1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Videokuva aaltoilee Pinnacle Studio 14 Ultimate HD

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi Jouneezeh 23.07.2012.

 1. Jouneezeh

  Jouneezeh Member

  Liittynyt:
  13.02.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Editoin parhaillaan dokumenttielokuvaa ja ongelmana on se, että kun teen projektin videoksi, esimerkiksi tiedostoksi .avi yms. muotoihin tai poltan DVD:lle käyttäen editointisoftaa, niin kuva aaltoilee pahasti enkä saa sitä millään pois. Se on tosi häiritsevä ongelma. Koneessa on hyvät tehot, mutta en löydä syytä tolle. Käytän siis Pinnacle Studio 14 Ultimate HD:ta.

  Tässä esikatselukuva siitä, miltä kuva suunnilleen näyttää kun se aaltoilee:

  [​IMG]

  Kiitos jo etukäteen avusta!
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2012
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Näyttäisi olevan deinterlace joka ei oikein pelitä, eli kun lomitettua kuvaa koodataan toiseen kertaan ilman lomituksen poistoa välissä, tulee vähän tuollaista efektiä videoon. Lisää efektiluettelosta/tms. siihen deinterlace-tehoste (Sähköpistokkeen kuvaa -> Lisää uusi tehoste -> Studio Ultimate RTFx -> Lomituksen Poisto).
   
 4. Jouneezeh

  Jouneezeh Member

  Liittynyt:
  13.02.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Laitoin kyseisen efektin pätkiin ja se auttoi hieman, mutta kuva aaltoilee edelleen. Siellä on monta vaihtoehtoa lomituksen poistoon ja laitoin Odd Field. Onko se oikea? Nimittäin näyttää siltä että Odd Field poistaa lomituksen vain ihmisten kohdalta, mutta esimerkiksi laittamani kuvan kohtauksessa jossa soitetaan rumpuja, käden liikkeet aaltoilevat täysin ja häiritsevästi. Nyt myöskin ääni aaltoilee hieman: ikäänkuin ääni yrittää tulla perässä lomituksen kanssa dvd:ltä katsottuna. Esikatsellessani Pinnaclessa mitään tällaista ei ole tapahtunut esikatsellessa, ongelma tulee vasta kun olen polttanut. Miksi ääni tulee hieman jäljessä ja nyt lomituksen poisto-efektin sisältävissä kohdissa ääni aaltoilee hieman?
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Voit kokeilla läpi mikä näyttää parhaalta. Blend/Sekoita voi olla parhaan näköinen.
  Tämä johtunee pinnaclesta. Mikäli jaksat säätää, niin voit poistaa lomituksen noista osista videota etukäteen jollain toisella ohjelmalla (esim. VirtualDub tai VirtualDubMod).
   

Jaa tämä sivu