1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Video-cd:n formaatin poltto DVD:lle?????

Viestiketju DVD-R -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pandora 08.03.2002.

 1. pandora

  pandora Guest

  Moi!

  Tarkoituksena ois ostaa tietokoneeseen polttava DVD asema.. Miten on.. onnistuuko DVD:lle polttamaan video-cd formaattia niin että se toimis myös kotisoittimessa ja kuinka paljon DVD-r levylle mahtuu video-cd formaattia minuuteissa?


  ps: kyselenkö tyhmiä :)
   
 2.  
 3. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Onnistuu, audio pitää vain uudelleenpakata 48kHz:na. Videota mahtuu VCD-muodossa muistaakseni noin 450min DVD-R:lle.
   
 4. malmka-9

  malmka-9 Member

  Liittynyt:
  07.08.2002
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi.

  Vielä pandora:n kyselyyn jatkoa...
  Kuinka onnistuu SVCD:n poltto DVD+R/RW -levyille?
  Tarkoitus olisi analogisesti kaapattuja kotivideoita alkaa polttelemaan SVCD-formaattiin, kun ei tuo VCD:n kuvan laatu oikein tyydytä. CD-R levyille kun mahtuu niin kirotun vähän kamaa, etten halua jatkuvaan levynvaihto -leikkiin ruveta.
  SVCD:nä kuitenkin sais helposti yli. 3 tuntia erittäin hyvää kuvaa talteen.
  Toisaalta...DVD-formaattiin tallentaminen onnistuisi kyllä, mutta kaapatun analogisen kuvan DVD-muotoon tallentaminen on mielestäni "helmien antamista sioille", ja videotakin/levy sopii näin taas turhan vähän.
  Itselläni ei ainakaan ole tiedossa yhtään softaa, jolla voisi SVCD:tä polttaa DVD-levyille.
  Mahtaako joku muu tietää?
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Sori, ei onnistu :-( Syynä se, että DVD ei tunnista 480x480/576 -resoluutiota.

  Olen duunaamassa juuri guidea, jossa tehdään DVD:stä CVD (siis seeveedee, ei veeseedee :) eli muuten täsmälleen sama kuin SVCD, mutta resoluutiona 352x480/576, eli aavistuksen pienempi vaakaresoluutio. Tuo resoluutio on sitten se, jonka DVD taas tunnistaa. Ja toisaalta 99% DVD-soittimista, jotka osaavat toistaa SVCD:tä CD:ltä, osaavat toistaa myös CVD:tä, johtuen historiasta (CVD oli yksi ehdokas SVCD:ksi, http://www.afterdawn.com/glossary/terms/cvd.cfm).

  Nuo videot voi sitten vetää DVD-R:lle, kun saat kaavittua kahvirahoja aseman verran kasaan, lähestulkoon sellaisenaan (audio pitää muuttaa 44.1->48).
   
 6. malmka-9

  malmka-9 Member

  Liittynyt:
  07.08.2002
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt meni mulla aivan yli. En ole varma ymmärsinkö asian ihan väärin, vai oliko kysymykseni liian sekava ;)
  Siis: Koska oma "standalone":ni toistaa CD-R levyille poltettuja SVCD-formaatin levyjä, niin nehän ovat juuri silloin tuossa 480x576 -resossa(PAL) (eikö vain ?).
  Jos nyt siis haluaisin polttaa DVD+R/RW -levyn tuohon samaiseen SVCD-formaattiin (erona "ehkäpä" ainoastaan huomattavasti isompi *mpg tiedosto levyn MPEG2, hakemistossa), niin miksi DVD ei sitä muka tunnista...?
  Johtuuko se siitä, että kun soitin tunnistaa, että sisällä on DVD-aihio, niin ainoat kelpaavat (PAL)-resot olisivat sitten 720x576 (DVD), 352x288 (VCD) tai 352x576 (CVD)?

  ...NO NIIN... viikon verran olen selannyt threadeja ja nyt sitten kuin taivaasta tuli, mitä halusin. Eli tältä sivulta kuvaamaani ongelmaan löytyy ratkaisu; http://www.vcdhelp.com/svcddvdr.htm

  Kiitos dRD muuten CVD-vinkistä. Täytyypä alkaa koepolttoja tekemään. CVD saattaisi hyvinkin olla riittävä, kun tuo analogisen kameran pystyerottelukin taitaa jäädä alle 350:n.
   
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Toi SVCD2DVDR-kikka on tunnettu viritys, mutta pelaa oikeasti vain hyyyyyvin harvoissa tapauksissa.

  Ja olet oikeassa eli siis juurikin DVD-soitin tunnistaa levyn DVD:ksi ja suostuu puskemaan ulos vain DVD-resoluutioita, vaikka osaakin CD:ltä pyörittää 480x480/576 -resolla varustettua videota. Ja toinen ongelma liittyy authorointiin eli authorointisoftat eivät ala yhteistyöhön SVCD-resojen kanssa -- tämän ongelman tuo em. viritys jonka linkin nakkasit, hoitaa, mutta ei tietenkään poista sitä, jos soitin tunnistaa resoluutiot muun kuin header-infon pohjalta.
   
 8. pandora

  pandora Guest

  Lueskelin huonolla englannin kielen taidolla vcdhelpistä VCD:n poltosta DVD-R:lle. Sain sellaisen käsityksen että tilaa ei säästy juurikaan ja toimivuus on vähän niin ja näin?

  Onko kukaan kokeillut ja saanut toimimaan DVD-R video cd levyä? Toimimaan ns. koti dvd:llä siis...
   
 9. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Kyllä VCD-on-DVD pelaa aivan täysin, likipitäen kaikilla soittimilla, jotka toistavat VCD:täkin. MPEG-1 ja VCD-resoluutio on osa DVD-Video -standardia.
   

Jaa tämä sivu