1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Verraten hidas netti koneessa

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Zcof 23.05.2016.

 1. Zcof

  Zcof Member

  Liittynyt:
  14.01.2009
  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Jeps, eli onkelma olisi seuraavanlainen. Ostelin tuossa viikko sitten soneran liikkuvan netin ja sen mukana huawein E5186 mobiilireitittimen. Liittymällä nopeutta on 150megaa (4G LTE kait). Kännykän wlanilla olen saanut 40 megaa ulos tuosta huawein toosasta. Koitin ensin nettikaapelilla pöytäkoneeseen, enkä saanut jostain syystä kuin muutamia megoja ulos. Ostin huvikseni Asuksen wifiadapterin (ASUS USB-AC51 Dual-band) jolla pitäisi olla kyllä suhteellisen isot nopeudet mahdollisia. (2,4 GHz:n kaistalla jopa 150 Mbit/s)

  No enpäs ollut hirveitä odotuksia, mutta tuolla adapterilla saan parhaimmillaan 20-30 Mbit/s. Olen koittanut räpeltää kaikkea mahdollista mitä löydän ja osaan, mutta en ole saanut yhteyttä paremmaksi. Wlanin ominaisuuksissa näytti olevan protokolla 802.11n käytössä, vaikkakin reititin pitäisi olla 802.11ac? Kyllähän tuon usb adapterinkin pitäisi tukea ac:ta vai onko meikäläisellä pallo täysin hukassa... Olen yrittänyt säätää reititintä 2,4GHz:stä 5GHz, mutta en tiedä onnistuiko tuo yleensäkään sitä vaihtamaan, ainakaan suurta eroa en huomaa.

  Mistä yhteyden hitaus mahtaisi johtua? Mobiilireititin on samassa huoneessa kuin pöytäkone (etäisyys noin 4-5m) ja reititin näyttää täysiä palkkeja yhteyttä.

   
 2.  
 3. SoneraPartio

  SoneraPartio Member

  Liittynyt:
  04.06.2012
  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  18
  Morjensta Zcof!
  Omaan korvaan tuo 40mbit/s kuulostaa suhteellisen hyvältä :)
  Nuissa Liikkuvissa Neteissähän tuo 150mbit/s on teoreettinen maksiminopeus (vaihteluväli käytännössä 10–80 Mbit/s) ja nopeuteen vaikuttaa monet muuttujat.
  Signaali, verkon ruuhkaisuus, wlan, maasto, talon rakenteet ja jopa mahdollisesti omien ikkunoiden materiaali. Nämä kaikki ovat ominaisuuksia, eivät vikoja, jotka saattavat vaikuttaa isostikin nopeuksiin.

  Kuuluvuuspalautetta voi toki aina jättää. Ja se on tietty toivottavaakin :)
  Niiden perusteella sitten päätetään, jotta minne lisäkapasiteetilla tarvetta on.
  Kuuluvuuspalautteen voi jättää Omilta Sivuilta.

  Aurinkoista kesää sinne,
  Niina@SoneraPartio

  Ps. Kannattaa kokeilla verkkopiuhaa toisessa lan-portissa reitittimessä. Toimisiko paremmin!
   
 4. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  2,419
  Kiitokset:
  553
  Pisteet:
  123
  Tuohon edelliseen pieni kommetti.

  Olen monasti ihmetellyt, miksi myydään teoreettista maksiminopeutta, johon ei koskaan käytännössä päästä. Teoreettisen maksiminopeuden myynti on pelkkää huijausta, jossa ihmiset menevät halpaan, koska eivät ymmärrä mitä se tarkoittaa.
  Pitäisi myydä todellista käytännössä saavutettavaa nopeutta, esim. 10-80 Mbitin vaihteluvälillä, silloin ostaja jo ostaessaan saisi käsityksen sen nopeusvaihteluista, teoreetisen nopeuden sijaan, jonka sanomaa ei ymmärretä, eikä käytännössä saavuteta.

  Sen verran kokemusta kuuluvuuspalautteesta, että operaattorit eivät sille korvaansa loksauta. Joissakin tapauksissa jopa on suositeltu operaattorin vaihtoa jos ei ole tyytyväinen.
   
  99eki kiitti tästä.
 5. SoneraPartio

  SoneraPartio Member

  Liittynyt:
  04.06.2012
  Viestejä:
  74
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  18
  Iso kiitos kommentista ja palautteesta tarantella!

  Tokihan tuohon maksiminopeuteen on mahdollista päästä, ja päästäänkin, mutta ei missään nimessä kaikkialla.
  Vaihteluväli ei luonnollisesti ole salaisuus, vaan siitä kertominen kuuluu olennaisena osana myyntitilanteeseen (verkossa, puhelimessa, kaupassa), siitä kerrotaan vahvistuksissa jne.
  Liikkuvan Netin haaste on tosiaan niin monet "liikkuvat osat", toisin, kuin kiinteässä Kodin Netissä.
  Aiheesta on itseasiassa tuore blogi Sonera Klaanissa. Kannattaa käydä tutustumassa!

  Kivaa päivänjatkoa sinne,

  Niina@SoneraPartio
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,600
  Kiitokset:
  677
  Pisteet:
  173
  Zcofin ongelmahan näyttäisi olevan se, ettei hän saa tietokoneelleen nettiyhteyttä kelvollisella nopeudella, vaikka mobiilireitittimen 4G-yhteysnopeus on kohtuullinen. Erityisesti kummastuttaa tuo ethernet-kaapelilla saatu vain muutaman megan nopeus. Ensimmäisenä tulee mieleen ehdottaa verkkokortin ajureiden päivitystä, ellei sitä ole jo tehty.

  Periaatteessa wlan-yhteyden pitäisi toimia yhtä nopeasti niin kännykällä kuin tuolla adapterillakin. Tuollainen pienikokoinen adapteri taitaa kuitenkin vaatia lähes näköyhteyden reitittimeen toimiakseen kunnolla. Sitä en osaa sanoa, miksi yhteys muodostuu 802.11n-tekniikalla, vaikka molemmat laitteet tukevat ac-standardia. Käsittääkseni nopeuden tippuminen ei kuitenkaan johdu tuosta, sillä n-standardillakin yhteyden pitäisi toimia moitteetta noilla nopeuksilla. Voisi kokeilla vahtaa reitittimestä wlan toiselle kanavalle, tai jos kanavavalinta on nyt automaattinen, voisi kokeilla kiinteää kanavavalintaa eri kanavilla. Tämä auttaisi silloin, jos yhteyden hidastuminen johtuu samalla kanavalla olevasta muusta liikenteestä tai häiriöstä.

  edit. Täsmennän vielä, että automaattinen kanavanvalinta kyllä etsii vapaan kanavan, mutta joillakin päätelaitteilla tuo tekniikka voi toimia heikommin kuin kiinteästi asetetulla kanavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2016
 7. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  4,007
  Kiitokset:
  638
  Pisteet:
  123
  edit. ei mitään olitkin vaihtanut 5 ghz verkon päälle....

  Onko jotain muita laitteita jotka ovat vanhempia, hitaampia (a/g) jotka pudottavat yhteyden hitaaksi. En muista mikä toi ominaisuus on nimeltään, jolloin toimii hitaimman mukaan ja tiputtaa nopeutta...

  Mikä se verkkokortti on malliaan? Tai jos emon integroitu niin mikä emo?
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2016
 8. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Voisitko mitenkään tarkentaa juttujasi +
  modeemin mukana tulee 2m lan-kaapeli , miten venytit sen 5m mittaiseksi.

  Oletko huomioinut ettei reitittemästä tule ulos yhtään enempää kuin sinne menee sisään

  Kuuklaa : LTEWatch [H] tämä on Huawein seurantaohjelma jolla voit tutkailla tulevaa signaalia ja sen perusteella kokeilla modeemille tehokkainta sijaintia ja jopa lukita jonkin tietyn taajuuden käyttöön
   

Jaa tämä sivu