1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Uutta kannettavaa ostamassa!

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi MrVibraattori 21.08.2015.

 1. MrVibraattori

  MrVibraattori Member

  Liittynyt:
  26.10.2012
  Viestejä:
  32
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Moro!

  Eli olisin ostamassa uutta kannettavaa koulukäyttöön. Pitäisi pystyä hyvin käyttää ohjelmia, joita tarvitaan sähkötyömiehen opiskelussa. Esim. sähkö- ja konepiirrustus ohjelmia jnee..

  Tottakai, jos mahdollista nii pitäisihän sillä pystyä vähän pelailemaankin ajankuluksi+ Youtube videot, netflix jnee.. ;)

  Budjetti on opiskelijahintainen, mielellään n. 600 - 700, mutta maximissaan 900 euron luokkaa.

  Kun ehdottelette ja annatte vinkkejä. Niin onko kyseinen kone mahdollista saada esim Gigantista vai pitääkö se tilata jostain muualta? Koneelle olisi käyttöä mahdollisimman pian.

  Kiitoksia jo etukäteen kaikille vastanneille! :)

  P.s. Onko suositeltavaa hankkia tuo Windows 10- käyttis, jos sellainen on mahdollista hankkia koneen ohella ellei tule jo mukana?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,268
  Kiitokset:
  1,053
  Pisteet:
  243
  Kyse lienee 2d-piirustuksista, jotka eivät vaadi erityisen suurta tietokone- ja näytönohjaintehoa? Eikä tuolla budjetilla saisikaan 3d-kuvien sujuvaan pyörittelyyn pystyvää konetta. Videot pyörii ilman erityistehoja, mutta pelaaminen, tietysti peleistä riippuen, vaatii läppäriltä eniten. Vieraan on vaikea antaa suosituksia, kun ei tiedä, miten koneen hankkija haluaa painottaa toistensa kanssa ristiriitaisia vaatimuksia. Opiskeluun sopivin on kevyt laite ehkä 13.3 kokoisella näytöllä ja pitkällä akkukestolla. Pelailuun taas on omiaan suurempi näyttö ja lisäksi tarvitaan tehokkaampi prosessori, erillinen näytönohjain ja lisää muistia.

  Kuten sanoin, en tiedä tulevien piirustusohjelmiesi laitevaatimuksia, mutta uskon, että alla olevalla esimerkkikoneella pyörii niin pelit kuin sähkö- ja konepiirustusohjelmatkin. Ehdotus on etsitty Gigantista em. valintaperiaatteilla ja kannettavuutta ajatellen se ei ole paras vaihtoehto, mutta ei mitenkään huonokaan. Tietysti 15.6" kuvakoko ja miltei 2,5 kg paino heikentävät kannettavuutta, mutta 14":n kokoisia vaihtoehtoja on tuolla budjetilla vaikea löytää.
  http://www.gigantti.fi/product/tiet...5/lenovo-ideapad-z50-70-15-6-kannettava-musta
   

Jaa tämä sivu