1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uutta kotiteatteria etsimässä

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Joukkeli 22.03.2011.

 1. Joukkeli

  Joukkeli Regular member

  Liittynyt:
  04.06.2004
  Viestejä:
  452
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hei vain kaikille Afterdawnilaisille!

  Elikkä, olen suht. aloittelija näissä asioissa niin apu olisi tarviin. Tarkoituksena olisi ostaa kotiteatteripaketti, 4.1 tai 5.1. Jälkimmäinen mieluummin. Ehtoina olisi, että toistaa blu-ray -ja DVD-elokuvia, etu -ja takakaiuttimet olisivat tornikaiuttimet ja elokuvia tulisi voida toistaa suoraan muistitikulta. Budjetti olisi noin 800 suomen valuuttaa. Mahdollista joustovaraa löytyy jos värmeet on sellaiset, että niistä kannattaapi vähä maksaakki.
  Kävin hieman jo vilkuilemassa Sonyn, LG:n ja Samsungin kotisivuilla potentiaalisia vaihtoehtoja, mutta eihän noista amatööri ota selkoa, että mikä on hyvä ja mikä ei.

  Ps. Kiitoksia jo etukäteen kaikille vastanneille.
   
 2.  
 3. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaikki semmoiset "kotiteatteri" sydeemit missä on blueray/dvd samassa kuoressa vahvarin kanssa on paskoja, älä sekaannu niihin. Osta kunnollinen vahvari ja 5.1 kaiutinsetti, saat vastinetta rahalle. TÄSTÄ vahvari ja TÄSTÄ kaiutin sarja. Sopii budjettiin ja on takuuvarmasti parempi kuin mikään Sonyn, LG:n tai Samsungin "kotiteatteri" kyhäelmä.

  Sorry, toi blueray unohtui kokonaan. Onko sulla PS3? Käytä sitä blueray toistoon ja osta joku perus dvd pyöritin. Sopii vieläkin budjettiin.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2011
 4. Joukkeli

  Joukkeli Regular member

  Liittynyt:
  04.06.2004
  Viestejä:
  452
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eipä ole PS3:sta. Juuh oon kyllä miettiny, että ostais vahvistimen + kaiuttimet erikseen, mutta meinaa tulla vähän turhan kallista. Lisäksi tuossa ehdottamassasi kaiutinsarjassa ei ole noita torni/jalallisia kaiuttimia. Ne täytyy olla.
   
 5. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  MIksi tornikajarit ehdottomasti sekä eteen ja taakse? TÄSTÄ Hivenen halvempi sarja ja eteen lattia kaiuttimet.
  Ja TÄSTÄ edullinen blueray soitin. Yhteensä paketille hintaa tulee

  Sony blueray = 129 ,-
  Kaiutinsarja = 399 ,-
  Vahvari = 299 ,-

  827 ,- eli 27 euroa mainitsemastasi hintarajasta, toki mainitsit myös että hivenen on joustovaraa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2011
 6. Joukkeli

  Joukkeli Regular member

  Liittynyt:
  04.06.2004
  Viestejä:
  452
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ovatko nuo kaiuttimet sitten niin paljon paremmat kuin jonku 800e kotiteatteripaketin kaiuttimet, että ne olisivat investoinnin arvoiset?

  Mitä tulee tornikajareihin, niin ne ovat mielestäni paljon paremman näköiset. Lisäksi nuo takakajarit pitäisi laittaa seinälle, omaa silmää ei oikein miellytä niistä roikkuvat johdot. Tilannetta ei paljoa paranna sekään, että laittaisi takakajareista roikkuvat johdot "johtolistan" alle piiloon.

  Ja mitä tulee tuohon itse soittimeen, niin siinä ei ole sitä toimintoa, että saisi USB-tikun kiinni jolta voisi sitten toistaa elokuvia.

  Tehdäänpä niin, että annan sinulle suht. vapaat kädet mieleiseni paketin hakemiseksi. Katsotaan sitten kuinka korkealle hinta kipuaa.
   
 7. HeQu

  HeQu Regular member

  Liittynyt:
  08.08.2010
  Viestejä:
  355
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  kannattaa valita sellainen bluray soitin joka tukee ulkoista usb kiintolevyä ja ntfs tiedostojärjestelmää ja tietenkin useita tiedostomuotoja.

  eli vaikkapa samsung.

  samsungissa toimii vaikkapa 1TB:n ulkoinen usb levy sekä esim. mkv videot.
  helppoa, kun isoitkin leffat pyörii suoraan usb:ilta.

  moni muu merkki ei tue kuin fat32 tiedostojärjestelmää, jolloin isot usb levyt eivätkä isot videotiedostot eivät toimi.

  muuta tarpeellista samsungissa on myös esim. mahdollisuus tekstityksen ajastuksen korjaukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2011
 8. Joukkeli

  Joukkeli Regular member

  Liittynyt:
  04.06.2004
  Viestejä:
  452
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mikähän malli erityisesti?
   
 9. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä ne perus setitkin menee nykyään, mutta jos aiot mahdollisesti harrastaa niin sitten erillissetti. Ja en voi kuin korostaa subin tärkeyttä elokuvahommissa kun sieltä tulee suht paljon tavaraa... Eli ostaisin sen halvan Onkyon vahvarin esim. tuon setin mukana (löytyy myös vähän parempiakin settejä tuolta) ja siihen haluamasi kajarit ja myyt rupuja pois sitä mukaa kun löydät. Huomaa BurrBrownin dac ja HD-äänien tuki...

  Elokuvaelämyksen kannalta on se subi minusta tärkeämpi kuin surroundit, kun sinne miksataan enemmän ja tilantuntu tulee usein alapäästä. Tuossa setissä siis mukana alotustason subi, jonka voi sitten laittaa paremmaksi kun on rahaa ja myydä vanhan pois. Esim. yamaha myy korkeita kapeita pilareita, mutta suosittelen tutustumaan esim. huutonetin tarjontaan.
   
 10. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos olisit vaivautunut lukemaan tuon linkittämäni bluray soittimen tiedot, niin sieltä olisi selvinnyt että Sony:ssa on USB-tulo ja sitä kautta voi katsoa elokuvia ulkoiselta USB-laitteelta.

  Sony BDP-S280 Blu-ray -soittimessa yhdistyvät monipuoliset toiminnot, helppokäyttöisyys ja hyvät äänentoisto-ominaisuudet. Soittimessa on käytetty Monolithic design muotoilukonseptia. Tämä tarkoittaa ylellisiä materiaaleja ja tyylikästa, pelkistettyä viimesistelyä.

  BRAVIA Internet Video mahdollistaa ineternetsisällön toiston suoraan television ruudulle. Samalla laite parantaa huonolaatuista kuvaa oman toiminnon avulla.

  USB-liitäntä mahdollistaa musiikin, videoiden ja kuvien toiston muista USB-liitännäisistä alitteista, kuten ulkoisista kiintolevyistä.

  Huippunopeat toiminnot, laite käynnistyy 3 sekunnissa, levykelkka avautuu 2 sekunnissa. Nopeampi lataus, vähentää odotusaikaa.

  Wireless LAN Ready - ominaisuuden ansiosta voit toistaa sisältöä langattomasti. Tarvitset USB-WiFi -sovittimen (ostettava erikseen) ja voit muodostaa yhteyden yhdellä napin painalluksella.

  DVD-ylösskaalaus, voit nauttia Blu-ray -elokuvista 1080p resoluutiolla ja saada paremman kuvan dvd-elokuviin.

  Tukee korkealaatuisia äänitiedostoja, kuten Dolby TrueHD ja Dolby Digital Plus, DTS-HD High Resolution Audio, and DTS-HD Master Audio.

  Alhainen virrankulutus on ympäristöystävällinen.

  Tuotteella on 1 vuoden takuu.


  Tässä sinulle oma ehdotukseni kotiteatteri paketiksi. Vahvari KLIK Tämä malli on himpun verran kalliimpi kuin aikaisemmin ehdottamani mutta tässä on skaalain ja automatiikka kaiutin asetusten tekemiseen, mikäli omat taidot/tiedot eivät siihen riitä.

  Kaiutinsarja KLIK Tätä sarjaa suosittelen varauksetta vain ja ainoastaan siksi, että olen kuunnellut sitä livenä. Tuossa hintaluokassa ehdottomasti huipputuote. Itsekin olin sillä kannalla, että tuo prosonin sarja ei voi olla mistään kotoisin mutta kun itse kuulin niin hämmästyin positiivisesti. Tornikaiuttimia siinä ei ole mutta kaikkea ei voi saada kun liikutaan rajallisella budjetilla.

  Blue-ray KLIK Tuo aikaisemmin linkittämäni Sony, varmasti ajaa asiansa niin DVD kuin Blue-ray sekä ulkoisen USB laitteen pyörittäjänä.

  Mitäs paketille sitten tulee hintaa? Vahvari = 349 ,- Kaiutin setti = 435 ,- Sony Blue-ray = 129 ,- Yhteensä 913 ,- Meni hivenen yli mainitsemastasi rajasta.

  Tietysti, jos tarkoituksenasi on vain paljon ääntä laadusta välittämättä niin osta 4 kpl NÄITÄ ja keskelle TÄMÄ Saat tornikaiuttimet eteen ja taakse mutta häviät äänen laadussa eikä sinulla ole subia vielä ollenkaan. Jos haluat sen subinkin niin sitten TÄMÄ Hintaa yhteensä 584 ,- eli 149 euroa enemmän kuin tuossa linkittämässäni sarjassa.

  Sen verran vielä perustelen miksi kannattaa ostaa erillinen vahvari ja kaiuttimet kuin valmis "kotiteatteri" härpäke. Maksat valmiista "kotieatterista" nyt sen 800 ja katselet sillä jonkin aikaa. Nälkä kasvaa syödessä ja haluat paremman vahvistimen tai Blue-ray soittimen. Ehkäpä jotain menee rikki. Tuommoiseen valmiiseen pakettiin ei vaihdeta mitään jälkeenpäin, vaan on aina ostettava uusi. Jos taas kasaat kotiteatterin erillisistä osista niin voit myöhemmin päivittää aina osa kerrallaan. Tulee pitemmän päälle halvemmaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2011
 11. Pihlis12

  Pihlis12 Active member

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1,312
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Vahvistimisessakin voisi säästää ottamalla vaikka Onkyo TX-SR309. Tämä siis jos kymppipeliks menee toi hankinta. Seinäkiinnitykselle vaihtoehtona voi olla myös jalustat joita saa ulkomaisista verkkokaupoista kohtuu hintaan.

  Myöskin aina kannattaa katsella millaista on tarjolla käytetyissä hifissä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2011
 12. Joukkeli

  Joukkeli Regular member

  Liittynyt:
  04.06.2004
  Viestejä:
  452
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itseasiassa luin kyllä soittimen specsit, mutta en tainnut olla tarpeeksi tarkkana, pahoitteluni.

  ISOimage, tuo 913e:n kokoonpano vaikuttaa loistavalta. Olen päättänyt luopua tornikaiutin-ideasta, ehkei se nyt niin tärkeä ole. Taidanpa laittaa jo tänään tilaukseen nuo värmeet. Kiitos kaikille vastanneille!
   
 13. HeQu

  HeQu Regular member

  Liittynyt:
  08.08.2010
  Viestejä:
  355
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  sorry, en huomannu. mutta halvoista (about 100€) ainakin Samsung BD-C5300. tukee ntfs, ainakin 1TB usb kiinto sekä mkv vidot.
   
 14. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ihan mielenkiinnosta, voisitko sitten kertoa mihin ratkaisuun päädyt ja omat kokemukset valitsemastasi vaihtoehdosta. Onnea kotiteatterin ihmeelliseen maailmaan. :)
   
 15. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mullakin kiinnostaa tuo proson mitä porukka tykkää...
   

Jaa tämä sivu