1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

VHS tietokoneelle tvkortin avulla.

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi bonijovi 09.12.2009.

 1. bonijovi

  bonijovi Member

  Liittynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Elikkäs minulta löytyy dvd/vhs soitin sekä tietokoneella tvkortti. Miten saan kaapattua vhs kuvan ja äänen tietokoneelle? tarvitsen ilmeisesti ainakin s-liittimen johdon ja jonkun kaappausohjelman?
  Mitkä ovat toimenpiteet?
   
 2.  
 3. miketso

  miketso Regular member

  Liittynyt:
  19.05.2003
  Viestejä:
  470
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  S-liittimen lisäksi tarvitset myös johdon äänille. Itse olen kaapannut kuvaa Pinnacle Studiolla tietokoneelle, mutta tähän tarkoitukseen löytyy myös paljon ilmaisia ohjelmia kuten Capture Flux tai DScaler.

  Muita toimenpiteitä ei varmaankaan ole kuin piuhojen liittäminen koneeseen ja sitten kaappausohjelman asetuksista pitää valita laite, tässä tapauksessa tv-kortti, josta tallennettava kuva tulee. Tämän jälkeen laitat VHS-kasetin pyörimään ja kaappausohjelman nauhoittamaan.
   
 4. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Videossako on s-video-liitin? Jos on niin piuhat vain kiinni (s-video kuvalle, 2x RCA<->3.5 mm stereoplugi tai 2x RCA<->2x RCA äänille, kumpi liitin TV-kortissa tai äänikortissa sitten onkin), kuten todettu.

  Videokuvaa kaapatessa pitää valita, pakataanko sitä ja kuinka paljon. Eli olisi hyvä tietää jo siinä vaiheessa, millaiseen muotoon video lopuksi halutaan ja kuinka hyvällä laadulla. Jos videota editoidaan ja muutellaan toiseen muotoon, ja kovolla riittää tilaa, häviötön pakkaus voisi olla paras valinta. Esim. HuffYUV on mielestäni toimivaksi osoittautunut koodekki hyvälaatuiseen kaappaukseen.

  Kaappausohjelmana voi käyttää myös esim. VirtualDubia. Yleensä kaappaus- tai TV-kortin mukanakin tulee joku tallennussofta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2009

Jaa tämä sivu