1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uutta läppäriä taidan tarvita

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Justeeri 25.05.2019.

 1. Justeeri

  Justeeri Member

  Liittynyt:
  10.10.2016
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi!

  Viimeksi sain täältä niin hyvät avut että koitan taas. Siitä nyt on muutama vuosi ja läppäri kuumenee lujasti. Siis aivan kauhean lujasti, ja sammuttaa itsensä aina kesken kriitisen paikan että säilyy hengissä. Koitan seuraavaksi putsata sen, mutta sisäinen nörttini huomaa tilaisuuden perustella uuden osto vaimolle. Joten kerron hiukan tarpeitani asioita paremmin tunteville:

  Nykyinen kone on MSIn vempele, i7-6700 HQ. 16 Gigaa Rammia. Paino on jotain kohtuullista ja koko ton ison skriinin takia juuri ja juuri reppuun mahtuvaa. Mut oikeesti, painolla ei oo väliä koska laite kulkee vain mökin ja kodin väliä ja vaimon puutarhakamat painaa kuitenkin hirveesti enemmän

  Joten. Jos/kun aika tästä nyt jättää (näppis melkein polttaa nyt sormia kirjoittaessa, joka toki talvella oli kiva, mutta jos kesä tulee, tuleehan ...) niin minkähänlaista laitetta pitäisi alkaa katsoa?

  Ja käyttö tässä:
  - Läppäri, koska siirrän kodin ja mökin väliä
  - Hyvä ja iso näyttö koska mökillä tulee katottua leffoja koneella
  - Pelikoneeksi tää tulee, mutta mun pelit on verkkopelejä luokkaa (wow/Lotro/Swtor) tai strategiapelejä kuten FM19 jne. Oon ajatellut että jos noi pyörii niin kyllä sitten kaikki muutkin Ainahan voi innostua muista peleistä, mutta sitten grafiikoita voi trimmata alaspäin. Kas kun aloitin pelit Spectrumilla, niin ehkä kestän kaikki graffat siitä ylöspäin...

  Hintarajaksi semmoinen noin 2000 voisi sopia?

  Ideoita?
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2019
 2.  
 3. FiveBridges

  FiveBridges Senior member

  Liittynyt:
  12.12.2014
  Viestejä:
  2,536
  Kiitokset:
  506
  Pisteet:
  123
 4. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  15,330
  Kiitokset:
  3,636
  Pisteet:
  223
  @1pertti. Väärä paikka mutta kysymys sulle.

  Mitä itte kattelin niin ei kerta kaikkiaan voi suositella mitään. Nuhapumpuilla hintaa pari tonnia ja rakkineen valmistuskustannukset ehkä 250 euroa. Korkeintaan. Kannattaisi haistattaa pitkät jaskat kauppiaille ja siirtyä itse kasattuihin valmiskoneisiin. Yhtä "peli"läppäriä halvemmalla saisi merkittävästi paremman koneen sekä kotiin että mökille.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,356
  Kiitokset:
  876
  Pisteet:
  193
 6. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  9,717
  Kiitokset:
  1,187
  Pisteet:
  223
  Siirrettävyys tuossa lienee se juttu eli kone olisi kannettava, ei pumppukärryillä kuljetettava. Muuten olen kanssasi samaa mieltä. Tuolla budjetilla ihan sama minkä tehokkaan läppärin hommaa. Toisaalta... huoltoon se vanha ja pölyt veks. Ei kai sekään ihan uutena silloin käynyt tulikuumana, muutama vuosi sitten?

  Totta tuokin että kotikoneeseen vaikka 1200 ja mökkimasiinan 800 euroa. Semmoinenkin kompromissi.
   
 7. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,680
  Kiitokset:
  747
  Pisteet:
  193
  Tehtäiskö niin, että jos joku haluaa esittää mielipiteitään läppärin tai pöytäkoneen järkevyyden puolesta - vastaan, tehdään siitä oma avaus, eikä sotketa sitä asialliseen kysymykseen sekoittamaan sitä.

  Siirsin kysymyksen oikealle osastolle "Uutta kannettavaa ostamassa".
   
  Justeeri ja Whatta Heck kiittävät tästä.
 8. Justeeri

  Justeeri Member

  Liittynyt:
  10.10.2016
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitoksia kaikille toistaiseksi kommentoinneille. En ole varma pitäisikö kertoa miksei kaksi desktoppia ole mahdollinen kustannustehokkaampi ratkaisu mutta kerron taustaa hiukan. Kotona joudun siirtelemään kahden huoneen välillä konettani, ja se olisi viedä siedettävää. Mutta mökillä ei oikeasti ole edes yhdelle desktopille tilaa, vaikka kuinka mietin, joten kun siihen ynnää yhden siirreltävän koneen niin se on mun valinta. Eipähäntarvi viettää vapaa-aikaa kahden ylläpidossa.

  Ja joo, ajatus on oikeesti putsata tämäkin, enkä ihan ole niin pääsiäiskäsi etten osaa läppäriä avata. Riskejä siinä aina on, mutten usko olevani isoimmin ongelmissa. Mutta onhan tästä jo 3+ vuotta edellisesta - ja taloustilanne kertoo, että ensi vuonna uutta ei ehkä voi ostaa. Itsepetos ftw.

  Kiitos FiveBridgesille, löysin kurrantin vertailusetin. Ostinkohan tämän viimeksi Jimmsistä? Katotaan miten päädyn. Kuten sanoin 2k on se pohjahinta. Alempi ilahduttaa, ylemmäksi voi mennä hyvästä syystä
   

Jaa tämä sivu