1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Videoiden yhdistäminen

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi jupasie 18.04.2010.

 1. jupasie

  jupasie Guest

  Kuvasin muutaman pätkän HD-videota, mutta en keksi miten ne saa yhdeksi videoksi. Yritin Vindows Liven elokuvatyökalulla, mutta kun tallennan projektin niin se on muutaman kilotavun kokoinen. Sen kun aukaisee niin video on kuitenkin siellä ?!?? En tajua ?
   
 2.  
 3. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  En ole koskaan Windows Live elokuvatyökalua käyttänyt mutta vika on ilmeisesti siinä että et ymmärrä koko ideaa. Eli videoeditoinnissa projekti on pelkkä "resepti" joka kertoo miten ja missä muodossa valmis video pitää tulostaa. Se varsinainen video pitää siis "tulostaa elokuvaksi". Eli kun olet projektissa leikannut ja lisännyt mahdolliset efektit, tekstit, äänet jne. niin niin menet "Julkaise elokuva"-osioon (vai millä nimellä se siellä Livessä on) ja teet siitä valmiin elokuvatiedoston valitsemalla sopivan tallennuspaikan/tiedoston tallennusnimen ja muodon esim. avi, wmw, mpg jne...
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2010
 4. jupasie

  jupasie Guest

  En tosiaan ymmärrä. Julkaise elokuva se tuskin on, koska valinnat on julkaise youtubessa. Oikealta tuntuvat vaihtoehdot ovat: Tallenna projekti/tallenna projekti nimellä. Näissä vaihtoehdoissa kummassakin ohjelma ehdottaa tiedostonimeksi Elokuva, ja tallennusmuodoksi Elokuvatyökalun projekti. Toinen tallennusmuoto on Kaikki tiedostot. Jos valitsen ohjelman ehdottamat muodot, tallentuu elokuva, mutta videon koko on 2.6kt.
  Toinen vaihtoehto, joka saattaa olla oikea on: Tallenna elokuva. Tämän valikon alla on useampi vaihtoehto, teräväpiirto, laajakuva, normaali erottelukyky jne. Nyt voin tallentaa elokuvan haluamaani paikkaan, mutta tallennusmuodon pystyy valitsemaan ainoastaan Windows Media Video. Toinen vaihtoehto on Kaikki tiedostot, mutta silloin ohjelma ei hyväksy mitään tiedostonimeä. Herjaa vaan: Polkua ei ole... Nyt jos tallennan elokuvan WMV tallennusmuotona, mikä ohjelma toistaa tiedoston ?
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,991
  Kiitokset:
  1,015
  Pisteet:
  243
  Tuo "Projekti" sisältää ainoastaan tiedot siitä, mikä osa mistäkin videoleikkeestä ja muusta aineistosta käytetään. Varsinainen materiaali pysyy entisessä kansiossaan muuttumattomana. Siksi projektitiedosto on kooltaan pieni. Kun olet tuossa projektissa editoinut materiaalistasi haluamasi kokonaisuuden, sinun pitää tallentaa erikseen tästa projektista "elokuvatiedosto", joka siis on itsenäinen toistettava kokonaisuus. Windows Media Video eli wmv-muotoista videota toistavat käytännössä kaikki videoplayerit.

  En tunne kyseistä ohjelmaa, mutta luulisin, että siitä löytyy muitakin tallennusvaihtoehtoja kuin wmv. Katso tarkemmin, mitä vaihtoehtoja on tuon "Tallenna elokuva" -valinnan jälkeen. Mutta kuten sanottu, wmv-tiedostot kyllä toistuvat melkein millä vaan.
   
 6. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Tuo Tallenna elokuva se sitten varmaan on mutta sille en mahda mitään jos tuo ohjelma on niin vajavainen ettei siitä löydy järkeviä tallenusmuotoja. Mutta sama vika taisi olla Windows Movie Maker ohjelmassakin.

  Ei muuta kun hankkimaan toimiva ohjelma, tässä yksi vinkki:
  http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-43/mika_muokkausohjelma-847151/
   
 7. jupasie

  jupasie Guest

  En tunne kyseistä ohjelmaa, mutta luulisin, että siitä löytyy muitakin tallennusvaihtoehtoja kuin wmv.

  Nyt voin tallentaa elokuvan haluamaani paikkaan, mutta tallennusmuodon pystyy valitsemaan ainoastaan Windows Media Video. Toinen vaihtoehto on Kaikki tiedostot, mutta silloin ohjelma ei hyväksy mitään tiedostonimeä. Herjaa vaan: Polkua ei ole..

  Eli kuten mainitsin, ei löydy...
   
 8. jupasie

  jupasie Guest

  Onko kukaan käyttänyt tuota Pinnaclen VideoSpin ohjelmaa. Kun vedän videon alas muokkausosaan, vai mikä lie. En kekesi millään mitä tehdä seuraavaksi. Useampi tunti on mennyt eikä löydy miten jatkaa... Video pyörii ja sitä pystyy hiirellä kelaamaan eteen ja taakse, mutta miten leikataan ?!? Suomenkielinen ohjelma, mutta ohje englanniksi...
   
 9. jupasie

  jupasie Guest

  Kiiton neuvoista, olen unohtanut koko jutun. Vein videon ammattilaiselle, maksaa mutta eipä tarvitse hermoilla kun ei osaa !
   
 10. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Kuokinpa tähän ketjuun, eli olen nauhoitellut HD videoita ja nyt pitäisi pari klippiä yhdistää. Mikähän olisi paras tapa tähän?

  Video on MPEG-4 koodattua (H.264 Main@4.0 1280x720). Varmaankin joutuu koodaamaan uudelleen johonkin formaattiin. Alkuperäinen säiliömuoto on TS.
   
 11. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  No kerta tähän nyt ei kukaan jaksa vastailla, niin pistänpä oman ratkaisuni. Eli luo uusi AviSynth Script (AviSynth pitää olla asennettuna) ja kirjoita sinne:

  DirectShowSource(elokvatiedoston_nimi)

  esim. DirectShowSource(klippi1.mkv)

  Avaa .avs tiedosto esim. VirtualDubMod -softalla, pistä jokin koodekki videolle ja tallenna. Tämän jälkeen sama homma muille klipeille. Lopuksi VirtualDubMod auki, Video-kohdasta "Direct stream copy", avaa ensimmäinen klippi ja sen jälkeen valitse File-kohdasta "Append segment...". Tallenna luomasi kokoelma uuteen tiedostoon ja näin videot ovat yhdistetty.

  WMV tiedostojen luontiin, jos joku niitä jostain syystä haluaa tehdä käy esim. tämmöinen tekele (vaatii Windows Media Encoder 9 x86 tai x64):
  Koodi:
  @echo off
  :aloitus
  echo Valitse „„nikanavien m„„r„:
  echo A. Monikanava„„net
  echo B. Stereo
  echo.
  echo Q. Poistu/Peruuta
  set choice=
  set /p choice=Kirjoita valintaa vastaava merkki ja paina ENTER: 
  if not '%choice%'=='' set choice=%choice:~0,1%
  IF /I '%choice%'=='a' GOTO MULTICH
  IF /I '%choice%'=='b' GOTO STEREO
  IF /I '%choice%'=='q' GOTO END
  ECHO "%choice%" ei ole sallittu valinta, yrit„ uudelleen
  ECHO.
  PAUSE
  cls
  goto aloitus
  
  :MULTICH
  set AANET=768_44_6_24
  goto encloop
  
  :STEREO
  set AANET=256_44_2_16
  goto encloop
  
  :encloop
  cls
  IF [%1]==[] goto END
  echo Muunnetaan %1 WMV-tiedostoksi...
  echo.
  echo cscript "%ProgramFiles%\Windows Media Components\Encoder\WMCmd.vbs" -input %1 -output %1.wmv -v_codec WMVA -v_mode 2 -a_codec WMA9PRO -a_setting %AANET%
  echo.
  echo.
  echo Odota...
  cscript "%ProgramFiles%\Windows Media Components\Encoder\WMCmd.vbs" -input %1 -output %1.wmv -v_codec WMVA -v_mode 2 -a_codec WMA9PRO -a_setting %AANET% > %1.log
  SHIFT
  goto encloop
  :END
  Eli tuon kun tallentaa .bat -tiedostoksi ja tallentaa .bat -tiedoston oman profiilinsa SendTo -kansioon (%USERPROFILE%\SendTo), niin voit vaan painaa jostain videotiedostosta hiiren oikealla, lähettää sen sinne battiin ja se luo siitä .wmv tiedoston. Lisää koodausvaihtoehtoja tuohon saa ihan vapaasti lisäillä. Tein vaan äkkiä tuommoisen, kun sillä saa nopeasti koodattua videot Xbox 360 -yhteensopivaan muotoon.
   
 12. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ilmaisohjelmia tuohon en tiedä, yleensä AVCHD-materiaalin käsittelyyn kannattaa käyttää kaupallista ohjelmaa. Joku näistä voisi olla käyttökelpoinen:

  Pinnacle Studio HD 14
  Magic Movie Edit 16+
  Vegas Movie Studio HD Platinum 9 tai uudempi
  Corel VideoStudio Pro X3
  Cyberlink Power Director 8

  Pelkkään konvertointiin johonkin toiseen muotoon:
  MPEG Streamclip

  Lisätietoja vaikkapa täältä:
  http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewforum.php?f=2
   
 13. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Ilmaisilla mennään vastaisuudessakin. Et varmaan lukenut tuota vastaustani?

  AviSynthillä voi tehdä ihmeitä eikä tarvita kaupallisia softia.
   

Jaa tämä sivu