1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Verkkovirrassa ei latauksessa?!

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi niina2 18.04.2012.

  1. niina2

    niina2 Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mulla ei kone jostaa syystä lataa vaan on ainoastaan verkkovirrassa,ei latauksessa..joku asetus menny varmaankin päälle!? Osaiskohan joku auttaa? Mulla siis HP kannettava.
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Lieneekö trolli, mutta... Milloin koneen siis pitäisi ladata, jos ei verkkovirtaan kytkettynä.
     
  4. niina2

    niina2 Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Siis tuo ei lataa ja virta pysyy päällä ainoastaan johdon kanssa. Ja siihen akkukuvakkeen päälle kun laittaa hiiren niin tuo herjaa noin: 0%käytettävissä (verkkovirrassa, ei latauksessa) nyt mulla loppu tässä kohtaa ymmärrys! Ja nyt kun ottaa akun irti ja laittaa takasi niin hetken tuo lataa,noin 3sekkaa ja taas loppuu ja herjaa samaa.. :eek:
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2012
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,789
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    193
    Vaikuttaa siltä, että akku on täysin sökö. Tuskin mikään kalibrointi voi olla niin pielessä, ettei akku lataudu alkuunkaan. HP:n sivuilta varmaan löytyy linkki akkumittarin kalibrointiin. Itse löysin pikagooglauksella tämän, jonka lopussa on kalibrointiohjeet: http://www.ehow.com/how_8178496_charge-battery-compaq-notebook.html
    En kuitenkaan usko, että nuo enää auttavat, vaan akku menee vaihtoon, jos sitä tarvitaan.
     
  6. apek

    apek Regular member

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    567
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    38
    Onhan se voinut akkukin kuolettua, eli hajota. Asiaan ei varmuutta saa, kuin kokeilemalla toisella akulla, joka voi olla vähän hankalaa, jos ei esim. kaverilta löydy samanlaista kannettavaa.

    Tarkista nyt kuitenkin, ettei akussa napojen kohdalla ole mitään likaa. Sama homma homma kannettavan kohdalla.

    Vähän kyllä vaikuttaa, että se akku on entinen.

    edit: vähän myöhästyin.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2012
  7. niina2

    niina2 Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Justii tein hp:n omal ohjelmalla jonkuu akku analyysin niin se ilmoitti että akun kunto on hyvä. Kone on ollu justii pariviikkoa poissa käytöstä,tätä edelsi elokuva jolloin akku meni ihan finaaliin. Noin puoltoista vuotta vanha kone+akku, ei kait se itsestään voi mennä?! Tosin täähän on hp. :p navat check!
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2012
  8. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    > Kone on ollu justii pariviikkoa poissa käytöstä,tätä edelsi elokuva jolloin
    > akku meni ihan finaaliin.

    Siinä voisi olla syy ongelmaan. Jos se on ensin purettu niin tyhjäksi kuin suojaus sallii ja sitten se on saanut vielä itsepurkautua pari viikkoa, voi olla että akku on oikeastikin hajonnut tai ainakin latauksen suojapiiri estää lataamisen, kun pitää akkua rikkinäisenä. Koska latauselektroniikka lienee akkupaketissa, ei pieni alkulataaminen irti koneestakaan taida onnistua? Jos akkujännitteen saisi hieman nousemaan, oma lataus voisi taas käynnistyä.

    Enpä keksi muuta ratkaisua, kun ottaa yhteyttä HP:lle ja kysyä sieltä apua. Tai ehkä jollakin erityisesti tuollaiseen erikoistuneella (ulkomaisella) foorumilla voisi joku tietää, mitä tehdä.
     
  9. Juha82

    Juha82 Member

    Liittynyt:
    17.02.2008
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Ainakin itsellä on Lenovon läppärissä Käynnistä valikossa: Power Management Options - valikko, sitä kun painaa, aukiaa näyttöön Energy Management juttu. Sieltä itse olen saanu vaihtettua tuon, että Verkkovirrassa, ei latauksessa. Itse pidän konettani aika usein verkkovirralla, säästää akkua toi toiminta. Pitää akussa virtaa 47% verran vaan, kun kytkettynä verkkovirtaan.

    http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-G575-AMD-Fusion-Notebook.51634.0.html

    Tuolta löytyy 2 kuvaa, kyseisestä Energy Managementistä, kun selaa sivua alaspäin.
     
  10. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,319
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    68
    Ei välttämättä...

    Oma Dell on alkanut tekemään jostain syystä samaa, ja siinä mielessä ymmärrän Axun ylempää kommenttia, että jos kone on verkkovirrassa, niin kyllä sen pitäisi ladatakin. Tuntuu vaan kummalta, sillä akun kunto vaikuttaa ihan normaalilta. Eli en usko että on siitä kiinni. Useimmiten tuohon auttaa, että laturin piuhaa renkkaa edestakaisin kiinni ja irti! Ilmiö tuli pari viikkoa sitten esiin ja on lähes päivittäistä. Käyttiksenä Win7/64 Ultimate. Voiko tuo mitenkään johtua windowsista, esim voiko tuo ilmoitus ollakin virheellinen, tai näyttäisikö windows akun varauksen väärin?

    E: Typeränä googlettelin vähän jälkijunassa, mutta tuo on kuin onkin jokin Windows 7:n bugi! Tässa yksi esimerkki. Näitä löytyy googlella vaikka kuinka paljon. Pitääpä testata...
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2012
  11. niina2

    niina2 Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ite en koneelta löydä mitää miten tuon voisi saada päälle jos jokin asetus olisi tai jotai.. Ja kun siis jos piuhan otan pois niin kone sammuu,tsip. Mutta huomenna jos soittelisi hp asiakastukeen. Johtohan on ihan ehjä kun kone pysyy kuitenkin verkkovirrassa mutta se ei vaan jostain syystä osaa sitä ladata. :/
     
  12. janipaa

    janipaa Member

    Liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mikä mahtaa olla sun konees malli.

    Toivottavasti ei ole mennyt emolevyltä virranhallinta.

    Voisit kokeilla seuraavan laista temppua
    ota virta johto pois ja akku
    paina virtanappia pohjassa about 30sec
    ja laita johto ja akku kiinni ja käynnistä kone.

    tuo on ainakin toiminu aikasemmin mikä oltiin linkattu aikasemmin ohje jossa poistettiin se mikkisoftan virranhallinta ajuri
     
  13. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,319
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    68
    Ette sitten viitsi lukea vai? Laiton linkin, missä neuvotaan miten homma korjataan. Jos ei kiinnosta lukea, niin mitä järkeä edes kysellä?

    Axu taisi sittenkin olla oikeassa.
     
  14. niina2

    niina2 Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Anteeks hirveesti mut toi kieli ei oikee taivu mulle..
     
  15. niina2

    niina2 Member

    Liittynyt:
    18.04.2012
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pahoittelut,vasta huomasin tämän viestin. No kokeilin noilla ohjeilla mutta ei toimi! Ja mistäs mää ny löydän tän koneen mallin?!
     
  16. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    itsellä ainakin lopettaa latauksen verkkovirrassa 99% ja pitää sen siinä, että voihan se olla niinkin simppeli juttu että windows on muuttanut asetuksia niin että se pitää sen akun 0%.

    en kyllä asetusta tälle pikaisella vilkaisulla löytänyt.

    ainakin itsellä kone menee horrostilaan ennenkuin tyhjäksi asti päästää akun(7%) että tuskin tuosta mennyt.
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,740
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Koneen pohjassa pitäisi olla tyyppilappu, jossa koneen tunnistetiedot.
    Siellä se yleensä läppäreissä on.
     
  18. harriba

    harriba Member

    Liittynyt:
    30.11.2004
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mulla toshiba satellite ja sama ongelma. Äsken sammutin koneen, irroitin akun, puhdistin akun liittimet ja koneen vastaliittimet ruiskuttamalla CRC Electronic Cleaner/elektroniikan puhdistajaa. Annoin aineen kuivahtaa (menee ihan hetki) ja laitoin akun takaisin paikalleen. Käynnistin koneen ja nyt lukee verkkovirrassa ja latauksessa. Tätä kirjoittaessa lataus noussut jo 4% ---> 32%. Olettaisin, että liittimien puhdistuksesta oli hyötyä. Ai niin, kone oli käyttämättä ainakin 2-vuotta.
     
  19. Moroboy100100

    Moroboy100100 Regular member

    Liittynyt:
    23.08.2016
    Viestejä:
    132
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Hyvä niin
     

Jaa tämä sivu