1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

vielä kysymyksiä virtalähteistä.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi AkZuh 07.09.2005.

  1. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,670
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    68
    Näin se oli,että BeQuiet:kin poksahti, mutt eikös Antec lopultakin selviytynyt voittajaksi Seasonicin,Fortronin ja Aopenin kanssa? Niin muistelisin...

    Sitä ennen monet tuntemattomat räjähtivät ja syttyivät palamaan...

    Ei tainnut olla tuollaista testiä,joka kyllä pitäisi tehdä,koska se juuri kertoo normaalista käytöstä...




     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2005
  2.  
  3. sam49

    sam49 Regular member

    Liittynyt:
    22.05.2004
    Viestejä:
    251
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
    Seasonic sijoittui yhdessä Tomin (THG) uusimmissa testeissä aika hyvin suuritehoisten (500-600 W) luokassa. Fortronic oli hyvä taas pienempien puolella (n. 300 W). Jos olisin ostamassa yhtä tehonlähdettä, vertaisin sen ominaisuuksia Seasoniciin ja ottaisin halvimman suunnilleen yhtä hyvän. Jos kyse olisi kymmenistä, valitsisin kaksi tai kolme näytettä Tomin listojen ja kavereiden kehumisen perusteella, avaisin ne ja katsoisin kriittisten komponenttien (elektrolyytit, kytkin-FETit, tasasuuntaajat, muuntaja) tyypit ja valmistajat. Vertaisin netistä löytyviin valmistakohtaisiin tietoihin. Laittaisin tehonlähteet taas kasaan ja mittaisin sopivalla (ei-induktiivisella) vastuskuormalla häiriöjännitteet ja toimintajännitteet sekä käyttäisin jonkun nopean äitikortin kanssa erilaisilla ohjelmilla (vähän laskentaa, paljon laskentaa) samalla kun mittaisin häiriöjännitteet ja toimintajännitteet uudelleen.

    Minusta tuntuu edelleen, että nykyisillä komponenteilla tehdyistä tehonlähteistä pettävät ensin pienjännitepuolen elektrolyytit tai sitten suurjännitepuolen elektrolyytit. FETit ja muut osat osataan tehdä aika hyvin itämaillakin. Itse asiassa monet länsimaiset merkitkin tehdään todellisuudessa itämailla. Tehonlähteen avaamisessa kannattaa olla hyvin varovainen. En suosittele sitä. Tehonlähteen korjaaminen ei kannata nykyhinnoilla, paitsi poikkeustapauksissa, jolloin tarvittavat osat. laitteet ja työkalut ovat käytettävissä muista syistä (esim. koulun fysiikan laboratorio).

    Minulla on puhtaasti henkilökohtainen käsitys elektroniikkalaitteiden laadusta todellisen suunnittelu- ja valmistusmaan mukaan: Japani, Saksa, Pohjois-Eurooppa, Hollanti, USA, Taiwan, Australia, Keski-Eurooppa, Singapore, Kiina, Etelä-Eurooppa, Brasilia, muut Aasian maat, muut maat.
     
  4. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,670
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    68
    Olen ajatellut vaihtoa tuossa jossakin vaiheessa joko Fortronin 350 wattiseeen tai Enlightin vastaavaan;ainakin paperilla ovat hyvät arvot kummallakin, mutta Enlightia ei vain saa juuri mistään ilman koteloa...?

    Onkohan halvemmissa yhtä hyvää kuin Seasonic? En usko, sillä laatuhan aina maksaa...

    Jaa? No siitä vain testi pystyyn, mutta ota myös Aopen,Antec,Enlight,Codegen,HEC,Sirtec ja muutama muu merkitön "ATX-virtalähde" mukaan tietty Seasonicin, Fortronin ja Nexus/Zalmanin lisäksi testiin; voisi tulla mielenkiintoinen testi...:)

    Varmaan tehdäänkin;"China" taitaa olla useimmissa ns. länsimaisissa PSU:ssa se todellinen valmistusmaa, mutta kaipa sitä valvotaan tarkemmin kuin jossakin Kiinassa suunnitellussa "ATX-virtalähteessä"

     
    Viimeksi muokattu: 21.09.2005

Jaa tämä sivu