1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

vhs tallentavalle digille

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi AlexisW 14.11.2014.

 1. AlexisW

  AlexisW Regular member

  Liittynyt:
  30.06.2004
  Viestejä:
  430
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  On olemassa noita tallentavia diginauhureita tai mitä lienevät. Digiboksejako? Kysyisin vaan onko mahdollista laitta ajoku filmi pyöriin vhsnauriin ja siitä johto tallentavaan digiin niin että vhs nauha siirtyy digiin ja digimuotoon? Tai sitten laittaa vhsnauhan pyörimään telkkaan ja tallentava digi tallentaa sen??
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Noissa tavallisissa digibokseissa ei ole analogiviritintä, eivätkä ne osaa muuttaa analogista videosignaalia digitaaliseksi ja pakata sitä.

  Eli vaihtoehtoja tuolla operaatiolle on muutama, jos tarkoitus on siis saada se VHS-nauha digitaaliseen muotoon
  1. esim, http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/lg-rct-689h-dvd-vhs-yhdistelma-6647671 tuollanen
  2. Kaappauslaitteen hankinta tietokoneen kaveriksi, VHS-nauhurin ja kaappauslaitteen väliin sopiva johto ja sitten sopivalla ohjelmalla tallennus,
  3. Käyttää jotain videopajaa, joka hoitaa operaation
  4. Paikallisessa kirjastossa saattaa myös olla sopivat välineet
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Siinäpä nuo vaihtoehdot tulikin esitettyä varsin tyhjentävästi. Helpoin tapa, jos siirtoa ei teetetä alan firmalla, on tuo vaihtoehto no. 1 eli DVD-VHS-yhdistelmä. En kuitenkaan malta olla puuttumatta tuohon NetAnttilan mainostekstiin:
  "VHS-kasetilla olevat elokuvat voit kätevästi siirtää DVD-levylle ja samalla parantaa niiden kuvanlaatua [--]
  1080p ylösskaalaus parantaa DVD-levyiltä toistettua materiaalia Full HD laadulla."

  Tuostahan saa käsityksen, että VHS-kuvan laatu paranisi siirrossa DVD:lle, ja että DVD-levyjä voitaisiin toistaa Full HD-laatuisella kuvalla. Karu tosiasia kuitenkin on, että VHS-kasetille alun perin tallennettu kuvainformaatio on varsin vaatimaton, eikä sen puutteita voi millään muunnoksilla enää korjata. Parhainkaan ylösskaalaus ei myöskään tee DVD-videosta Full HD -videota. Jos alkuperäinen kuva on vielä VHS-kasetilta ja se räväytetetään HD-näytölle, on kaikissa tapauksissa syytä varautua pettymyksen, kun muistetaan miten "hyvältä" oma video näytti putkitelevisiossa.
   
 5. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,439
  Kiitokset:
  45
  Pisteet:
  58
  Jep, niinhän se on, ylösskaalaus ei tee kuvasta yhtään sen parempaa kuin se alunperin oli. Skaalaus ei tee muuta kuin sovittaa kuvan isommalle ruudulle, alkuperäisinformaatioon ei kosketa, joten kaikki virheet mitä kuvassa oli ennen ovat siellä vieläkin, nyt ne tosin näkyvät entistä selväpiirteisimpinä.

  VHS-videokuvasta on turha pelkällä ylösskaalauksella yrittää parempaa tehdä, kuvanlaadun parantamiseen tarvitaan uudelleenrenderöintiä ja muuta aktiivista käsittelyä, jota ei voida toteuttaa pelkästään kuvan digitoinnilla ja siirrolla DVD-levylle.
   
 6. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Riippuu vähän digiboksista: Ainakin pääosin bokseissa joissa on samassa polttava asema on mahdollisuus tallentaa kuvaa myös ulkoisesta lähteestä ja olettaisi tuon onnistuvan muissakin tallentimissa joissa on sisääntuloliitännät esim. scartille tai RCA-johdoille mikäli valmistajalla on ollut vähänkään järkeä päässä, VHS-nauhuri noihin kiinni nauhurin AV-outin kautta niin ei haittaa analogivirittimen puutekaan koska jotakuinkin joka vehkeen ymmärtämä komposiittisignaalihan siellä silloin kulkee. Kuten tuossa yllä mainittiinkin niin alkuperäistä parempaahan tuosta kuvasta ei tallentamalla tule mutta eipähän digitaalisena kulu entistä huonommaksikaan.
   
 7. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Noiden liitäntöjen lisäksi digiboksista pitäisi löytyä videopakkaukseen kykenevää rautaa, jotta sen analogisen videon saisi pakattua digitaaliseen muotoon. Valmistajat eivät moista ole lisänneet kustannussyistä, joten homma onnistuu ainoastaan niissä laitteissa joissa tuota ominaisuutta erikseen mainostetaan.
   

Jaa tämä sivu