1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Valokuitu 250/100M, Reititin + Wifi vahvistin

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Arathus 28.03.2020.

 1. Arathus

  Arathus Member

  Liittynyt:
  18.10.2006
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moro,

  Kysellään nyt täältäkin, josko saisin hieman vahvistusta asiaan. Eli:

  Vanha rintamamiestalo ja Elisa kiltisti nyki tänne valokuidun. Liittymän nopeus tuo otsikossakin mainittu 250/100. Tällä hetkellä alakerrassa on joku zyxelin reititin, jonka kävin hakemassa käytettynä, jotta sain yhteyden edes jollain lailla pelaamaan. Yläkerrassa clasusta ostettu halvin mahdollinen wifi-vahvistin, joka toimii ihan ok.

  Ongelma on nyt se, että reititin antaa wifissä speedtestissä noin 100 megaa ja yläkerrassa vahvistimelta saan noin 30 megaa. Suoraan seinästä piuhalla saan luvatut 250 megaa. Tavallaan tämä nykyinen kokoonpano sinällään riittää, mutta kun kuitenkin maksetaan 250 megasesta liittymästä, niin voishan nuo lukemat vähän paremmatkin olla. Verkkokauppa.comin asiakaspalvelusta jo asiaa kysäsin ja he antoivat kaksi suositusta:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...esh-jarjestelma-2-pack?list=OZCYkR5nX8NVH17FQ

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...K-Deco-P9-Hybrid-WiFi-Mesh-jarjestelma-3-pack

  Itse viesti asiakaspalvelusta oli sen verran lyhytsanainen, että pelkästään sillä ei kauppoja tällä kertaa syntynyt. Eikä tuotteiden arvostelutkaan avanneet nopeuksia tai muuta sen enempää.

  Eli onko markkinoilla ylipäätään semmosia vehkeitä, joilla nopeus wifissä säilyisi selvästi paremmin kuin nykyisellä systeemilläni?

  Kiitos vastauksista!
   
 2.  
 3. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  4,954
  Kiitokset:
  918
  Pisteet:
  123
  Jo se zyxel ei vain pysty parempaan. Entä minkälainen verkkosovitin koneessasi on, jos kyseessä pöytäkone?
  Sinällään toi varmasti täyttää sopimuksen ehdot, kun saat kiinteällä yhteydellä luvatun nopeuden.
   
 4. Arathus

  Arathus Member

  Liittynyt:
  18.10.2006
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pöytäkonetta ei tällä hetkellä taloudessa ole. Wifistä tosiaan kysymys. Ja juuri näin, eli yhteydessä ei ole mitään vikaa ja niinkuin laitoin, niin sinällään tämä nykyinen systeemi meille riittää, mutta kun maksaa nopeammasta yhteydestä, niin sen tavallaan myös haluaisi ja tulevaisuudessa sitä lisäpotkua voi jopa tarvitakin.

  Siksi kyselen nyt täältäkin, koska verkkokauppa.comin asiakaspalvelusta sain vain nuo kaksi suositusta ilman saatesanoja. En siis haluaisi ostaa vaan jotain suht arvokasta ja todeta, ettei mikään juuri muuttunut.
   
 5. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  4,954
  Kiitokset:
  918
  Pisteet:
  123
  Itsellä ei noista ole kokemusta, mutta jos ne ei siellä verkkokaupassa vaivautunut yhtään kysymään minkälaisesta laitteistosta on kyse, päätös jättää ostamatta oli järkevä. Joku noista enemmän tietävä vastannee onko niistä mtään hyötyä.

  Oletko tarkistanut onko käytössä 5 Ghz:n yhteys vai 2.4 Ghz:n. Täällä hieman vastaavasta asiasta kyse. Ja kannattaa tosiaan sen zykselin tiedot tarkistaa, ettei ole siitäkään kiinni.
   
 6. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,215
  Kiitokset:
  172
  Pisteet:
  93
  Useamman kerroksen kämpät on siitä hankalia että signaalia on usein blokkaamassa teräsbetoni. Rintamamiestalossa ei näin taida olla? Uusilla laitteilla nopeudet on suuria tukiaseman läheisyydessä ja kun mennään yli kymmenen metrin etäisyydelle, ne alkavat nopeasti tippumaan. Tässä mesh-järjestelmät alkavat loistamaan, kun jokaisen purkin voi ripotella sekä riittävän lähelle toisiaan että lähelle laitteita.

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...arjestelma-3-pack?list=OZCYkR5al5c5nXdn5aDU0B

  Revikassa on sotkettu iloisesti keskenään MB/s ja mbps, mutta tarkoittavat molemmat samaa:

  https://www.tweaktown.com/reviews/9021/tplink-deco-m4-mesh-wi-fi-review/amp.html

  Jos haluat mennä vaikeemman kautta, sammuta ensin Yläkerran wifi-vahvistin ja mittaile kännykän ja speedtestin avulla vahvistimen paikalla saatko Mihinkään kohtaan yläkerrassa tarpeeksi nopeaa signaalia, jotta parempi wifivahvistin voisi edes teoriassa jakaa nopeampaa verkkoa siitä eteenpäin. Vahvistin on ihan tavallinen wifi-laite, joka jakaa saamaansa yhteyttä toisella kanavalla ympärillensä. Mesh- järjestelmät tekevät tämän vain astetta älykkäämmin ja tehokkaammin.
   
 7. Arathus

  Arathus Member

  Liittynyt:
  18.10.2006
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt kun vähän perehtynyt enemmän ja tuonkin arvostelun luin. Niin suurin mieleentuleva hyöty olisi se, ettei tarvitse itse murehtia kumpaa verkkoa käyttää ja yläkerrassa vielä vaihtaa tarvittaessa kolmanteen, vahvistin verkkoon. Jo tämä voisi olla meillä ostopäätökseen johtava seikka ja jos vielä nopeudetkin kasvaisi, niin olisi pelkästään lisää plussaa.

  Loistavaa, kiitoksia taas kerran neuvoista. Huomaan palaavani tänne aina kun kaipaan pientä asiantuntemusta asioista joista olen jo itse hieman pudonnut kelkasta.

  Kiitos.
   

Jaa tämä sivu