1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Videon pakkaus

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi marlah 22.03.2002.

 1. marlah

  marlah Guest

  Mitä eroa on 1-pass ja 2-pass pakkauksella kyselee aloitteleva videoeditoija?
   
 2.  
 3. Ghostdog

  Ghostdog Regular member

  Liittynyt:
  08.10.2001
  Viestejä:
  383
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  2pass tekee parempaa laatua mutta vie kaksin verroin aikaa 1passiin verrattuna.
   
 4. amtiainen

  amtiainen Regular member

  Liittynyt:
  06.03.2002
  Viestejä:
  151
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  2-pass pakkaustapa on parempi. Se itseasiassa pakkaa elokuvan kahteen kertaan kuten nimikin kertoo 2-pass (2-vaiheinen). Ensimmäisellä pakkauskerralla yleensä ei kuitenkaan itse videota tallenneta mihinkään vaan ohjelma kirjaa ylös minkälainen elokuva oli eli missä milloinkin oli paljon liikettä ja missä kohtaa videota on vähä liikkeistä jossa ei vaadita bittivirtaa. Kun pakkaaja tietää minkälainen elokuva on niin toisessa vaiheessa kun elokuva itseasiassa pakataan pakkaaja osaa säästää bittivirtaa sellaisiin kohtiin joissa sitä tarvitaan paljon.

  Jos elokuvan pakkaa 1-pass pakkauksella niin elokuvan bittivirta on koko ajan sama jolloin esim. erittäin vauhdikas kohtaus joka vaatisi yli puolta enemmän bittivirtaa ei saakkaan tarpeeksi bittivirtaa ja silloin kuva menee todella mosaiikkimaiseksi/pikseliseksi. 1-pass kuitenkin tekee pakkauksen yhteen kertaan joten se kestää puolet vähemmän kuin 2-pass pakkaus.

  Ihmettelen kyllä tuota että kun kyselet videoeditoinnista. Kyseessä on luultavasti DivX jota kylläkin käytetään melkein aina lopullisen videon tuotoksen pakkaamiseen eikä niinkään editointiin. Jos haluat kaapata DivX videota ja editoida sitä niin siinä pitää olla hieman erillaiset asetukset (esim. keyframe every 1 frame jotta sitä pystyy leikkaamaan mistä haluaa.) ja tehokkaan koneen. Kyllä editointi yleensä vaatii erillisen videokortin josta löytyy hardware/rauta tuki videoformattiin (joko MPEG-1/MPEG-2). Tai sitten DV kameran ja kunnon koneen jossa on potkua että DV Firewire liittimet.
   
 5. marlah

  marlah Guest

  Kortti minulla onkin. Pinnaclen dc 10+, mutta käyttö on vasta alkutekijöissään ja käsitteet ja systeemit "vähän" epäselviä.
   

Jaa tämä sivu