1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Vanhan koneen päivitys - onnistuuko 400 €:lla?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jarmojs 04.01.2015.

  1. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    No niin, nyt on Whatta Heckin joutilaalle prossulle suunnitteilla uutta käyttöä. Nyt vielä uusia tilattava siis ainakin
    - näytönohjain
    - virta-adapteri
    - muistit
    - SSD
    - kiintolevy
    - cooleri

    Noilla pitäisi saada uutta puhtia koneeseen vai puuttuuko vielä jotain oleellista? Kätevintä olisi tietysti tilata kaikki samasta paikasta mutta ainakaan noita ehdotettuja SSD:tä ja virta-adapteria ei Systemastoressa ollut joten täytynee kääntyä Jimm's in puoleen.

    Vanhaa kiintolevyä ei taida enää saada mahtumaan emolle? Ja emolevyn BIOS:sin päivitys alkajaisiksi ennen kuin muuta alkaa väsäämään vai?
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2015
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    Voi olla ettei tarvitse edes bios-päivitystä. Porukoilla on tuolla emolla ollut hämminkiä kun ovat laitelleet 2x4GB kampasetin ja päivitys on korjannut tilanteen. Kokeilemallahan tuo sitten selviää.

    Wanha ketju jossa tuosta jutusta asiaa.

    Mikäs ettei mahtuisi? Emossa sataportteja 5 kpl sekä IDE-liitin.

    edit... Parempi prossucooleri olisi myös suotava hankinta vakiosirkkelin korvaajaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2015
    jarmojs kiitti tästä.
  4. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    OK, entäs käykö nuo ehdotetut muistit alkuperäisen muistin rinnalle? Jos on 1x4GB niin ei taida käydä jos olen oikein ymmärtänyt. Silloin tuon uuden muistin hommaaminenkaan ei taida juuri kannattaa.
     
  5. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Lurluck jo ehdotti tällaista
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    4GB 1333MHZ DDR3 NON-ECC CL9 DIMM (KVR1333D3N9/2G)

    Tuollaisen laittelit tuonne aloitusviestiisi. Onko sulla nyt 1 vaiko 2 muistikampaa?

    Tuossa edempänä mainitsin coolerista... kopassasi kun ei ole katossa aukkoa ja kun powerikin on yläosastossa niin tuulettimen puhallussuunta tulisi olla kopan takaosaa kohti. Vaikka tuollainen.

    Lurluckin ehdottama jäähy näyttää saldoksi 0 kpl.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  7. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Täytyy tuo muistiasia tarkistaa. Ja tuo puhallussuunta oli hyvä vinkki, en edes tiennyt että niitä on eri suuntiin puhaltavia.
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    Jep, muuten olisin ehdottanut AC freezer 7 cooleria. Tuo kun asettuu emollesi siten että puhaltaa kattoa kohti. Sinne saattaisi jäädä ns. hotspotteja.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  9. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    CPU-Z:n mukaan muistia on Slot#1:ssä ja Slot#3:ssa, 2096MB kummassakin. Mutta mites nämä muut arvot? NB Frequenzy 2000,1 MHz, DRAM Frequency 666,7 MHz. Emon BIOS näyttää olevan ver 0512 eli seitsemän tuorempaa versiota löytyy, viimeisimpänä versio 2105
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2015
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    Kyllä noilla ehdotetuilla rameilla pitäisi toimia. Jos ei niin sitten bios päivitys siihen uusimpaan. :)
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2015
  11. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Tarviikos sinne prossun ja siilin väliin jotain tällaista tahnaa
    Vai pärjääkö laatikon pohjalla olevalla vanhalla piitahnalla?
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    Tahna tulee yleensä coolerin mukana valmiiksi asennettuna pohjaan tai sitten pikkuisessa pussissa. Porukat voisivat kertoa kuinka CoolerMasterilla on ollut tapana tuo homma.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  13. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Tulossa (arvio 12.01) 8

    Tahnat tulevat mukana, mutta on tuo Arctic Silver huomattavasti parempaa ja lisäksi jos tarvii joskus irroitella cooleria. Raijintek Themis coolerin mukana tulee ilmeisesti tuollainen pussi minkä sisällä on tahnaa (Kyseinen cooleri löytyy itseltäni, mutta eihän nyt tuollaista voi muistaa).

    Jos rajumpaa kellotusta aletaan tekee:
    http://www.jimms.fi/tuote/0P105245
    http://www.jimms.fi/tuote/0P105250
    http://www.jimms.fi/tuote/SCMGD-1000
    Tosin kyseiset tuotteet eivät välttämättä mahdu koteloosi, en löytänyt kuin tiedon siitä, että 160mm korkeat coolerit ovat sinne mahtuneet.

    SSD Systemastoresta http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=112073


    Edit: Tuo CM Hyper TX3 ei kyllä ole mikään paras cooleri. Lisäksi sen kiinnitys on hieman huonolla tyylillä, kun siihen ei tule mitään takalevyä, mitä vasten se puristuisi.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    jarmojs kiitti tästä.
  15. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Hiljaisuus olisi plussaa. Tuli tuo nykyinenkin kokoonpano aikanaan valittua nimen omaan hiljaisuutta ajatellen. Jos sielä on joku liukulaakeroitu korppusaha tuulettimena niin vaikuttaa negatiivisesti käyttömukavuuteen.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,013
    Kiitokset:
    1,254
    Pisteet:
    223
    Aika tasan menisi budjettiin noilla osilla. Tuo isompi CM cooleri tietysti mukaan pienemmän tilalle. Kyllähän noilla muutoksilla masiina tuntuisi jo virkeämmältä ilman korppusaha-efektiä. Systemasta muistitikku vielä ostoskoriin.
     
    jarmojs kiitti tästä.

Jaa tämä sivu