1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Valvontajärjestelmä

Viestiketju Videokamera -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Repolaine 05.11.2009.

 1. Repolaine

  Repolaine Guest

  Löytyi aika mielenkiintoinen kohde:
  http://www.deltaco.fi/article.aspx?ItemID=CMOS-30

  Myynnissä esimerkiksi täällä:
  http://www.multitronic.fi/showprod.php?prod_id=811H&b=1

  Nyt kysynkin, että jos liitokset televisioon tai DVR:ään niin eikö tuota millään saa lykättyä tietokoneeseen ? Auttaako tämä, tai saako tuota kytkettyä tämän kautta: http://www.deltaco.fi/article.aspx?ItemID=SK-2000F2

  Hintaa ei siis saisi kertyä kovin hirveästi, jokin 100 euroa olisi kipuraja. Onko muita mahdollisuuksia, jolla saisi yhden (ja mahdollisuuden useampaan) kameran kytkettyä tietokoneeseen taikka tallentavaan laitteeseen ?

  Ja kestääkö nuo ulkokäyttöä ?
   
 2.  
 3. LaLLi80

  LaLLi80 Senior member

  Liittynyt:
  23.11.2003
  Viestejä:
  5,009
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  116
  Ulkokäyttöön on omat laitteet. Niissä mainitaan yleensä IP44 roiskestävyys. Mitä tuohon useamman kameran kytkemiseen tallennuslaitteeseen, ratkaisuja on käsittääkseni monia. Olen aiemminkin etsinyt softaa jolla saa valvottua montaa usb kameraa. Samanlaista softaa löytyy varmaan wlan/verkko kameroillekin.
   
 4. Repolaine

  Repolaine Guest

  Ulkokäytöllä tarkoitin lähinnä lievää kosteutta, sekä kylmyyttä. Käytössämme on paintball sisäpelipaikka, johon olemme kaavailleet kamerajärjestelmää (paikalle tunkeutuu muitakin kun emme ole paikalla). Sähköt paikanpäältä löytyy 24/7 mutta sisällä viileää.

  Myös usb-kamerat voisivat mennä, mutta hieman mietityttää niiden kuvanlaatu. Itselläni Creativen 60e kamera ei ihan aina miellytä. Paras tietenkin olisi jos äänetkin saisi järjestelmään mukaan, niin voisi kameroita käyttää pelin aikanakin. (Rikkoutumisista tässä vaiheessa ei tarvitse murehtia)

  Ideoita ?
   
 5. LaLLi80

  LaLLi80 Senior member

  Liittynyt:
  23.11.2003
  Viestejä:
  5,009
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  116
 6. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Nimenomaan tuollaisella useampituloisella kaappauskortilla monta kameraa saa helposti kiinni tietokoneeseen. Moniporttisia kaappauskortteja löytyy myös USB-paikkaan. Jos kortissa on BNC-liittimet voi ainakin langattomille kameroille joutua hankkimaan vastaanottimen ja kortin väliin sovittimen (RCA->BNC), mutta ei niiden montaa euroa pitäisi maksaa.

  Jos myös äänen tallentuminen on kriittistä, pitää kortti ja kamerat valita sitä ajatellen. Tuossa mainitussa kortissa ei käsittääkseni ääniä saa talteen.

  Esimerkki säänkestävästä kamerasta:
  http://www.elektrolinna.fi/kauppa/index.php?ryhma=H00450000&infosivukoodi=CAM-TR45

  Valvonnan toiminnan kannalta on varmaan kriittistä löytää ohjelmisto, joka tosiaan tallettaa aina oikealla hetkellä kuvaa, muttei täytä kovoa turhaan. Siinä voisi olla avuksi, jos ohjelmalle saisi myös tiedon ovikoskettimilta. Yllättävän hyvin tuollainen kuvallinen liiketunnistuskin tosin toimi ihan yksinään, kun sellaista joskus pikaisesti kokeilin.

  Valvontakäytössä on tietysti myös tärkeää, ettei tunkeutuja saa helposti tuhottua tallennusta tietokoneelta tai esim. napattua konetta mukaansa.

  edit:
  Uskoisin halpiskameroidenkin toimivan viileässä sisätilassa, ellei lämpötila tipu pakkasen puolelle.

  Vakavammassa valvonnassa laitteiden sähkönsaantikin pitäisi turvata akuilla, mutta tässä tapauksessa se ei liene ongelma. Tietokoneen herääminen sähkökatkon jälkeen kannattaa tietysti miettiä. Halvimmat UPSit maksavat vain viitisen kymppiä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2009
 7. RatCon

  RatCon Senior member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  9,502
  Kiitokset:
  574
  Pisteet:
  193
  Itse tietokone on hyvässä piilossa, eikä siihen pääse käsiksi taikka sitä saa ilman työkaluja mukaansa :)

  Siinä mielessä menee hankalaksi, että rahoitusta järjestelmälle löytyisi vain 150 euron verran. Langattomuus olisi hienoa, mutta ei siis pakollista. Mikäli hankin videovalvonta- taikka langattoman kortin tietokoneeseen omasta pussista, niin osaatteko valita mahdollisimmat hyvät kamerat tuolla hintaluokalla ? Vähintään kaksi kameraa, äänen saanti myös erittäin suurta plussaa

  Edit:
  Tämä näytti niin mielenkiintoiselta, että osaisiteko antaa vinkkejä tämän hyödyntämiseen. Eli saako tämän tietokoneeseen kiinni ? http://www.xenonkauppa.fi/epages/Ka...ducts/"Langaton microkamera CMOS nightvision"
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2010
 8. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Langaton kamera (yönäkö) + vastaanotin 2,4 GHz -laitteen spekseissä sanotaan:
  - Video-ulostulo 2 kpl: RCA, 1.0Vp-p, 75Ω
  - Audio-ulostulo 2kpl: mono

  Eli laite antaa ulos vakio videosignaalia, niinpä yksinkertaisella, alkaen parin kympin hintaisella, USB-kaappauskortilla voisi kaapata videokuvaa ja ääntä tuosta vastaanottimesta tietokoneelle. Siis esim. http://gadizmo.com/easycap-usb-review.php . Tai sitten vaikkapa sillä ensimmäisen viestisi kaappauskortilla.

  Huomioita (laitteesta annettujen tietojen perusteella):
  - Kameran tarkkuus (380 juovaa) ja yönäkökyky (12 m) eivät kuulosta kovin vakuuttavilta, jos valvottavana on iso tila. Jatkuvasti kuvaavaa kameraahan ei kukaan ole zoomaamassa (eikä tuossa mallissa edes zoomia ole), joten kaukaa kuvattaessa kohteen tunnistaminen kuvasta voi olla mahdotonta. Hyvät analogiset kamerat pääsevät yli 500 juovan.
  - Kameralle pitää vetää sähköt, joten onko laitteen langattomuudesta isoakaan etua? Eihän tuo nyt kallis ole, mutta pari vaikkapa käytettyä videokameraa saisi vielä halvemmalla.
  - Useampaa kameraa käytettäessä kameran vaihto olisi ilmeisesti tehtävä käsin(?). Kuinka se toteutetaan? Vai ostetaanko kaksi ko. laitetta ja (väh.) kaksikanavainen kaappauskortti?
  - Ilmeisesti ei liiketunnistusta tai muuta automaattista aktivointitapaa, mutta liiketunnistuksenhan voi tehdä tallentavassa tietokoneessa, kunhan löytää sopivan softan.

  Tulee mieleen, että jos oveen liimaisi kameravalvonnasta varoittavan tarran ja johonkin näkyvään paikkaan asentaisi kameran (joko dummyn tai johdottomattoman halpiskameran) tai pari, hoituisiko koko valvontatarve ihan sillä?
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2010

Jaa tämä sivu