. Ainakin muilla foorumeilla ovat oppineet, joten en oikein tiedä miten AD olisi tässä poikkeus. Noita voisi myös yhdistää jotenkin, esim.
  estä editointi ajan x jälkeen (esim. vaikka 6 tai 12 tuntia) jos käyttäjätaso alle Member/Senior Member. (mahdollinen toteuttaa suoraan mm. phpBB:ta käyttävillä foorumeilla)
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2011
 7. Betrayed

  Betrayed Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  12.10.2004
  Viestejä:
  1,585
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  wasdasi hyvin selittikin miksi ehdotettu systeemi ei vain toimisi. Lisäksi tuplapostauksien määrä lähtisi räjähdysmäiseen kasvuun, ja siinä suhteessa tuo edit-abuse on vain pakko hyväksyä pienissä määrin. Lähetin mainitulle sankarille asiasta YV:n ja seurailen tuota toimintaa, jos perseily pysyy samanlaisena, on loma paikallaan.

  Varmaan onkin. :) aD:ssä on käytössä dRD&KetolaFoorumisoftaRev3910. Lähinnä koska phpbb:stä jne löytyy omat haavoittuvuutensa ja ne ovat globaaleja. Tämän systeemin kanssa ongelmaa ei ole. ;)

  EDIT: toki meille modeille voisi tehdä työkalun joka palauttaa aikaisemman viestin, ja tarvittaessa saisimme käsipelissä lukittua viestin muokkauksilta. Nykyisellään viesti muokkaantuu suoraan tietokantaan samalle msg_id:lle. Joten palauttaminen ei ole mahdollista. Tiedä sitten miten paljon koodausta tuo tarvitsisi. Tässä on ollut kaikenlaista härdelliä käynnissä (spämmerit), jotka ovat vieneet paljon aikaa kaikilta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2011
 8. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  190
  Pisteet:
  143
  Editointihistorian pitäminen tallessa, vaikka vain tietokantatasolla (tai mahdollisesti jonkun erillisen linkin kautta moderaattoreille), on joskus ollut asialistalla ja sinänsä sen toteuttaminen on suhteellisen helppoa. Pistetään korvan taakse, meillä on forumeiden isompi jatkokehitys ajankohtaista ihan seuraavan 1-2kk sisään muutenkin.
   
 9. jussiJP

  jussiJP Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  255
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Mielestäni jokaisen viestin jättäjän olisi saada mahdollisuus muokata ja poistaa oma viesti halutessaan. Myös myynti-ilmot pitäisi saada poistaa. Kirjoittamat viestit ja myynti-ilmot ovat mielestäni henkilökohtainen asia. (Minun mielipide)

  Saa poistaa jos haluaa
   
 10. Dwnldz_5

  Dwnldz_5 Active member

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  1,866
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Itsekin ajattelin aikoinaan, että viestin poistaminen/piilottaminen olisi hyvä asia... mutta tarkemmin ajatellen viestin poistamisesta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä (ensimmäisessä viestissä olikin jo hyvin annettu vastaus kysymykseen "miksi"). Ainut syy viestin poistamiseen voi olla hätiköidyt kysymykset ja tuplapostaukset.

  Myynti-ilmoituksien poisto taas vähän niin ja näin. Ei sinne kuitenkaan (pidä) kirjoittaa mitään selvästi henkilökohtaista tietoa, kuten yhteystietoja.
   
 11. jussiJP

  jussiJP Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  255
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Tuohon yhteystietojen näkyville laittamiseen olen yhtä mieltä. "Laittakaa ne aina"! jos oman numeron esille laittaminen askarruttaa, hakekaa ärrältä preapaid. Jos nyt äkkiä lasken, niin 4 viidestä kaupasta on mennyt pieleen kun yhteystietoja ei oltu laitettu myynti-ilmoon.
  Esimerkki: Löydät jotain ostettavaa, ja laitat myyjälle yv:n jossa ilmoitat oman numerosi, ja pyynnön ottaa yhteyttä tai jättää oma numero. Kuluu vuorokausi ja myyjä vastaa yhteydenottoon että tavara on jäljellä, ja jättää vastakysymyksen. Mutta ei jätä yhteystietoja... Vastaat taas kainolla pyynnöllä jättää ne yheteystiedot, tai soittaa. Kuluu taas yksi pitkä aika ihmislapsen elämässä, ja myyjä jättää yhteystietonsa. Sillä aikaa ollaan toisessa päässä kyllästytty odottelemaan, ja käännytty kaupallisen tarjonnan puoleen. Pöh...
   
 12. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  No eikös tuo sun esimerkkis kerro enemmänki huonosta myyjästä. Itse en ainakaan laittas tänne kaikkien töllisteltäväks henk.koht. s.posti-ossuja tai vielä vähemmän puhelinnumbaa.. Mutta jos olisin jotain myymässä tai ostamassa niin laittaisin ne kyllä heti yksityisviestillä kun niitä kyseltäisiin.

  Mutta alkuperäiseen aiheeseen niin, Olen kyllä 100% xbkrypt0n:n kanssa samoilla linjoilla.
   
 13. jussiJP

  jussiJP Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  255
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Juu juu, mutta jos myyjä jättäisi yhteystietonsa ilmoon, olkoon sitten huono myyjä mutta saisi silti kaupan aikaiseksi. Minusta olisi hyvä seurata esimerkkiä vaikkapa nettiautosta (on niitä muitakin) johon ei myynti-ilmoa voi jättää ilman yhteystietoja. Minä ajattelen tässä ostajaa. Halvemmalla saisi käytetyn, mutta joutuu ostamaan uuden kalliimpaan hintaan.

  0407565956 m5bimmeri@gmail.com
   
 14. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Ehdottaisin myös viestien lukkoa.
  Noihin vanhoihin viesteihin,joihin ei ole tullut enään vastauksia.

  Varmaankin on tämä myös tätä "editointihelvettiä" mihin tossa aloitusviestissä viitattiin.

  Esim:Sony Ericsson.
  http://keskustelu.afterdawn.com/forum_view.cfm/233

  Tälle käyttäjälle "juus0" tulee tarvis tälläisiin vastauksiin..up.up.up.up.
  Onko tällä muuta tarkoitusta,kun nostaa omien viestinsä määrää.

  Varmaankin muitakin vastaavia tapauksia löytyy.
  Tarkoitus ei ole syyllistää ketään,
  mutta ei tälläisessä ole mitään järjen häivää.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2012
 15. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Wanhat ketjut menee jo lukkoon automaagisesti. Ketjun lopussa on tälläinen viesti:

  Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

  Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.
   
 16. Make_72

  Make_72 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  1,666
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  koskeeko toi ainoastaan joillekkin tietyille alueille kirjoitettuja ketjuja ?
  ainakin mitä nopeesti katsoin omia viestejä niin kyllä siellä on viellä viiden vuodenkin takaa ketjut avoinna ja voi muokata.
  vai koskeeko toi ainoastaan uusia ketjuja ?
   
 17. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Taitaa olla vain newbie ja junior member? statuksen omaaville tuo lukko. Kirjautumalla ulos näet, että ketju on lukittu. Sinänsä tuota ei omasta mielestä edes tarvitse muille, koska jos ketjuun on asiaa, niin miksei siihen voisi lisätä omaa mielipidettä, vaikka ketju olisikin wanha?
   
 18. Make_72

  Make_72 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  1,666
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  okei,ja ihan samaa mieltä tuon lukituksen suhteen,koska monella saattaa olla sama ongelma tai samat osat kuin ketjun ap:lla niin se voi kysyä siinä samassa ketjussa apua,kuin että aloittaisi uuden ketjun.
  tämä koskis tietenkin vanhoja ketjuja,muuten ei ole hirveen kiva et muut "tunkee" toisten ketjuihin omilla kysymyksillään.
   
 19. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Eipä ole esim: näihin v 2009 ketjuihin asiaa ollut,kun tällä uppaajalla.

  http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/744118
  http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/745770

  No jokainen taiteilee tyylillään.

  Edit:Eiks tämä kyseinen up.up.up.uppaaja ollut jäähyllä tässä hiljattain
  tammikuun aikana.Jäähyaitiossa olis vielä tilaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2012
 20. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Eikös tuon kaverin status ole member? Oli miten oli, niin aina löytyy joukosta näitä neropatteja, jotka tavalla tai toisella saavat muut käyttäjät ärsyyntymään omalla käytöksellään. Sitä varten meillä on nappulat, joilla näitä asioita voi järjestellä. :)
   
 21. Make_72

  Make_72 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  1,666
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  ^^uppista^^ :D
  älä nyt,kaveri oli vaan innoissaan uudesta Samsung galaxystaan \o/ :DDDD
   

Jaa tämä sivu