1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vaikeuksia objektiivien kanssa

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi Tuitsu 16.10.2007.

 1. Tuitsu

  Tuitsu Member

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  77
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mulla on Olympus E-400 ja OM-sovitinrengas, eli mun vanhan OM-10:n objektiivien pitäisi käydä ilman ongelmia...mutta; kuva vaan on kauheen tumma kun laittaa vanhan objektiivin kiinni uuteen kameraan! Siis sekä kameran kautta, että valmis kuva...Juuri ja juuri saa selvää kohteesta. Missä vika??? Objektiivi on 120-200 mm tai jotai sellasta
   
 2.  
 3. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Siinä objektiivissa on semmoinen rinkula, missä on numeroita. Sitä kun kääntää kohden pienempiä numeroita, niin kuvan pitäisi etsimessä kirkastua.
  Toisaalta... jos olet kerran kuvannut aikaisemmin OM-10:lla, niin totta h**ssa tuon jo tiesitkin. Mikä se tötterön valovoima on? Ei sen kyllä täydellä aukolla pitäisi kumminkaan ainakaan paljon himmeämpi olla kuin uudet digiajan tötterötkään.
  Sitä en osaa sanoa, että osaako E-400:n valotusmittari mitata, kun ei saa tietoa objektiivin aukkoarvosta sähköisesti. Canonilla ja kalliimmilla Nikoneilla tuo toimii ok. Mikäli valotusmittari ei osaa mitata, niin sitten ei oikein muuta voi kuin yritys- ja erehdys-menetelmällä säätää valotusta ja tarkistaa lopputulos kuvan esikatselussa/histogrammista.
   
 4. Tuitsu

  Tuitsu Member

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  77
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  en ny muista, kun se on himassa ja mä töissä...mut on se kumma kun ei voi toimia normaalisti, pitänee ostaa uus objektiivi kummiskin
   
 5. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No manuaaliobjektiivi ei täysin sähköisessä kamerassa nyt vaan toimi samalla tavoin kuin siihen suunniteltu sähköinen versio.
  Itselläni on muutama M42-kierrekiinnitteinen objektiivi EOS-sovitteella EOS-rungossa eikä noiden kanssa ole ongelmia. Toki tarkennus pitää tehdä täydellä aukolla, sitten himmentää kuvausaukolle ja vasta sitten laukaista kamera, mutta kyllä tuo aika automaagisesti menee selkäytimestä. Canon onneksi osaa valottaa ihan oikein himmennetyn aukon valonmittauksella.
   

Jaa tämä sivu