1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Uutta läppäriä hankkimassa

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi VicMcFly 23.03.2016.

 1. VicMcFly

  VicMcFly Newbie

  Liittynyt:
  13.12.2015
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Olen miettinyt uutta konetta vanhan 9v Dell precision workstation 390 tilalle (8GB DDR2 RAM, NVIDIA GeForce GTX 750, intel core 2 quad eli upgradettu vähäsen). Aattelin, että omaan käyttöön voisi seuraava kone olla kannettava. Googlailin ja löysin tälläsen: http://shop.mikromafia.fi/catalog/product_info.php?products_id=145172

  Nykyinen kone on workstation, mutta uuden koneen ei tarvii olla. Nykyinen on Recoil Games -pelifirman vanha joten workstation on heille ollut paras vaihtoehto. :)

  Mietin tässä, kun youtubesta löysin videon jossa kameralla kaveri kuvas kun pelas esim Grand Theft Auto V:tä joka on suht raskas peli. Näytti pyörivän sellaset 50-60fps.

  Mulla se kone olis vähäsen pelaamisessa, videon- ja kuvankäsittelyssä ja kouluhommissa sekä läppäriä sen takia, että menen usein kavereille tai serkuille koneen kanssa. Budjetti on alle tonnissa, joten jos joku tietää paremman halvemmalla, kertokoot! :)

  Miten tämä läppäri soveltuisi esim. adobe photoshopin ja premieren (ja after effectsin) kanssa editoimiseen? Pitäskö olla se 16GB RAMia ja SSD? Luultavasti turvaudun sitten pöytäkoneen kasaamiseen.

  (PS. Intelin ja NVIDIAN prossu ja näyttis olis plussaa!)
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2016
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Varmaan oletkin selvillä siitä, että läppäreissä tuollainen workstation-taso maksaa vähintäänkin maltaita. Suorituskykyä halvemmalla hakevat päätyvät pelikannettaviin, joiden niidenkin hinnat satunnaisia tarjouksia lukuun ottamatta alkavat tuhannen euron yläpuolelta. Sitä pienemmällä budjetilla päädytään tuollaiseen Asus X550JX:n kaltaiseen viihdekannettavan ja pelikannettavan hybridiin, jossa yhdistyvät suorituskykyinen prosessori ja erillinen hyvän keskitason näytönohjain. Pelikäytössä näytönohjain kuitenkin muodostuu pullonkaulaksi, mutta kuten totesit, esim. GTA pyörii sujuvasti vielä Medium-asetuksilla. Jos jossakin yhteydessä 8 Gt muistia jää pieneksi, täytyy huomata, että lisämuistipaikkoja ei ole vapaana.

  Parempaa ei taida löytyä halvemmalla. Jos jotakin haluaisi paremmaksi tonnin budjetilla, voisi harkita samaa konetta SSD-asemalla varustettuna. Tässä mallissa ei ole kahta kiintolevypaikkaa, joten kokonaistallennustila pienenee silloin puoleen. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/53302/grdbf/Asus-X550JX-15-6-kannettava-Win-10-harmaa
   

Jaa tämä sivu