1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

VHS:ät vielä hengissä?

Viestiketju Keskustelua elokuvista -osiossa. Ketjun avasi LcD 25.04.2005.

 1. fkock

  fkock Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  1,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  [bold]romero[/bold] huh huh että on leffoja.... Eikai toi sun kämppä ollut?? :)
   
 2.  
 3. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sama työhuone missä istun paraikaa. Pitäisi alkaa pikkuhiljaa miettimään lisähyllyjen vääntämistä, koska tila rupeaa pikkuhiljaa loppumaan kesken ja näillä näkymin olemassaolevalle laitteistolle ilmaantuu suurella todennäköisyydellä kaveriksi myös LD-soitin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2005
 4. jussi_vaa

  jussi_vaa Guest

  ostan ihan vaan dvd:tä
   
 5. lam0r

  lam0r Guest

  joo mäki ostan vaan dvd:tä
   
 6. Bonich

  Bonich Guest

  Pelkkii dvd leffoi ostan enää ku annoin videotkin pois
   
 7. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Videoita en ole enää ostanut aikoihin, mutta kyllähän videonauhuria silloin tällöin tulee käyteltyä. Se kuitenkin on yksinkertaisempi ja äkkiämmin nauhoituskunnossa kuin tietokone (olettaen ettei kone ole valmiiksi käynnissä)
   
 8. aaxxeell

  aaxxeell Regular member

  Liittynyt:
  28.07.2005
  Viestejä:
  2,145
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  DVD aikaan siirrytty jo. Vhs videoita tulee vielä kelattua välillä mutta kohta tärkeimmät joutuu DVD levylle, joten Vhs aika siirtyy nyt historiaan.
   
 9. kumipuu

  kumipuu Guest

  itsellä on n. 750 leffaa vhs-nauhalla. ja vanhimmat kasetit vuodelta 1987 ja silloin ostin raks merkkisiä nauhoja. ne oli silloin ehkä parhaita? tosin tdk myös. no olen katsellut näitä 87 vuonna ostettuja nauhoja viime aikoina ja niissä ei ole mitään häiriöitä, nauha rutussa tms. ehkä kuvan laatu ei ole (eikä ole) dvd:n tasolla mutta telkkarista äänitän yhä leffoja jne. katson ne ja vedän taas päälle. kirjastosta haen lainaan dvd leffoja, joten kumpikin yhtä hyvä mulla vhs ja dvd. ensi vuonna alkuperäisiä vhs-filmejä ei kuulemma edes tule kauppoihin? 10 vuotta nauhoillani yhä elinikää? joten säilytän ne.
   
 10. Rockie

  Rockie Guest

  Itse en osta enää vhs:iä vaikka saisi jonkun suht uuden leffan eurolla. Kotoa kyllä löytyy vhs+dvd-combo (stand alone), joten vhs:iä käytän lähinnä nauhoituksiin.
   
 11. Feron

  Feron Active member

  Liittynyt:
  13.11.2004
  Viestejä:
  1,125
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Itse en ole osanut VHS-leffoja ainakaan 3-4 vuoteen. Enkä edes muista, minkä silloinkaan ostin.
   
 12. juhpyl

  juhpyl Regular member

  Liittynyt:
  28.11.2003
  Viestejä:
  127
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Olen nauhoittanut vhs kaseteille vuodesta 1986 alkaen. Kun ostin tallentavan dvd soittimen helmikuussa 2005 niin vhs kasettien nauhoittaminen loppui siihen. Yhteensä minulle on kertynyt noin 12o vhs kasettia, jotka sisältävät lähinnä elokuvia. Enää en osta vhs kasetteja. Lähinnä kopioin kirjaston dvd elokuvia tietokoneellani ja tallennan televisiosta tulevia elokuvia tallentavalla dvd soittimellani. Videonauhuri on minulla vielä käytössä ja sillä katson joskus videonauhoihin tallennettuja elokuvia.
   
 13. onsekumma

  onsekumma Regular member

  Liittynyt:
  30.08.2005
  Viestejä:
  405
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei hyvää päivää minkälainen määrä vhs:iä! :D

  Katteletko miten usein noita leffojasi? Miten ihmeessä aikasi riittää? Entä tuleeko koskaan ongelmaa siitä ettei osaa päättää mitä katsoa:)?...
   
 14. kumipuu

  kumipuu Guest

  itsellä on yli 400 kasettia, ja eihän niitä elokuvia tarvitse katsoa yhtäsoittoa. vaan esim. vuosien saatossa. n.750 leffaa on nauhoilla ja ei se mikään kattava määrä vielä ole. onhan joillakin ihmisillä esim. satoja ellei jopa tuhat määrin kirjoja, lp-levyjä jne. ihan samanlailla heilläkin kuluu niiden parissa aikaa. eikä niitäkään tarvitse kerralla lukea, kuunnella.
   
 15. trooper78

  trooper78 Regular member

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  521
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Totta. Omassa kokoelmassa on reilu 700nauhotettua ja 300 ostettua elokuvaa ihan vaan sen takia, että jos joskus haluan katsoa tietyn elokuvan, se on käsien ulottuvilla. Yritäppäs ruveta ettimään esim. 1990 vuonna tehtyä elokuvaa, niin ei varmasti löydy mistään. Saatikka jos kyseessä on vielä vanhempi tuotos.
  Tietty liika on joskus liikaa. Aattelee että katompa jonkun elokuvan... sitten sitä tutkii listalta että minkähän kattos eikä osaa päättää.

  Ainoat huonot puolet isommassa elokuvakokoelmassa (oli se sitten VHS/DVD/DIVX/VCD...) että se vie aika lailla tilaa ja koko ajan on joku naukumassa oven suussa: "lainaa pari leffaa... ". Tai ainakin oli joskus. Natina loppu siihen kun heitin (kirjaimellisesti) yhden kitisijän, joka ei suostunut lähtemään ilman elokuvaa, pihalle.NOh, siitä tuli entinen kaveri, mutta muille meni viesti perille =)

   
 16. onsekumma

  onsekumma Regular member

  Liittynyt:
  30.08.2005
  Viestejä:
  405
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No enhän minä sitä ajatellutkaan että niitä joku yhtä soittoa katselisi. Terveyshän siinä pettäisi! Ja aikaa veisi ihan tolkuttomasti.

  Esim. jos vaikka omistaa 700 koko illan leffaa ja yksi kestää keskimäärin vaikka 1,5 tuntia niin yhteen putkeen niiden katsominen veisi yli 43 päivää! :D...

  Siksi tätä asiaa ihmettelin kun en meinaa ehtiä katselemaan niitäkään leffoja mitä tv:stä tulee, saatika että vuokraisin tai ehtisin käymään elokuvissa. Hyvä kun ehtii katsoa tv:stä sarjoja joihin on jäänyt koukkuun. Mutta jokainenhan käyttää omaa aikaansa miten haluaa!

  En pidä friikkinä sellaista tyyppiä joka omistaa satamäärin elokuvia. Harrastus sekin. Itsellä ei ainakaan työssä käyvänä riitä aika millään sellaiselle harrastukselle.
   
 17. joonasm88

  joonasm88 Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2004
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  meillä on about 800 kpl vhs... mitähän niillä sitten tekee ku vhs kokonaan syrjäytyy :/
   
 18. kumipuu

  kumipuu Guest

  eiköhän vhs- nauhureita nyt kuitenkin vielä myydä kauan. eli vaikka nauhoja onkin paljon pitää vain kaluston kunnossa. ihmisillä on niin paljon maailmanlaajuisesti vhs-nauhoja että jo sen perusteella nauhureita tullaan myymään vielä vuosia. ja ei kaikki hommaa tallentavaa dvd-tä juuri koskaan. ei asiaa kannata vielä tänä päivänä murehtia.
   
 19. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oma elokuvien katseluni on melko vaihtelevaa puuhaa, joskus tulee vahdattua pari kolmekin per päivä kun taas toisinaan saattaa mennä viikko etten katso ensimmäistäkään. Kokoelman koosta huolimatta katsomattomia elokuvia ei ole niin kovin älyttömästi vaikka tavaraa tuleekin hommattua jatkuvasti lisää, harrastusta on kuitenkin kestänyt jo vuosikausia joten siinä on ollut hyvinkin aikaa katsella noita vähemmäksi ja näin kylmiltään arvioisin että noin kolme neljännestä kokonaismäärästä on katsottu ainakin kerran.

  Mitä päättämisongelmiin tulee niin niitä on jatkuvasti, jotkut elokuvat saattavat vaatia ihan tietynlaisen mielentilan ennenkuin niitä kannattaakaan ruveta katsomaan joten ne saattavat seistä odottelemassa vuosienkin ajan ja toisinaan taas tuntuu että senhetkistä fiilistä vastaavaa elokuvaa ei löydy hyllystä millään...
   
 20. wrestling

  wrestling Guest

  Annoin juuri muuton yhteydessä kaverille VHS-kokoelmani(noin 450 Leffaa)-ja videonauhurin mutsille.Ei vaan tuntunut viisaalta pitää laatikoittain leffoja joiden kuvanlaatu on persees´t.(tietenkin jos käyttää telkkaria niin kuva on kelvollista)

  Nykyisin hankin vain DVD-leffoja,kuva on seinällä "hiukkasen" parempi
   
 21. Tonski

  Tonski Regular member

  Liittynyt:
  18.11.2005
  Viestejä:
  670
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Totta kai ovat hengissä. Itselläni ei olekkaan muita kuin VHS:siä. Muistuttavat vanhoista hyvistä ajoista tämän uuden teknologia hullunmyllyn keskellä. ^_^
   

Jaa tämä sivu