"No eiköhän tässä tullut kuitenkin selväksi, että 500-550W poweri on se mikä riittää enemmän kuin helposti. Sitä 700W poweria voin suositella, jos on aivan varma että kaksi näytönohjainta asennetaan samaan koneeseen. Kuitenkin nämä 1000W powerit on aivan jäätävä ylilyönti, pitäs olla melkeen kolmen GTX580 näyttiksen setti ennenkun sitä oikeesti tarvitaan." Joo, RatCon, olen samaa mieltä. Mutta tässäkin vastasin jartarille alunperin...
Keh ? http://muropaketti.com/artikkelit/naytonohjaimet/nvidia-geforce-gtx-280-ja-260-gt200,5 Nuo oli kovia näyttiksiä aikoinaan. Katteleppas virrankulutusta ja vertaa tämän päivän Radeon 6950 ja GTX 560 Ti näyttiksiin.
Vähintään 95% kokoonpanoista toimii laadukkaalla 400 wattisella powerilla. Jopa GTX 580 näyttis ja tehokas neliydin toimii 400 wattisella. Sama linja tulee jatkumaan tulevaisuudessa. Energian säilyvyys laki pitää huolen siitä että tehonkulutukset eivät tule nousemaan valtaosassa kokoonpanoista.
Mistäs tuon 95% kehitit? Onko esim omanlaiseni kokoonpano muka niin harvinainen, että mahtuu 5%:n sisään? Tämä ei nimittäin tasan tarkkaan toimi 400W powerilla vai väitätkö niin? Energian säilyvyyden laki? Mitä sillä fysiikan lailla on tekemistä sen kanssa, että kohta on 10 näyttistä koneessa ja prossuissa 30 ydintä tai jopa moniprosessori kokoonpanoja? Vaikka de facto virrankulutus/komponentti laskeekin, niin komponenttien ja niiden osien määrä(transistorit/ytimet...) koneissa kasvaa rajusti ja niin myös kulutus. Vai oletko tästäkin eri mieltä?
Prosenteista viis. 400 wattinen riittää suurimpaan osaan yhden näyttiksen kokoonpanoista. Kahden kortin kokoonpano on erittäin harvinainen kun otetaan koko tietokonemyynti käsittäen paketti ja toimistokoneet. On siis todella harvinaista että laadukas 400 wattinen ei riitä. Tehonkulutukset eivät ole edelleenkään kasvussa. Kulutettu sähköteho muuttuu lämmöksi mikä pitää saada koneesta ulos. Siinäpä ongelmaa kerrakseen jos tehonkulutuksia nostetaan...
Keh? Ei tullut mieleen, että teho/kulutus suhteessa? E: Ja enkös ollut pistänyt _nykyään_ esim. Fermi vs. uudemmat samantehoiset näyttikset...
Niinpä. Eli hatusta vedit ne. . 400 W riittää 50%:iin joten kuten ja 20-25%:iin hyvin. Nämä ovatkin sitten yrityskoneita. Tupla näyttis kokoonpanot ovat harvinaisia, mutta enemmän kuin 5% koko Suomen konekannasta. Eli summa summarum- 400 W on kotikoneissa alimitoitetu ja pelikoneissa varsinkin.Tehot kasvavat koko ajan kokoonpanoissa. Enemmän ytimiä, enemmän näyttiksiä koneisiin, enemmän muistia ja muistikampoja. Eikä loppua näy...
Tehot kasvavat kyllä, mutta samalla virrankulutus laskee pienempien valmistustekniikoiden myötä. Kuitenkin, aina kannattaa virtikseen vähän varaa ottaa mutta tuo +1000w on turhaa. Ihan mielenkiinnosta, mistä toi 5% on tullut? Voi hyvinkin olla lähellä totuutta, mutta ajattelin oletko vetänyt jostain tilastosta vai..
jartar on ihan oikeessa. Sitä helposti unohtuu et 95 prosenttia koneista on toimistokoneita, merkkikoneromuja sun muita, jotka oikeesti ei syö virtaa paljookaan. Noin 95 prosenttia ihmisistä ei kummiskaan tajua yhtään mitään siitä mikä on BIOS. Vielä harvempi osaa säätää BIOS:n puolella jotain hyödyllistä. Vaikka tietäski asiat, ei monen tehokäyttäjänkään kone syö 400 wattia lähellekään. Yhden prossun systeemeillä pitäs prossun lisäks saada kulutettua sellaset 300 wattia. Vaatii aika tykin näyttiksen et päästään lähelle. Tehonkulutukset ei tosiaan oo kasvussa vaan pienenemässä, yleisesti katottuna. Tietty joku selittää seuraavaks kuinka Geforce GTX 590 SLI tehonkulutus osottaa et tehonkulutukset on kasvussa. Toi on sit se toinen puoli asiasta.
Ottakaa myös huomioon kasvava hyötysuhde kehityksen myötä. Vaikka osat veisivätkin 5% enemmän virtaa kuin edeltäjänsä, saattaa samaan määrään käytettyä energiaa saada 15% enemmän tehoa -> pienemmällä määrällä käytettyä virtaa saadaan suhteessa enemmän tehoja -> virrankulutus on laskussa.