1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uussimat päivitykset?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Sad_X 15.09.2014.

 1. Sad_X

  Sad_X Member

  Liittynyt:
  03.03.2012
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  Olen nyt hieman ymmälläni. Kun viime viikolla 9.9.14 alkavat päivitykset, niin kone meni hieman sekaisin. Alkoi tulla vihreitä pieniä pisteitä koko näyttöön ja kuva vääristynyt. Vika sietotilassa sain hieman korjattuu asiaa, että, otat sen aikasemmin toimivan päivämäärän käyttöön. Mutta nyt olen huomannu, että jos en lataakkaan noita päivityksiä, alkaa jokatapauksessa ne pisteet tulla ja kuva vääristyy. (menee sotkuseks)

  Osaisko joku neuvoa, minkä takia, jsut 9.9. 14 alkavat päivitykset tekevät noin ja kun oon tehnyt j.palautuksen niin koneella se 15-20min max. ja sit alkaa sama homma.

  Ja aivan, kun kone alkaa sekoaa, niin käynnistyy automaattisesti uudelleen ja heti jo ensimmäiset tekstit mitä näkee kun koneen käynnistää uudelleen, on jo vääristynyt ja niitä pieniä pisteitä.

  Koneeni on on Win 7 Ultimate
  AMD Phenom 8600 Triple-core processor
  6G Ram ATI Radeon HD 4800 series

  jos tosta nyt jotain apua on.
   
 2.  
 3. Sad_X

  Sad_X Member

  Liittynyt:
  03.03.2012
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noista p äivityksista siis kyse.
   

  Liitetyt tiedostot:

 4. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  Mulle tulee ensimmäisenä lähinnä näytönohjaimen ylikuumeneminen mieleen, ehkä pölyn aiheuttama tai sen tuulettimen väsähtäminen.
   
 5. Sad_X

  Sad_X Member

  Liittynyt:
  03.03.2012
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuulettimet kyllä pyörivät ihan normaalisti. Ja pölyäkään ei juuri ole, kun yritän mahdollismman usein 1-4 kertaa viikossa putsata koneen pölyistä, sisältä ja ulkoa. Tuli mieleen, että onko mahdollista jos odottaa niin kauan, että alkavat tulla uudet päivitykset ja asentaisi sitten ne vasta. Jos joku päivityksistä, aiheuttaa tämän.
  Kone ei ole myöskään saanut iskuja tai vedetty töpseleitä irti pistorasiasta kesken kaiken.
   
 6. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Se voi näyttis olla tiensä päässä. Pystytkö kokeilee toisella näyttiksellä?
   
 7. Sad_X

  Sad_X Member

  Liittynyt:
  03.03.2012
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Irrotin kaikki töpselit eilen koneesta irti ja pistorasiasta ja annoin olla yön yli niin. Ja kun tänään laitoin koneen päälle, niin ei mitään tietoa siitä, et olis niitä pieniä pisteitä, sit pienellä riskillä laitoin päivitykset asentumaan ja kun valmiita käynnistin uudestaan ja nyt on toiminu viimeiset 3h niinkuin pitääkin.

  Olis kummiskin kiva tietää, miksi se ekan kerran edes meni siihen malliin, et tulee noita vihreitä pieniä pisteitä + kuva vääristyy. Jos tämä ei ollut viimeinen kerta.

  rick:79: En valitettavasti voi kokeilla. En omista tällä hetkellä mitään ylimääräistä.

  Mutta jokatapauksessa nyt toimii vaikka en käytännössä tehnyt mitään. Muutakuin otin töpselit ja johdot irti ja annoin olla yön yli niin.
   
 8. Nanna_86

  Nanna_86 Active member

  Liittynyt:
  03.09.2014
  Viestejä:
  488
  Kiitokset:
  107
  Pisteet:
  53
  Vika voi olla myös päinvastainen, joka jotuu tuulettimista, joka sitten tärisyttää näytönohjain-korttia ja vääristää kuvaa kun tuulettimet pyörivät nopealla nopeudella.

  mutta vikoja on niin monia, on vaikea sanoa johtuiko tämä... mistä.. o_O

  Hyvä kuitenkin että sait kuntoon ;)
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2014
 9. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,439
  Kiitokset:
  45
  Pisteet:
  58
  Tuulettimien värinät eivät koskaan ole niin voimakkaita että ne vaikuttaisivat näytönohjaimen toimintaan millään tavalla. Sähköiselle signaalille on aivan sama onko signaalitie täysin paikallaan vai liikkuko se. Tuulettimista johtuvista ongelmista yleisimpiä ovat yleensä lämpöongelmat, joihin on useimmiten syynä se että tuuletin ei pyöri tai on pölyn takia jumissa. Tällöin näytönohjaimen core(t) pääsee(vät) ylilämpenemään ja tämä voi näkyä grafiikkavirheinä ja muina ongelmina.

  Sad X, kerroit että putsaat konetta usein. Oletko tarkastanut että puhdistuksen jälkeen kaikki piuhat ovat kunnolla paikallaan, ja että näytönohjain on myös kunnolla kiinni? Löyhällä olevat piuhat tai huonosti paikallaan oleva näytönohjain voivat aiheuttaa ongelmia.
   
 10. Sad_X

  Sad_X Member

  Liittynyt:
  03.03.2012
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tiger25: Kyllä, tarkistan aina. Myös siten että, johdot eivät koske tuulettimiin, kun edellisessä pöytäkoneessa näin kävi, että ne koski koko ajan, niin tuuletin ei päässy pyörii / piti outoa ääntä. Niin piti vähän viritellä johtoja, että ei osuisi tuulettimiin.
  Liittimiä en ota irti kovoista, bd -asemasta.

  Kaverille kerroin tästä tapahtuneesta, niin oli 95% varmuudella, että näytönohjain on tullut tiensä päähän. Pienellä varauksella laski mukaan, että itsenäytössä jotain vikaa? Mutta siihen en oikein pysty uskomaan.

  Nyt jokatapauksessa kone pelittänyt ja toiminut moittettomasti. Pelejä en ole vielä testannut, että jos pelaan jonkun 1-3h ja kone ylikuumenee ja alkaa taas. Mutta ennenki esim kesälläkin, kun jo huoneessakin oli se melkein 35 astetta lämpöä ja pelailin, niin ei mitään ylikuumentumisen merkkejä ollut.

  Sain myös ylinmääräisen näytönohjaimen (ei mikään pro, mutta nvidia joku 1G, missä sis. hdmi paikka. näin nopeesti muistettuna), jos sattuu, että käy uudestaan, niin testaan ja jos alkaa sen jälkee toimimaan kunnolla, niin uutta näytönohjainta ostamaan.

  Vedin myös ccleanerilla ja Microsoft security essential:lla koneen läpi eikä mitään löytynyt.
   
 11. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Olisi tuo näyttö vikakin mahdollinen, mutta en usko että sinun tapauksessa siitä on kyse.

  Itsellä räppää näyttö ihme viivoja aina kun saa signaalin lepotilan(näytön lepotilan) jälkeen.
   
 12. Sad_X

  Sad_X Member

  Liittynyt:
  03.03.2012
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos vielä kaikille neuvojille.
  Lyhyesti päivityksistä alkoi tuo ongelma.
  Järjestelmän palautus parin kertaan, johdot ja muut irti. Aamulla kone käyntiin lataa ja asenna ja se on siinä. Kaikki toimii.

  En oikein vielä ymmärrä vaikka haluaisin tietää missä joku asia meni vikaan. Pääasia, että toimii, mutta tuon näytönohjain on tällä hetkellä pääepäilty tässä jutussa.
   

Jaa tämä sivu