1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uutta konetta 900 €

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Crowmoore 12.10.2017.

 1. Crowmoore

  Crowmoore Newbie

  Liittynyt:
  12.10.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  3
  Moro,

  Kymmenen vuoden ikään ehtinyt tietsikkani on alkanut osoittaa eläköitymisen merkkejä mm. käynnistysongelmilla ja sairaalloisella yskimisellä, joten nyt alkaisi olla korkea aika katsella uutta kokoonpanoa. En tajua koneiden osista hevonhuttua, joten apuja tarvitaan.

  Budjetti?: Max 900 euroa (pieni poikkeus maksimihintaan löytyy alta)
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: En. En ole koskaan konetta kasannut alusta asti, mutta uskoisin pärjääväni. Ehdotuksia hyviin kasausvideoihin voi antaa.
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: En.
  Ylikellotatko prosessoria?: En.
  Kotelon koko: Ei väliä.
  Onko kotelon värillä väliä?: Musta/Tumma
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ikkuna olisi hyvä lisä. USB-paikkoja tuntuu olevan usein koneen päällä, mistä en hirveästi välittäisi.
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Mahdollisimman hiljainen.
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: En.
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä, jos vain tavarat tulevat ajallaan. En mielelläni alkaisi odotella useita viikkoja jotain härpäkettä, koska uudelle koneelle alkaa olla jo pikkuhiljaa tarvis.
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Voinen napata sellaisen vanhasta koneesta, tai sitten hommaan joskus myöhemmin uuden.
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä kiitos ehdottomasti, ja tämä on se aiemmin mainittu pieni poikkeus hintaan. Eli jos SSD:n saaminen on muuten hankalaa tasapainoisen koneen kasaamiseksi tohon 900 euroon, voin yrittää raapia asemaa varten lisärahaa. Mieluiten kuitenkin pyritään pysymään budjetissa.
  Koneen käyttötarkoitus: Eritelläänpä tarkemmin:
  *Graafinen suunnittelu: Teen ”puoliammattimaista” taiteilua piirtopöydällä ja käyttämällä pääosin ilmaisohjelmia graafiseen työskentelyyn. Taustaohjelmia on melko paljon pörräämässä työskentelyn aikana.
  *Pelaaminen: Pelailen lähinnä vanhempia pelejä ja vähän konetehoa vaativia indie-pelejä, mutta tietysti olisi kiva jos ihan uusimmatkin pelit pyörisivät melko sujuvasti. Lisäksi pelaan ja haluaisin pelata muutamia verkkomoninpelejä (Verdun/Tannenberg, ESO, PUBG…)
  *Peliohjelmointi: Ajattelin kokeilla peliohjelmoinnin opiskelua omaksi huvikseni, jos tällä on mitään varsinaista vaikutusta koneen speksien suhteen.
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei.
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Dvd-aseman voin ottaa vanhasta koneesta.
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  13,016
  Kiitokset:
  3,090
  Pisteet:
  223

Jaa tämä sivu