1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Vanhan 5.1 vahvarin tilalle uusi

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi gratnak 08.04.2016.

 1. gratnak

  gratnak Regular member

  Liittynyt:
  01.09.2010
  Viestejä:
  290
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt ei olla mistään hifilaitteista puhumasta :D Kaikki kultakorvat kääntää ny katseensa pois tai nauraa sitten ääneen lukiessaan tätä.

  Tällä hetkellä tv-tasossa nakottaa jo varmaan 20 vuotta vanha Philips FR740, johon tietokoneesta lähtee liitännät. Kaiuttimet on jotkut huokeat jamon 5.0 setit ja sonyn joku pikkukäppänä aktiivisubi, mutta epäilen että toi Philips on syypää erityisen paskaan äänenlaatuun, vaikkei noista kaiuttimistakaan mahdottomia saa irti.

  Olisko jollain nurkissa pyörimässä tai tietoo mikälainen saman kokoluokan SELKEÄSTI PAREMPI vahvistin? Hintaa maks. 50-60 €. Fyysiset mitat pitää olla maksimissaan samat kun FR740 tai ei mahdu enää tv-tason välikköön niin, että jäisi edes hitusen ilmarakoa ympärille.
   
 2.  
 3. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  239
  Pisteet:
  143
  Eiköhän käytettynä Huuto.netistä, Tori.fistä tai muilta myyntipalstoilta löydy tuohon hintaan vahvari HDMI-liittimillä, niin saat senkin puolen nykyaikaan. Pari vuotta sitten ainakin tuolla hinnalla sai vahvareita juuri ajalta ennen HDMI:tä, joka nyt on peruskauraa.

  Philipsistä en osaa sanoa mitään mutta toisaalta eipä vahvistintekniikka ihmeellisesti ole kehittynyt, joten vahvistimen vaihdolla saa tuohon settiin muutoksen tai sitten ei. Mikä soundissa on vikana? Ei soi tarpeeksi kovaa, ei tarpeeksi matalalta, ääni särkee?
   
 4. gratnak

  gratnak Regular member

  Liittynyt:
  01.09.2010
  Viestejä:
  290
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse ainakin olen autokaiuttimissa huomannut valtavan eron vahvistimien välillä halvoillakin kaiuttimilla. Tuo Philips lienee valmistajan ensimmäisiä 5.1 paketin vahvareita jossa muovipöntöt tuli mukana. Ikää varmasti 20v. kovassa käytössä on kyllä ollut ja toiminut, mutta ääni on jotenkin vain todella tunkkainen. Epäilen vahvistinta koska sama ongelma oli edellisella kaiutinsetillänikin. Uskallan väittää, että tietokoneen melko uusi integroitu äänikortti tuottaa jo huomattavasti parempaa ääntä kuin tuo philipsin möhkö.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,921
  Kiitokset:
  1,174
  Pisteet:
  243
  Omalta kohdalta hifistely on taakse jäänyttä aikaa, vaikka ainakin viime kesänä heinäsirkkojen siritystä vielä kuulinkin. Ihmettelen, että onkohan heikko kohta sittenkään tuo vahvistin. Hain sen manuaalin netistä, ja kyllä sen tekninen suorituskyky vaikuttaisi aivan riittävältä. Lisäksi tiedot on ilmoitettu luotettavalla tavalla. Ei siis esimerkiksi pelkästään ilmoiteta, että taajuusvaste on 20 - 20000 Hz, vaan lisäksi kerrotaan, että vaihteluväli tuolla taajuusalueella jää ± 1 desibeliin, mikä on todella hyvä ja tasainen taajuustoisto. Teholukemat vaikuttavat myös asialliselta, joten kyllä tuolla vahvistimella saa kunnon äänet tavalliseen asuntoon.

  Veikkaankin, että vika on noissa "muovipöntöissä", jotka kaiuttimina myytiin. Ellei vahvistin ole mitenkään viallinen, hanki selvästi paremmat kaiuttimet ainakin eteen. Takakaiuttimina voi budjettikokoonpanossa vähempikin riittää. Paremmissakin kaiuttimissa voi bassotoisto jäädä vaimeaksi, joten aktiiviseen subbariinkin kannattaa panostaa.
   
 6. gratnak

  gratnak Regular member

  Liittynyt:
  01.09.2010
  Viestejä:
  290
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26

Jaa tämä sivu