1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Valtaosa nettisivuista avaa DNA:n mokkulasivun, miksi?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi RatCon 08.06.2018.

  1. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Pistin nettiosotteeks "sisustaulkona.fi" ja vastaus oli tämä:

    Teki ton aluks chromella, latasin just operan ja sama silläkin. Myös afterdawn.com avaa tuon, joten jouduin googlaamaan tän keskustelun jotta pääsin ees tänne. Todella raivostuttavaa kun kaikki pitää avata googlen kautta, miksi?
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Olisikohan vika siinä, että mokkulan asennus on jäänyt jotenkin kesken.
    Et kertonut ongelmalle mitään taustaa, onko uusi käyttiksen asennus, vai toimiko aikaisemmin kunnolla. Mitä tapahtui jonka seurauksena tuo tuli.

    Antaisitko lisätietoa?

    edit: eiks tuo ole mokkulan hallintaikkuna?
    edit: onko mokkulayhteys muuttunut joksikin muuksi?
    Kenen yhteys ja minkälainen?
     
    Viimeksi muokattu: 08.06.2018
  4. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,322
    Kiitokset:
    641
    Pisteet:
    123
    Avaa toi mokkulan hallintasivu ja katso asetukset.
    Siellä voi jokin asetus perseillä.:(
    Näyttäis olevan DNA mokkula.
    Onko. ZTE-MF 286.

    Itselläni on ZTE-MF 920V
     
    Viimeksi muokattu: 08.06.2018
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Sori että kesti hieman vastaus.
    Mökillä kone, se on noita vähän parempia mokkuloita, eli ihan sellanen WLAN boksin näkönen modeemi jolla se saa itelleen netin. Siitä ihan normi verkkopiuha koneeseen. Ei siis ole mikään pieni nettitikku, vaan ihan kunnon langaton 4G yhteys. Windows7 asennettii siihen about 2v sitte, mitään erityistä ei ole sillä kikkailtu. Tota ruutua en minä, tai vanhemmatkaan ole nähny. Vanhemmat ikäihmisiä, joten en voi yhtään tietää mitä sille on tehty koska vastaus on aina "ei mitään".

    E:
    Ainakin ulkoisesti hyvin paljon samaa näköä ton ZTE-MF 286 kanssa. Just tollanen ohut, joka pysyy tukevasti ikkunalaudalla.
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,466
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ihan hatusta vedettynä, mut onko noissa 4g reitittimissä sim-kortin salasanakysely joka kerta yhdistäessä? Teoria, jos vaikka sim-kortti ei saa ihan kunnollista kontaktia ja pätkii yhteyttä ja sitä mukaa kysyy salasanaa kokoajan uusiks yhteyden poikkastessa...
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Koska näyttää olevan dna:n toimittama laite, voi täältä katsella dna:n sivulta https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-4g-wlan-mf286 ja täältä sitten käyttöopas: https://www.dna.fi/documents/753910...F286.pdf/c401e74d-deff-56ef-4344-cd5f7c705b6e
    Jos ohjelma on automaattisesti käynnistyksen mukana tapahtuva, pitää varmistaa, että pin-kysely toimii automaattisesti, niin tuota ikkunaa ei kai pitäisi tulla, eli hallintasivun salasana pitäisi olla 1234, sieltä asetuksesista tarkistaa, että pin-kysely hoidetaan (ohitetaan)automaattisesti.
     
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Ei tietääkseni. Yleensä ku painan sen päälle, mökillä ei ole edes salasanaa koneessa jolloin SSD pärähtää aika nopsaan winukan auki. Netti on heti valmis, sekä joillekki sivuille, esim. veikkaukseen pääs heti. Sit joskus, kuten viimeks se alko tarjoomaan tota edellistä ruutua, mut edelleen jotkut aukes itestään. Ajattelin että sivuhistoria on jääny auki ja oltais offlinessä, mutta poistin kaikki selaushistoriat. Pam, ihan sama juttu taas. Sit ku sen "estetyn" kirjotti googleen, sit sinne pääs googlen hakutulosta painamalla.

    Ostin just kaupassa, nää on asioita joita ei välillä keksin selvin päin mistä toi johtuu x)
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Kävi mielessä, mutta vanhemmat ei oo koskaan aikasemmin tota siihen joutunu pistämään. Kone ollu heillä 2 vuotta ainakin.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
  11. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,322
    Kiitokset:
    641
    Pisteet:
    123
    Lisää tätä karvahatusta vedettyä.
    Sammuta mokkula.
    Ota simkortti pois.
    Käynnistä ilman simkorttia.
    Sammuta uudelleen.
    Laita simkortti takaisin paikalleen ja käynnistä.
    :eek:o_O:confused:
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Sorry nyt, että laitoin linkin liikaa, mutta käy ne nyt kuitenkin lävitse. Homma vaatii vaan vähän asiaan perehtymistä.
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Siinä on vaan hyvin paljon asiaa, jotka sivuavat ongelmaa. Noista aina jokin epäkohta, kun selitteessä jokin ei toimi mutta siinä koneessa se taas toimii.
     
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,466
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ei nyt auta sinua tämä, mutta minulla oli aiemmin yksi dna-brändätty huawein hi-link nettitikku, joka aina nettiyhteyden käynnistyessä ohjasi selaimen vastaavalle hallintasivulle. En keksinyt mistä sitä olisi voinut muuttaa. Varmaankin kattoisin sen sim-kortin kunnon, tohon menee kait sellanen minisim? Ehkä ihan resetointi tehdasasetuksille vaan testiks...
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Jotenkin minusta kyllä tuntuu, että nettiyhteys kuitenkin katkeaa ja siksi tulee tuo hallintaikkuna, kun yrität mennä selaimella nettiin.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,407
    Kiitokset:
    1,082
    Pisteet:
    243
    Aika ulalla olen minäkin, mutta koska nettiyhteys syntyy ongelmitta ja ongelma on vain joidenkin sivujen avaamisessa, (mikäli olen oikein ymmärtänyt,) niin tuli mieleen mahdollinen vika nimipalvelimessa tai DNS-asetuksissa. Voisiko olla niin, että mikäli domainia ei tunnisteta, DNA:n nimipalvelin ohjaa selaimen kotimokkulan hallintasivulle??

    Antaako nimipalvelin sisustaulkona-sivuston IP-osoitteen, jos sitä kysyy komentokehotteella seuraavalla komennolla?
    nslookup www.sisustaulkona.fi

    Minulla tulee tällainen tulos:
    [​IMG]
     
  18. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,325
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
    Saako laite sekä ipv4 että ipv6 osoitteet? Osa internettiä toimii kivasti ipv6:lla ja osa, kuten vaikka tuo sisustaulkona.fi ei.
     
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Kerrotko miksi voin pomppia kahden eri nettisivun välillä, toisesta saaden aina tuon ilmoituksen kun taas googlen kautta samaan pääsee? Netti päällä kokoajan, sivuhistoria tyhjennetty välissä. Eiks katkeaminen mitäis näkyä edes jonkin asteen lagina tms?

    saa (muistaakseni. Katoin dataliikennettä ja selasin mielestäni kaikki välilehdet ihan ok. Voin tarkastaa vielä)

    Mä tarkastan ton kun mennään sinne juhannuksena, ainakin on jotain mitä koittaa tuolloin.
     
    Viimeksi muokattu: 16.06.2018

Jaa tämä sivu