1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Verkkolevypalvelin?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi werkoah 30.08.2015.

 1. werkoah

  werkoah Member

  Liittynyt:
  02.07.2008
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pitäisi kaverin yritykselle rakentaa yrityksen sisäinen ”pilvi”. Olen katsellut noita Asustorin ja Qnapin NAS-verkkotallentimia.

  Vaatimuksia:

  - Laitteessa RAID-varmuuskopiointi, eli minimissään kaksi levykelkkaa

  - Yrityksen sisällä käyttäjillä yhteisiä ja omia kansiota rajoitetuin pääsyin
  - Tiedostoihin pitäisi päästä mahdollisimman helposti selaimella myös, mistä vain ulkoverkosta

  - Ajatuksena tehdä myös puhtaita asiakaskansioita, joihin yrityksen asiakkaat voivat suoraan pudottaa helposti omat postinsa selaimen kautta, esim. drag-and-drop -tyylisesti mikäli mahdollista.

  - Asiakkaita on parikymmentä. Tiedostot ovat erilaisia dokumentteja, piirustuksia yms.

  - Levytilaa ei aivan mahdottomasti tarvita. Pari teraa varsinaista tallennuskapasiteettia riittää todennäköisesti hamaan tappiin saakka.  Onko kokemuksia? Mikä olisi yksikertainen ottaa käyttöön? Hyvin oleellinen seikka on myös tuo ulkoa pääsy heidän asiakkailleen. Olisi mahd. yksikertainen. Ei ylimääräisiä sovelluksia tms. Suora pääsy selaimella ennalta määriteltyyn kansioon. Tälle käyttäjälle ei siis levyn muu sisältö saisi näkyäkään.


  Periaatteessa kyseessä olisi siis tavallinen RAID-varmennettu NAS-asema, mutta pitäisi päästä myös mahdollisimman lähelle jotakin Dropboxin kaltaista systeemiä, heidän asiakkaitaan ajatellen.

  Käytännön kokemuksia? Vinkkejä? Täsmennän tarvittaessa.

  PS. Jos tiedätte paremman osaston tai kanavan, josta voisi löytää kokemusta niin vinkatkaa..
   
 2.  
 3. jons81

  jons81 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  214
  Kiitokset:
  9
  Pisteet:
  28
  Mikäli järjestelmä on kriittinen yrityksen toiminnalle ja joudut kyselemään neuvoja keskustelupalstalta niin osta järjestelmä joltain pilvi- tai verkkotallennusta tekevältä yritykseltä. Tuossa on niin monta mahdollista ongelmakohtaa että harjoituksesta voi tulla todella kallis loppulasku. Yrityksen verkkoon tarvii tehdä reikä ulkopuoliselle pääsylle, mukaanlukien asiakkaille joihin ei voi luottaa (tietoturvallisuuden näkökulmasta). Oman järjestelmän ylläpitoon, valvontaan, huoltamiseen ja uusimiseen pitää myös varata jonkinverran rahaa. Noi ei ole järjestelmiä jotka ostetaan ja oletetaan että ne toimisi aina..

  Operaattorit tarjoavat yleensä yrityksille tallennuspalvelua, F-Securellakin taisi olla jokin tallennus palvelu, M-Files voisi myös olla tutustumisen arvoinen. Palveluita löytyy vaikka kuinka paljon. Palvelujen ominaisuuksissa, hinnoittelussa ja käyttötarkoituksissa voi olla suuria eroja mutta noi selviää kysymällä. Kannattaa myös ottaa huomioon tiedon tallennuspaikka, osa asiakkaista ei välttämättä halua siirtää tietoaan suomen rajojen ulkopuolelle.
   
 4. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Komppaan edellistä. Näissä asioissa ammattilaisten puoleen kääntyminen voi säästää rahaa loppupeleissä.
   

Jaa tämä sivu