1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Valinnan vaikeutta - eli suosituksia uudeksi soittimeksi?

Viestiketju MP3-soittimet -osiossa. Ketjun avasi quelle 23.05.2010.

 1. quelle

  quelle Member

  Liittynyt:
  16.02.2010
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Annoin pois pari vuotta vanha 2Gt:n Creative Zen Stone Plussan, kun muuan ihminen soitinta tarvitsi, ajattelin, että ostanpa jonkun uuden.

  Nyt kaverit suosittelevat suoraan siirtymistä iPOdiin, mutta niiden tyyriys hirvittää. Lisäksi en ole valmis ripustautumaan iTunesin varaan, ja käsitin, että iPOdissa musa siirretään sillä softalla.

  Miksi iPod olisi niin ylivoimainen, vai onko kyseessä vain statussymboli?

  Ja entäs sitten muut valmistajat: Creativella on aina ollut korviini hyvä kaiku, ja siksi en edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Onko soitinten välillä olennaisia eroja? Tuo Zen Stone Plus on mielestäni ollut mukavan pieni, ja sen näyttökin on ollut ihan okei, mutta jos haluan enemmän kuin 2 gigaa, niin albumeitten määrä kasvaa semmoiseksi, että niiden selaamiseen tarvitaan hyvä näyttö. Mielipiteitä?
   
 2.  
 3. Viljis

  Viljis Regular member

  Liittynyt:
  12.12.2008
  Viestejä:
  1,188
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  48
  Viimeksi muokattu: 07.06.2010
 4. Kaakatus

  Kaakatus Regular member

  Liittynyt:
  29.06.2005
  Viestejä:
  1,776
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Itse iPod Classicin omistajana voin sanoa ettei iPod ole milläänlailla ylivoimainen, se vain sattuu olemaan ensimmäinen taskussa kulkeva elektroniikkalaite, joka on toiminut yli vuoden. 2 edellistä Creativea meni alle vuodessa rikki. Toinen oli Creative Zen Vision:M, jota pidän käytettävyydeltään edelleen parhaana laitteena ikinä ja toinen oli joku Muvo sarjan muistitikkulaite.
  Molempiin tuli sama ongelma, muovikuori halkesi. En pudottele laitteita ja Zen kulki vielä aina povarissa (kun ei muuallekkaan mahtunut), mutta jollain tapaa vaan nuo ei kestä. Kännyköiden kanssa kyllä sama juttu. Sen sijaan tuo metallikuorinen iPod on kestänyt jopa asfaltille pudottelut ilman mitään ongelmia ja on pelittänyt kohta 3v. Lisäksi 80Gt Classic maksoi silloin saman verran kuin edellinen 30Gt Zen.
  iTunesinkin käyttöön on jo tottunut ja onhan se synkronointi kansioiden kopiointiin tavallaan hyvä juttu, mutta ei siitä kyllä opi tykkäämään. Aina välillä iPod menee tilttiin ja se täytyy resetoida. Tämän jälkeen iTunes ei välttämättä tunnista sitä ja sanoo, että ohjelmisto täytyy uudelleen asentaa, josta seuraa se ettei sointinta enää tunnisteta samaksi ja KAIKKI sisältö täytyy tyhjentää ja kopioida uusiksi... pitkä urakka, kun on 80Gt aina täynnä...

  Mutta joo, olipa paljon tilitystä. :)


  Tämä oli veljellä useamman vuoden ja oli oikeasti ihan hyvä laite. Laitteen näytönmuovi on pehmeää, joten siihen suojakalvon laittaminen on lähes pakollista. Tuokin tosin lopetti käynnistymisen tuossa 2vk takaperin. :\ Uudempi X-Fi Style on hienosta nimestään huolimatta huonompi karvalakkimalli, jota en voi suositella.
   
 5. ExE_93

  ExE_93 Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2010
  Viestejä:
  247
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselläni on Creative Zen X-Fi 2 ja on kyllä hyvin toiminut, vaikkakin on vasta muutaman kuukauden ollut käytössä. Pari kertaa tippunut lattialle, mutta minkäänlaisia naarmuja tai mitään muuta ei ole ilmennyt. Laite toimii siis kosketusnäytöllä, mutta se hieman saataa hidastella musiikkia kuunnellessa, kun ei taida jaksaa pyörittää. Itse ostin soittimen Jimm´s:ltä hintaan 116€, jos oikein muistan. Tiedostojen siirtämisen soittimeen olen hoitanut Drag&Drop -menetelmällä, vaikka siihenkin softa löytyy. Plussana voisi vielä mainita vakiona mukana tulevat Creativen EP-630 kuulokkeet, jotka ovat erinomaiset.
   
 6. Sturmer

  Sturmer Member

  Liittynyt:
  25.12.2009
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Lainaan tätä ketjua.
  Ipodin tilalle pitäs saada uus soitin. Yksinkertaisesti apple järjettömän ohjelman vuoksi.

  Creativen Zen Style 300 katsellut.
  Tarpeeks tallennustilaa. Radio. Ei häslinkiä ohjelman kanssa.

  Olisko muita vastaavia samaan hintaluokkaan? Samsung... Sony?
   
 7. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Mikset osta suoraan Kiinasta jotain soitinta? Maksaa tyyliin 20-30e ja kestää sen vuoden tai kaksi, joskus jopa pidempään. En itse näe ainakaan mitään järkeä ostaa MP3-soitinta joka maksaa yli 50e. Suurin osa noista Kiinan laitteista on iPod-klooneja, joten käyttö ei mitenkään ylivoimaisen vaikeata ole, sillä poikkeuksella että mitään erillisiä ohjelmia ei tarvitse käyttää musiikin siirtoon (siirtyvät suoraan esim. resurssienhallinnan kautta).

  Linkki: DX:n soittimet.

  EDIT: Tuossa on komerossa yksi klooni ja toimii edelleen vaikka on 3 vuotta ikää. Näyttö on halki ja kuoret reposottaa kun jäi vähän puristuksiin, mutta edelleen vaan toimii.

  EDIT2: Nuo soittimet ovat todellisuudessakin noin halpoja, ja vielä halvempiakin valmistaa, kuin mitä DX niitä myy. Se loppu 40-100e tulee vain ja ainoastaan valmistajan ahneudesta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2010
 8. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itsellä ollut Creative Zen nyt 2,5 vuotta, välillä kaapissa ja välillä kovassa käytössä. Toimii ihan ok edelleen. KOsketusnäytöllä en itse osta soitinta ikinä johtuen siitä että pitää usein ottaa taskusta pois jos vaihtaa biisiä tai volyymia. Ei varmaan kaikissa, mutta minulle pitää napit olla. Ja mitään ylimääräistä ohjelmaa en suostu enää ikinä käyttämään tiedostojen siirtoon.

  Ei minulla iPodeja mitään vastaan ole, mutta itse en huolisi soittimeksi. Touch olisi muuten kyllä mukava lelu... Kuitenkin ei se musa siitä parane tai huonone soittimen mukana, makso mitä makso. Kuulokkeet ne ratkaisee... Eli joku sopiva edullinen soitin ja siihen kunnon kuulokkeet.
   
 9. Iguanodon

  Iguanodon Guest

  http://www.sandisk.com/products/sansa-music-and-video-players/sandisk-sansa-clipplus-mp3-player

  +Erillisellä muistikortilla voi kokoa kasvattaa mieleisekseen.
  +Kirkas ja hyvä lukuinen oled-näyttö.
  +Pienikokoinen
  +Klipsi jolla soittimen saa esim. vyöhön kiinni
  +Ei vaadi mitään erillistä ohjelmaa musiikin siirtoon.

  -Vähän muovisen ja heikontuntuinen (kuitenkin itselläni kestänyt päivittäisessä käytössä)
  -Pienikokoinen, välillä tuntuu että liian pieni.
   
 10. Mesterson

  Mesterson Member

  Liittynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  36
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itselläni olisi tarkoitus hankkia ipod touch 8gb. Onko täällä kyseisen laitteen käyttäjillä tietoa että meneekö laitteessa kaiutin päälle (raivostuttavasti) johdon irrotessa. Tämä asia on alkanut ärsyttämään suunnattomasti kännykässä.
   
 11. Mesterson

  Mesterson Member

  Liittynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  36
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itselläni olisi tarkoitus hankkia ipod touch 8gb. Onko täällä kyseisen laitteen käyttäjillä tietoa että meneekö laitteessa kaiutin päälle (raivostuttavasti) johdon irrotessa. Tämä asia on alkanut ärsyttämään suunnattomasti kännykässä.
   

Jaa tämä sivu