1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uutta kovoa räksboxiin

Viestiketju Alkuperäinen Xbox -osiossa. Ketjun avasi rick79 02.08.2012.

 1. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Mietiskelin että kun on tuo ikivanha boxi tuolla nurkissa pyörimässä että jos siihen laittais vähän isomman kovon. Nykyinen taitaa olla jotain 30-40gigan luokkaa. Mod-piireistä en tajua oikein mitänn enkä muutenkaan ole värkkäillyt noitten konsoleiden kanssa, käynnistäessä boxin ruutuun tulee xecuter2. Googlen kautta löytyi step-by-step ohjekkin ja vielä suomeksi mutta kuulosti kyllä työläältä. Näimpä mietin että irrottasin vaan vanhan kovon ja vaikka hdclone ohjelmalla kloonaisin sisällön uudelle levylle. Samalla ajattelin että pitäis varmaan ajaa uutta biosia ja liekkö jotain päivityksiä boxin softiin. Eli kysymys koskee nyt seuraavaa:

  1: Jos kloonaan levyn niin toimiiko se?

  2: Mistä lataan ja miten asennan biosin ja muut softapäivitykset?

  3: Boxiin ei taida käydä kuin IDE-levyt? Onko niissä jotain kokorajoituksia?

  4:Onko tästä toimenpiteestä oikeen mitään apua? Tarkoitus olis ainakin musiikkikirjasto siirtää boxiin, noin 35gigaa.
   
 2.  
 3. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,507
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  68
  1: Kiintolevy toimii mutta sinun pitää alustaa boxilla jokin osio isommaksi kun kloonaamalla kopioituu myös osioiden koot. Eli alusta E/F asema niin ei pitäisi tulla mitään ongelmia.

  2: Biossin löytää parhaiten P2P-verkon kautta. Tuossa taitaa olla jonkin verran tekijänoikeuslainmukaista koodia että normaaleilta nettisivuilta et välttämättä löydä sitä. Asentamisohjeiden antaminen on hieman vaikeampaa kun en tiedä mikä modpiiri sinulla on. Biossin vaihtaminen riippuu ihan siitä että mikä versio sinulla on. Välttämättä et joudu vaihtamaan biossia ollenkaan.

  3: Kyllä ide-levyt on ainuoita jotka käyvät tuohon laitteeseen. Useimmat muokatut biossit eivät tue yli 137gt:n kovoja. On myös biosseja jotka tukevat isompia kovoja mutta siltikään en missään nimessä suosittele yli 500gt:n kovoa erilaisten säätöongelmien takia.

  4: Kyllähän lisätilasta on aina apua. Ja jos jostain löydät vaikka vanhan 120gt:n kovalevyn niin sinun ei tarvitse tehdä kuin kloonaus ja alustus.

  Lisäksi suosittelen XBMC (Xbox media centerin) asennusta jos boxi on edes jonkinlaisessa viidekäytössä. Tällöin saat siirrtettyä boxille tavaraa XP:n avulla suoraan kotiverkosta.

  Suosittelen myös tutustumaan Tec Dubelin sivuun jossa on aika kattavasti tietoa boxin modauksista ja muuta hyödyllistä tietoa.

  http://www.tdubel.com/
   
 4. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Ok... On mulla noita kovoja kertyny hyllyyn vaikka kuinka.. muistaakseni sieltä löytyy IDE-kovoja 30-160gigan väliltä. Pitää vkl:n aikana tutkiskella. Ja tuo saitti minkä linkkasit on nimenomaan se mitä katoin ja tuumasinkin että vaikutti työläältä puuhalta. :D
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Kiintolevyä tuskin voi kloonata ihan tuosta noin vaan, koska se on yleensä lukittu. Boxin eepromi pitäisi lukea ja sen avulla sitten purkaa lukitus kiintolevystä. Sitten vasta voi siitä tehdä kloonin uuteen kiintolevyyn. Uusi kiintolevy pitäisi sitten todennäköisesti lukita ennen boxiin laittoa jos se modpiiri ei osaa sitä automaattisesti tehdä. Tuubelin sivuilta löytyy ohjeet.

  Helpoin tapa "kloonata" kiintolevy olisi vaan lukea FTP:llä tiedot sieltä talteen PC:lle, heittää uusi kovo sisään boxiin (toivoa että modpiiri osaa hoitaa lukitukset), pistää joku DVD-levy konsoliin mistä löytyy FTP-palvelin ja kopioida sitten FTP:n yli tiedot PC:ltä uudelle kiintolevylle.
   
 6. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,507
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  68
  Sellainen homma unohtui mainita että jos sinulla on asennettuna jo XBMC niin todennäköisesti sinulla on sen tiedostot e-asemalla. Eli ennen formatointia ota noista tiedostoista varmuuskopio että pääset asentamaan ne uudestaan.
   
 7. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  On siinä XBMC.. Jaah, se ei sitten hoidukkaan ihan vaan kloonaamalla.. Pitää sitten koittaa asennella ihan ohjeitten mukaan http://www.tdubel.com/. Vaikutti vaan niin vaikeaselkoselta ainakin mun korvaan se kiintolevyn vaihto.. Mitenkähän lie onnistuu.. Jos ei onnaa niin nakkaa sen vanhan levyn takas ja miettii uudestaan.
   

Jaa tämä sivu