1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Vanhan pakettikoneen näytönohjaimen vaihto

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi Kastemato 01.10.2018.

  1. Kastemato

    Kastemato Member

    Liittynyt:
    03.09.2007
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ostin vanhaan HP Pavilion p6-2083sc koneeseen uuden näytönohjaimen (MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G 4096 Mt) ja nyt käynnistettäessä konetta kuuluu ensin jonkin aikaa piippaus-ääni ja Windowsin vihdoin käynnistyessä (kestää ikuisuuden) näytön resoluutio on aivan väärin. Luin jostain että näissä pakettikoneissa pitäisi BIOS:ista laittaa päälle "Legacy (-jotain)" asetus, jotta emolevy hyväksyisi uuden näyttiksen, mutta sellaista ei asetuksista löydy. Virtalähde on 450W, lisävirtaliitin on kytketty ja näyttiksessä palaa ledivalot, joten ilmeisesti itse näytönohjain kuitenkin toimii. Onko tätä kokoonpanoa edes mahdollista saada toimimaan, vai pitääkö minun suosiolla päivittää emolevy, prosessori ja muistit yms?

    https://support.hp.com/za-en/document/c03152692
    https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1050-Ti-GAMING-X-4G
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,387
    Kiitokset:
    1,075
    Pisteet:
    223
    Poistitko ensin vanha näyttiksen ajurin ja sitten asensit uuden tuolle näytöohjaimelle? Ei kai pitäisi mitään biossäätöjä tuolle tehdä, korkeintaan palauttaa default asetus.
     
  4. Kastemato

    Kastemato Member

    Liittynyt:
    03.09.2007
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En poistanut. Poistanko kaikki vanhaan näyttikseen liittyvät ohjaimet ja asennan uudet ennen uuden näyttiksen asennusta?
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,387
    Kiitokset:
    1,075
    Pisteet:
    223
    Mitä speksien mukaan katselin, niin koneessa oli ennen NVIDIA GeForce GT 530. Poista laitehallinnasta ko. ajuri.
    Uusi näyttis koneeseen ennen uuden ajurin asentamista, ei se taida ilman sitä onnistuakkaan jos ei tunnista näytönohjainta.

    Mitä muita ajureita siellä on, kun monikossa kerroit niistä?
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,173
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Uusin 300-sarjan ajuri. Taisi olla 399.24.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,387
    Kiitokset:
    1,075
    Pisteet:
    223
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,173
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Haulla löytyvä 411.70 on uuden turingin ajuri. Pascalille sitä ei kannata laittaa.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Koneen käyttötarkoitusta ei erikseen mainittu mutta kuvittelisin aloituspostaajalla olevan kevyttä pelikäyttöä masiinalla.

    Pakettivehkeiden päivitys on aina oma kummallinen rumba jossa ei välttämättä ole sitä oikeaa soundia pohjalla. Huomattavasti helpompaa olisi rakentaa / päivittää merkkiromppeita standardien mukaan. Näyttiksen lisäys olisi n. 10 minuutin homma kokonaisuudessaan mikäli ajurit olisivat jo valmiina ajeltu vaikkapas muistitikulle. Ainoastaan se fyysinen juttu eli asennus normikoppaan normiemolle.

    Sorry kun tästä motkotan mutta jos kone toimii nyt ja sillä jotain värkkäilee niin ok homma sekin. Sillä aikaa hieman säästää ja ostaa merkkirautaa.

    Itsekin tässä puuhaamassa am3(+) rautaa ja tiedän että sillä mennään vaikkas kuinka pitkälle tulevaisuuteen ja prossua, ramia ja näyttistäkin voipi päivittää ilman mitään pään raapimisia. Kevyessä käytössä.

    HP -> horrible produckts...

    Tällainen paatos mutta pakettimasiinoihin en tekisi mitään muuta kuin korkeintaan vaihtaisin kiintolevyn tilalle ssd-lätyn. Siinä kaikki.

    :)
     
  10. Kastemato

    Kastemato Member

    Liittynyt:
    03.09.2007
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei tämä nyt ota onnistuakseen... Päivitin ajurin tuohon 411.70 ajuriin (asennusohjelma ilmeisesti poisti samalla vanhan ajurin...?) ja edelleen sama ongelma, kone piippailee käynnistyessään ja resoluutio väärin. Laitehallinnassa näkyy tuo uusi näyttis mutta vieressä on huutomerkki ja lukee "Laite on pysäytetty, koska se ilmoitti virheestä. (Koodi 43)".

    Edellinen postaus kyllä kuulosti asialliselta, eli jos ei tämä kohta rupea toimimaan niin ei taida auttaa muu kun hommata uusi emolevy, muistit ja prosessori (nykyiset eivät taida olla yhteensopivia nykypäivän emolevyjen kanssa). :S
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,173
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Poista ajuri, sammuta kone, asenna 399.24.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,387
    Kiitokset:
    1,075
    Pisteet:
    223
    Kerro nyt kuitenkin ensin, mitä piippauksia käynnistäessä tulee (virhe 43)? Ne piipaukset kertoo aika paljon ongelmasta. Minkälaisia piippauksia, lyhyitä, pitkiä ja miten monta?

    Tosia asia on kuitenkin, että pakettikoneen näytönohjaimen päivitys saattaa vielä onnistua, mutta jos lähdet emolevyä päivittämään, saatat joutua sen eteen, että menee pakkopäivittämiseksi koko kone koteloa myöden.

    Pakettikoneita ei ole tarkoitettu päivitettäviksi, koska koneen valmistaja on yleensä tehnyt omia ratkaisujaan, jotka ei ole yhteensopivia standardiosien kanssa.

    Mahdollisesti koneen bios tulisi ensin asettaa "Default" asetuksiin.
    Mikä käyttöjärjestelmä koneessa on?

    Selailin vähän nettiä ja sieltä löytyy mm. tällaista:

    https://www.solvusoft.com/fi/errors...corporation/windows-operating-system/code-43/

    ÄLÄ KUITENKAAN LATAA ja käytä sivun tarjoamaan WinThusteria, koska tuntematta sitä, en voi suositella. Olen laittanut tunnetut turvallisen korjausohjelmat tarjolle sivun alaosaan.

    Sivuston ehdotuksia virhekoodin syyksi:
    Code 43 -virheen syitä (Virhe 43)
    Väärin määritetyt, vanhat tai vioittuneet laiteajurit. (hyvin yleinen)
    Windows muutoksesta (asennus tai asennuksen poisto) johtuva rekisterikorruptio.
    Virus tai haittaohjelma, joka on vahingoittanut Windowsin järjestelmätiedostoja tai ajureita.
    Ajuriristiriita uuden laitteen asennuksen jälkeen.
    Viallinen laitteisto.
    Laitehallintavirheet -virheiden, kuten "Code 43", taustalla saattaa olla monia syitä. Siksi on tärkeää, että käyt vianetsinnän kaikki vaiheet läpi, jotta ongelma ei toistu.

    Virheen korjausohdotuksia:
    Vaihe 1: Korjaa rekisterimerkinnät, jotka liittyvät virheeseen 43
    OpenVaihe 2: Suorita PC:n täysi haittaohjelmien skannaus
    OpenVaihe 3: Siivoa järjestelmäsi roskat (väliaikaiset tiedostot ja hakemistot) levynpuhdistajalla (cleanmgr)
    Parempi on CCleaner, (minun kommenttini), linkki alhaalla.
    OpenVaihe 4: Päivitä PC:si laiteajurit
    OpenVaihe 5: Käytä Windowsin järjestelmän palautusta "peruaksesi" askeltäiset muutokset
    OpenVaihe 6: Poista ja asenna uudelleen Windows Operating System liittyvä Code 43
    OpenVaihe 7: Aja Windowsin järjestelmätietojen tarkistus ("sfc /scannow")
    OpenVaihe 8: Asenna kaikki saatavilla olevat Windows-päivitykset
    OpenVaihe 9: Tarkista kovalevyn virheet ("chkdsk /f")
    OpenVaihe 10: Testaa muisti (RAM) vikojen varalta
    OpenVaihe 11: Suorita puhdas Windows-asennus

    Nämä nyt ei tarkoita, että nuo kaikki toimenpiteet olisi tehtävä. Tämä on lista mahdollisista korjauksista. Korjausehdotuksissa mennään vaihe vaiheelta eteenpäin ja kuten viimeisenä on "Suorita puhdas Windows-asennus", jos muilla toimenpiteillä ei saada toivottua tulosta, niin asennetaan kaikki uudelleen.

    Mikäli kyse on haittaohjelmasta, saattaisi olla parempi laittaa ensin vanha näytönohjain takaisin ja suorittaa haittaohjelmapuhditus, AdwClenerilla ja Malwarebytesillä, sekä virustarkistus ESET Online Scannerilla.

    CCleaner: https://www.ccleaner.com/ccleaner/download
    AwdCleaner: https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/
    Malwarebytes: https://www.malwarebytes.com/mwb-download/
    ESET Online Scanner: https://www.eset.com/fi/home/online-scanner/

    Edit: Tässä tuli nyt melkoinen litania asioita, ei niitä kaikkia tarvii tehdä varmaan. Anna tietoja jos suoritat jotain näitä toimenpitetä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2018
  13. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,296
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93

Jaa tämä sivu