1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uutta Androidia 200-300 euron hintaluokkaan.

Viestiketju Uutta puhelinta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi _kooma_ 07.03.2020.

 1. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,051
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Heipä hei kaikki AD:laiset, siitä onkin jo tovi jos toinenkin aikaa kun tänne foorumille olen viimeksi kirjoitellut.
  Paljon on kerennyt vettä virtaamaan joissa ja merissä tässä välissä :)
  Mutta se lässytyksestä, ja sitten itse aiheeseen.. Eli uuden puhelimen hankinta olisi nyt edessä, ja kaipailisinkin foorumilaisilta hieman vinkkejä ja ideoita tuon kapistuksen hankkimiseen.

  Nykyinen puhelimeni on Motorola G5, ikää luurilla on jo kohtalaisesti, eli reilut 2,5 vuotta. Olen ollut puhelimeen melkoisen tyytyväinen ja vaikka laite aikoinaan maksoikin "vain" 175 euroa, on se monesti osoittautunut vähintään vastaavan laatuiseksi kuin esimerkiksi kaverin hieman kalliimpi Nokia 6 (siis se alkuperäinen kutonen). Myös se että puhelin on varustettu lähes puhtaalla androidilla sekä se että Motorola (Lenovo) on tarjonnut käyttöjärjestelmäpäivityksen 7:sta android 8:siin, on ollut hienoa, varsinkin kun ottaa puhelimen hintaluokan huomioon.

  Uutta puhelinta olen kuitenkin nyt hankkimassa ja seuraavassa hieman listaa ominaisuuksista joita toivoisin puhelimelta mahdollisesti löytyvän:

  Android: versio 9 -10 (myös Sailfish, voi tulla kyseeseen, mutta EI Applea meikälle !), olisi myös mukavaa mikäli puhelinvalmistajalla olisi taipumusta tukea myös alemman hintaluokan puhelimiaan uusin käyttöjärjestelmäpäivityksin.

  Kamera: Pitää soveltua videoiden kuvaamiseen, ja kohtalaisesta hämäräkuvien laadusta plussaa. Makrokuvia en kauheammin ota, mutta ei tuonkaan mahdollistaminen kameran osalta ole haitaksi.
  Pikselien määrällä ei itselleni juurikaan ole suurta merkitystä, lähinnä kennolla ja yleisesti optiikalla kylläkin. Mutta tässäkin ymmärrän hintaluokan asettamat haasteet todella hyvin. Eli en odota mitään huippuluokan kameraa 200-300 euron hintaiselta laitteelta, toki kameran pitää olla parempi kuin nykyisessä Motorolassa, mutta sen uskon olevan ihan heittämällä mahdollista.

  Akku: Riittävä, eli pitää pystyä käyttämään vähintään yhden kokonaisen päivän ongelmitta. Käyttö sisältää sosiaalista mediaa, kevyttä pelailua, musiikin kuuntelua (mp3:set, youtube, spotify). Hyvistä virransäästöominaisuuksista plussaa.

  Näyttö: Käytettävyyttä myös kirkkaassa auringonvalossa sekä luonnolliset värit suotavaa, ja plussaa myös mikäli näyttöä pystyy itse säätämään vähänkään laajemmin.

  Kuulokeliitin: 3,5mm kuulokeliitin on aivan ehdoton asia. Mitään adaptereita en halua joutua käyttämään, olen elänyt aikana ja omistanut puhelimia (esim Sony Ericsson K750i) joissa moisia joutui sietämään koska standardia kuulokeliitäntää ei jostain rajoituksista johtuen saatu kaikkiin sen aikaisiin puhelimiin.
  Musiikinkuunteluun vahvasti liittyen; ohjelmisto puolelta sen verran että esimerkiksi mp3:sten lisääminen puhelimeen kuunneltavaksi tulisi olla suhteellisen yksinkertaista ja suoraviivaista. Nykyisessä Moto G5:ssä tuo homma ollaan tehty melkoisen hankalaksi, ja vaatii erilaisten kansioiden luomista ja myös hieman softapuolen hallitsemista, eli se ei ole kaikkein käyttäjä ystävällisin perinteisten musiikkitiedostojen kuuntelijoille.
  Uudelta puhelimelta odotan myös että siinä on helppoa asettaa mp3:sia soittoääniksi eri ihmisille.

  Suoritin (cpu/gpu) ja ram: Riittävän tehokas jotta puhelimen käyttäminen on soljuvaa ja napsakkaa. Puhelimella tulee myös pelailtua silloin tällöin, joten tehoistakin plussaa, RAM:ia vähintään se 4Gt.

  Tallennustila: 64Gt ja siitä ylöspäin, myös muistikortin käyttömahdollisuus ehdotonta, koska kuuntelen puhelimella paljon perinteisiä mp3:sia (myös flac ynm tiedostoja) esimerkiksi vlc soittimen avustuksella. Myös valokuvien sekä videoiden tallennus muistikortille on oltava mahdollista.

  Puhelimia joita olen jo hieman katsellut revikoiden muodossa:

  Xiaomi Redmi Note 8 Pro
  Sony Xperia 10 (ja 10+)
  Nokia 7.2
  Motorola G8+

  Arvostan huomattavasti sitä että jos ehdottamasi puhelin on sellainen josta itseltäsi löytyy käyttökokemusta.
  Toki myös muutenkin saa ja pitää ehdotella vaihtoehtoisia laitteita. Puhelimen hankkiminen myös muualta kuin Suomalaisesta kivijalka/verkkokaupasta on mahdollisa, eli esimerkiksi luureja voi ehdotella myös mm.Amazonista.
  Merkillä ei liiemmin ole merkitystä, mutta ainakaan Huawei/Honor ei kuulu tämänhetkisiin vaihtoehtoihin, johtuen mahdollisista tulevista tietoturvaongelmista (Googlen tarjoama Android-tuki kun on mitä ilmeisemmin päättymässä Huawein/Honorin osalta). Myöskään Applen tuotteet eivät kiinnosta suljetun ja rajoitetun ekosysteeminsä vuoksi. Arvostan puhelimessa suuresti myös sitä että sitä ei olla truutattu täyteen valmistajan omia sovelluksia (ainakaan mikäli niiden poistaminen on tehty lähes mahdottomaksi).

  Loppuun nyt vielä. Suuret kiitokset mikäli jaksoit lukea tämän melko pitkän tekstin, sekä erityiskiitokset heille jotka joitakin hyviä vinkkejä puhelimen suhteen minulle antavat.
   
 2.  
 3. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  746
  Kiitokset:
  121
  Pisteet:
  53
  Noista sinun katsomistasi malleista ja muutenkin Nokia ja Motorola ovat parhaita koska niissä on puhdas alusta ja päivityksiä satelee pitkään. Muissa on valmistajan muokkaama sotkuinen Android jota ei ole koskaan mukavaa käyttää ja joiden päivityksistä ei koskaan tiedä tässä hintaluokassa. Eli jos haluaa että uusi luuri on käyttökelpoinen vielä 2-3 vuodenkin päästä niin katselisin vain näiden valmistajien tai Android One ohjelmaan kuuluvien valmistajien malleja.
   
  _kooma_ kiitti tästä.
 4. esaja67

  esaja67 Regular member

  Liittynyt:
  27.04.2014
  Viestejä:
  173
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  28
  Redmi note 8 pro nyt käytössä muutaman päivän. Vanha puhelin oneplus 3t.
  Akkukeston parannus paras päivitys tuossa, toki parempi prossu ja kamera.
  Miinuksena ainoastaan xiaomin oma käyttis. Päivityksistä en ole huolissani, puhelin säilyy
  kyllä käyttökelpoisena tarpeeksi pitkään. 5g mallin hankinta edessä ehkä 3 vuoden päästä.

  Xiaomilta löytyy myös android one malli, jota en valinnut heikomman prossun ja pienemmän akun takia.
  Suosittelen varsinkin jos akkukesto on tärkeä. Hinta dna kaupassa oli 259€
   

Jaa tämä sivu