1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Varmuuskopiointiongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 01.06.2020.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,874
  Kiitokset:
  988
  Pisteet:
  193
  Olen käyttänyt Windows 10:n vanhaa varmuuskopiointiohjelmaa, sitä samaa, joka oli jo Win 7:ssa. Varmuuskopiot on ajastettu tapahtumaan joka kuukauden 1. päivänä ja puoli vuotta on mennyt hyvin, mutta nyt tuli ongelma.

  Kopiointi pysähtyy pitkäksi aikaa kohtaan 97% ja päättyy lopulta ilmoitukseen epäonnistumisesta ilman mitään selitystä tai koodia syystä. Tarkoitus on varmuuskopioida kaikkien käyttäjien henkilökohtaiset kansiot sisältöineen ja järjestelmän näköistiedosto. Se on myös oletusvalintana, joka aiemmin oli käytössä.

  Nyt huomasin, että varmuuskopiointisovellus kopioi myös D-aseman, tai yrittää kopioida, mutta jumiutuu ja sulkeutuu ilmoitukseen epäonnistumisesta. Kokeilin tehdä em. valinnat (omat tiedostot ja järjestelmän näköistiedosto) käsin, mutta silti se alkoi varmuuskopioida myös D-asemaa. Ja samalla tavalla kopiointi on taas jumissa kohdassa 97%.

  En nyt tiedä, mitä kysyisin, mutta edellisen kuukausi sitten tehdyn varmuuskopion jälkeen olen asentanut D-asemalle ilmaiseksi jaetun GTA 4-pelin. Voisiko olla, että sen installeri on asentanut pelin jotenkin niin, että Windows pitää sitä ”järjestelmäkansiona”? Kun varmuuskopiointi jumiutuu kohtaan 97%, lukee ikkunassa ”Luodaan järjestelmän näköistiedostoa kohteesta Data [D:]

  D-asemasta ei siis ennen tehty näköistiedostoa, mutta miksi nyt tehdään tai yritetään tehdä? Voiko se jotenkin johtua tuosta GTA:sta, sillä muuta merkittävää ei D-asemalla ole muuttunut? Jos kyseessä on kirjaimellisesti näköistiedosto (klooni) koko asemasta, niin ei se edes mahtuisi varmuuskopioasemalle.

  Edittiä. Tällä kertaa kopiointi ei epäonnistunutkaan. Edistyminen pysähtyi yli 2 tunniksi siihen 97%:iin, mutta oli sitten mennyt loppuun. Kaikesta päätellen D-levyn tiedostot tai ainakin tuo peli otettiin mukaan varmuuskopioon, vaikka asetusten mukaan niin ei käsittääkseni pitänyt tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2020
 2.  
 3. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  4,853
  Kiitokset:
  901
  Pisteet:
  123
  Jos epic games on C:lä niin se varmaan voisi vaikuttaa jotenkin. Tämä toki täysin arvailua.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,874
  Kiitokset:
  988
  Pisteet:
  193
  Epic Games -asennuskansio ja Launcher ovat D-asemalla. Sen lisäksi löytyy C-asemalta tiedostot:
  C:\Program Files\Rockstar Games\Social Club
  C:\Program Files (x86) Rockstar Games\Social Club
  C:\ProgramData\RockStar Games\Launcher

  Mutta kun selasin varmuuskopiolevyä, sieltä löytyy vain "Kohteen C: varmuuskopiot", kuten pitääkin, ja vain C-asemalla olevia kansioita ja tiedostoja. En tiedä, mikä tässä nyt on sekoillut, mutta siitä olen varma, että silloin kun varmuuskopiointi jumiutui pitkäksi ajaksi kohdassa 97%, ikkunassa luki ”Luodaan järjestelmän näköistiedostoa kohteesta Data [D:]". Mitään D-asemaan liittyvää ei varmuuskopiolta kuitenkaan löydy, eikä käytetyillä asetuksilla pitäisikään löytyä.
   

Jaa tämä sivu