1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Videoiden siirto, leikkaus, muokkaus ja poltto ?

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Pirta 14.12.2014.

 1. Pirta

  Pirta Member

  Liittynyt:
  12.03.2008
  Viestejä:
  61
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hei.

  Mikä olisi helpoin ja nopein tapa siirtää elokuvia ensin tietokoneelle jatkokäsittelyä varten ?
  Eli tarkoituksena olisi luoda DVD levyille niistä joko sellaisenaan kopiot tai alkuuperäisestä leikatutut versiot.

  Siirto-ohjelmana olen kokeillut DVD Shrink -ohjelmaa, vaikka sen opiskelu on hidasta, tosin on suomenielisen ohjeet, mutta tuohon tarkoitukseen ei taida olla suomenkielistä ohjelmaa (niin kun harva ohjelma muutenkaan on suomenkielellä saatavilla).

  Sitten pitäisi olla ohjelma, millä tuota viedota voisi leikellä. Mitä ehdottaisitte siihen ?

  Sitten elokuvan täytyy varmaan muuntaa toiseen tidostomuotoon. Useimmitenhan nuo ovat VOB. tiedostoja. Kai. Tarkoituksena on toistaa näitä viedoita dvd soittimella, joskin myös suoraan tietokoneelta tai ulkoiselta kovalevyltä. Siirto muistitikulle olisi yhtä videota varten kätevämpää, mutta se tuskin tulee onnistumaan.

  Sitten siihen poltoon minulla on kyllä ostettu Nero 2015, mutta pitäiskö nuo viedot vielä pakatakin jotenkin, että ne mahtuu sellaisenaan yhdelle levylle ?

  Tarviiko tässä tuon kaiken tekemiseen viittä eri ohjelmaa: 1. siirtoon alkuperäisestä levystä, 2. leikkaamiseen,
  3. pakkaamiseen, 4. tiedostomuodon muutamiseen ja 5. polttamiseen.
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Jos nuo alkuperäiset levyt ovat itse tehtyjä niin ne voi kyllä kopioida sellaisenaan tietokoneelle. Vain kaupallisissa levyissä on noita kopiointisuojauksia, jotka estävät DVD Video -levyiltä löytyvien tiedostojen kopioinnin tietokoneelle.

  Nero-paketissa on Nero Vision -ohjelma, jolla voi useista eri videotiedostoista koostaa DVD Video -levyn ja polttaa sen.

  Tietokoneella katsomista (ja esim. kaverille kopioimista varten) kannattaa miettiä jotain muuta formaattia kuin DVD Video. Esim. pelkkä MP4-tiedosto voi olla parempi ratkaisu, ja sen saa luotua helposti DVD Video -sisällöstä esim. HandBrake -ohjelmalla.
   
 4. Pirta

  Pirta Member

  Liittynyt:
  12.03.2008
  Viestejä:
  61
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos vastauksesta !
  Olen kyllä saanut Shrink - ohjelmalla ihan kaupasta ostettuja alkuperäisiä elokuvia siirrettyä. Ja edelleen Nerolla poltin ne DVD levyille sellaisenaan.
  Ongelmaksi tosiaan muodostui se, että en tiedä ja osaa leikata yhdestä alkuperäislevyltä turhia pois, kun siitä pitäis polttaa kooste. Ja sitä varten oli tarkoitus pääasiassa kysyä täältä sopivaa ja helppokäyttöistä ohjelmaa.

  Tuohon formaatin muuntoon jo kerran löysin hyvän ohjelman, jota oli helppo käyttää, mutta piti tässä toissapäivänä ajaa käyttöjärjestelmä alas niin en muista mitä ohjelmaa siinä käytin.

  Täytyypä katsoa tuota HandBrake -ohjelmaa, mutta ei viitsisi montaa ohjelmaa asentaa vain huomatakseen että sitä ei osaakaan käyttää. Toivottavasti tuosta on jostain suomenkieliset ohjeet. Englanti on vähän puissa.

  Tää suomenkielikin tuntuu tosin välillä näköjään olevan hakusessa, huomasin ekassa postituksessani että on menneet taas kirjaimet sekaisin. Mutta pääasia että tulin ymmärretyksi.

  Kommentteja ja vinkkejä otetaan vastaan yhä.
   

Jaa tämä sivu