1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu VGA:lla kolme näyttöä kiinni

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi hartop 11.08.2014.

 1. hartop

  hartop Member

  Liittynyt:
  30.09.2010
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Työkoneessani, Fujitsu Lifebook S752, on VGA ulostulos, ja tarvisin kolmannen näytön kiinni. Eli nyt on ulkoinen BenQ kiinni VGA:lla, ja olen kuullut että olisi jotain (USB?) jakajia, jotta saisin koneen yhdestä VGA:sta kaksi ulkoista näyttöä koneen sisäisen näytön rinnalle. Minkälainen tämä ratkaisu olisi, vai olisiko ollenkaan?
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  58
  Ei minun mielestä onnistu millään pelkällä jakajalla, sillä jos yhdestä liitännästä otettu signaali jaetaan kahdelle näytölle, signaali on sama molemmille näytöille (eli molemmissa näkyy täsmälleen sama kuva). Erillinen jakajaboksikin vaan jakaa saman signaalin useammalle eri laitteelle, eikä mahdollista useamman näytön käyttämistä eri tarkoituksiin. Jotta saat kaikille näytöille oman signaalin, on käytettävä useampaa eri liitäntää.

  Fujitsun sivuston Speksien mukaan koneessa on myös yksi DisplayPort-liitäntä(mikäli koneessasi ei tätä ole, voi olla kyse vanhemman mallisarjan koneesta), joten kahden lisänäytön kytkemisen pitäisi teoriassa onnistua jos käyttäisit sekä VGA-litäntää, että DisplayPort-liitäntää. DisplayPortin voi tietääkseni Adapterin avulla muuttaa HDMI-liitännäksi, joten siihen on mahdollista kytkeä mikä tahansa HDMI-liitäntäinen näyttö (oli se sitten tietokonenäyttö tai televisio).

  Tietysti tässä tulee myös vastaan se, kuinka moneen suuntaan koneen näytönohjain venyy, varsinkin raskaassa käytössä. Speksien mukaan tuossa on Intelin 4000-sarjalainen prossuun integroitu näytönohjain, joten välttämättä paukut ei ihan kaikkeen riitä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2014
  hartop kiitti tästä.
 4. hartop

  hartop Member

  Liittynyt:
  30.09.2010
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Ahaa mielenkiintoista! Täytyykin tsekata löytyykö tuota DisplayPort -liitäntää, ja jos, niin hakea siihen johto. Näyttiksen jaksaminen tosiaan on sitten oma lukunsa...
   
 5. hartop

  hartop Member

  Liittynyt:
  30.09.2010
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  eBaysta tilattu DP male VGA female adapteri ja sen jatkoksi VGA male VGA male piuha. 3,95€ tuli hintaa tuolle adapterille Shenzhenistä, tosin toim.aika lienee varmaan kuukausi. Verkkokauppa pyysi "samasta" 16,90€.
   

Jaa tämä sivu