1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi työluuri, mikä näistä vaihtoehdoista

Viestiketju Uutta puhelinta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jawa75 13.05.2013.

 1. jawa75

  jawa75 Regular member

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  728
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pitäisi tilata uusi työluuri ja vaihtoehtoina on Samsung S3, Iphone 4S, Lumia 920 ja Lumia 820. Mikäs noista nyt sitten kannattaisi valita kun pari vuotta pitäisi taas luuri jaksaa. Käyttö on lähinnä puheluita, viestejä, kalenteri ja kamera paljon käytössä, jonkin verran nettiä tulee käytettyä, lähinnä web-mailin käyttöä. Työpaikan liittymä on käytössä joten maksullisten lisäohjelmien latailu ei oikein onnistu jossei niitä pysty maksamaan visalla.
   
 2.  
 3. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Itse ottaisin noista tuon Samsungin Androidin takia. Se on hyvä työkäytössä sillä sen oma sähköpostiohjelma toimii hyvin ja yhteystietoja/kalenterimerkintöjä voi muokata helposti Google tilin avulla.
   
 4. jawa75

  jawa75 Regular member

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  728
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Gmaili kun on käytössä niin samppa kiinnostaisi sen takia, mutta sekä duunin maili (office 365) että gmailikin toimii kyllä netin kautta, joten ei noihin nyt välttämättä androidia tarvita?
   
 5. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Mutta Androidissa olisi integroitu Gmail eli sitä ei tarvitse käyttää siinä selaimen kautta. Lisäksi sen aloitusnäyttöjä voi muokata lisäämällä niihin eri widgettejä ja pikakuvakkeita kuten kalenteri, tärkeimmät yhteystiedot, sää, rss uutiset, sähköposti.

  Itselläni on tuo S3 käytössä ja olen ollut siihen tyytyväinen.
   
 6. Kuveerty

  Kuveerty Member

  Liittynyt:
  16.03.2011
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  18
  Kaikki nuo hommat onnistuu kaikilla noilla puhelimilla. Gmail toimii mahtavasti Lumioilla myös, enkä usko että iPhonellakaan on mitään ongelmaa. Samat widgetit(/tiilet) ja pikahommelit saa Lumioihin.

  Jos firma maksaa minkä vaan niin ehkä jättäisi 820 pois (920 ~kaikessa parempi paitsi isompi). Muut kaikki hoitaa hommansa varmasti hyvin tasaverroin. 920 nyt on paras kamera noista, iPhone näppärimmän kokoinen ja mahdollisesti kärkivalinta jos firmassa tehdään jotain mobiili-integraatiota tulevaisuudessa. Samsung noista ei työpuhelinkäyttöön oikein loista millään osa-alueella mutta on varmasti toimiva paketti myös.

  Jos se pari vuotta tulee olemaan käyttöikä, ei päivityksillä niin väliä, noista varmaan ainoana iPhone saa loppuvaiheessa enää isompia päivityksiä jos ei nykyinen meno muutu, mutta kaikilla pärjää varmasti pitkään.

  Käy kokeilemassa liikkeessä tai kattele jos kavereilla on kyseisiä luureja, ja harkitessa ole ennen kaikkea hieman varautunut mielipiteitä kuunnellessa. Jos jollain on sattunut maanantaikappale tai on vaan huhupuheitten varaan liikkeellä, ei kannata kovin vahvaa painoarvoa mielipiteelle antaa. Meilläkin töissä yksi kaveri vaihtoi Samsungista merkkiä eikä ikinä enää palaa kuulemma muutamien vastoinkäymisten vuoksi, kun taas toinen on ollut erittäin tyytyväinen omaan Samsungiinsa johon vaihtoi vanhan Symbian-Nokialaisen jokunen aika sitten.
   
 7. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Samsung nimenomaan loistaa työpuhelimena. Tiedän monia työntekijöitä mitkä käyttää sitä.

  Noista parhaimmat ovat Samsung ja tuo Lumia 920. Iphone jää pois suljetun ja osittain rajoitetun käyttöliittymän takia. Itseasiassa se näyttää "rääpäleeltä" noiden mallien rinnalla ainakin minun mielestäni kun olen testannut noita liikkeessä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2013
 8. Gathago

  Gathago Regular member

  Liittynyt:
  09.11.2004
  Viestejä:
  179
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselläni on omana puhelimena Lumia 920 joten valitsin 820 työpuhelimeksi. Ollut erittäin tyytyväinen kun työsähköposti on outlookissa niin toimii ilman ongelmia, kalenterit, kutsut ja haku sisäisestä osoitteistosta.

  EDIT: itse myös haluan ettei ryöpuhelin ole kovin iso, kunhan hoitaa sähköpostit ja sen verran pystyy lukemaan liitteet.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2013
 9. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Jos työkäyttöön luuri tulossa kannattaa harkita myös note 2 jos mahdollista, voittaa nuo miettimäsi mallit akun kestossa leikiten ja näytöltä ei tarvitse tihrustaa.
   
 10. Themu

  Themu Active member

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  3,105
  Kiitokset:
  85
  Pisteet:
  78
  ainoo miinus S3 on että se on kuin saakelin saippuanpala kädessä. Tippunut jo 3vko aikana ainakin 5 kertaa kädestä kun nopeeta on ottanut sen taskusta tai tehnyt jotain muuta samalla. Muuten ihan kelpo puhelin työkäyttöön. Ei oo ainakaan vielä välittänyt iskuista.
   
 11. Kuveerty

  Kuveerty Member

  Liittynyt:
  16.03.2011
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  18
  Mikä siinä niin loistaa työpuhelimena verrattuna noihin muihin? Jos nyt oikeasti kerrankin mietitään mihin sitä masiinaa on tarkoitus käyttää. Se että on iso näyttö on toki etu, mutta esim. 920 verrattuna ei se nyt kauheasti isompi ole. Mutta itse käytössä, mitkä on ne edut? Tiedän firmoja joissa käytetään Applen ekosysteemejä (esim. meillä) mutta muuten firmat eivät yleisesti kovin ekosysteemipainottuneita ole, johtuen muiden huonosta tarjonnasta, WP:kin on vielä vähän vajavainen näiden suhteen.

  Siinä duunikäytössä ei todellakaan ole mitään bonusta avoin vrt. suljettu järjestelmä. Se, että joku flash ei toimi ei ole ongelma, ja iPhonen turvallisuuskin on silkkaa profittia firmoille.

  Se rääpäleeltä näyttö riippuu ihan käyttäjästä, mutta ollaan nyt ihan hakoteillä jos edes vertailtavana on iPhone ja Note 2. Vähän pitää tietää mitä kokoluokkaa ja mitä laitteelta halutaan.

  Prossutehot ja roottausmahdollisuus ei tuo tässä nyt kauheammin lisäarvoa Samsungille.

  Ja tosiaan disclaimer; en omista ainoatakaan Applen laitetta ja mikäli se minusta riippuu, ei tilanne tule muuttumaankaan hetkeen :)
   
 12. jawa75

  jawa75 Regular member

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  728
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitos mielipiteistä, kävin eilen kaupassa pitelemässä ko.luureja ja tuo koko homma hyppäsi aika pahasti silmille. Kun tosiaan käyttö painottuu puheluihin ja nykyisen luurin kaivaa vyökotelosta päivässä pahimmillaan n.30-40 kertaa niin näppärä koko on iso etu. Toki iso näyttö olis hieno mutta täytyy varmaan odotella niitä taitettavia malleja vielä. Kun tämä ipadin räpsä on emännällä toiminut niin hyvin niin varmaan kallistun tuohon iphoneen nyt, näppäryys ja käyttövarmuus vie voiton. Täytyy kyllä myöntää että valinta ei vielä ihan 100% ole :)
   
 13. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Kuten todettu, varmasti nuo kaikki hoitavat perushommansa hyvin ja valinnassa on kysymys lähinnä siitä, mitkä ominaisuudet itseä eniten miellyttävät ja kiinnnostavat.

  Kyllähän 820 on sentin pidempi ja leveämpi kuin iPhone, muttei nyt tämän hetken älypuhelimeksi kuitenkaan mikään jätti. Ja Lumiat noista kuitenkin eniten työllistävät suomalaisia, eli ainakin itse valitsisin kolmesta suht. tasaveroisesta kandidaatista sen suomalaismman, ellei joku tietty seikka ohjaa muuhun. Lisäksi Lumioiden langaton lataus painaisi itselläni vaa'assa, joskaan paketissa ei laturia (eikä 820:een latauskuorta) taida tulla mukana.
   
 14. Themu

  Themu Active member

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  3,105
  Kiitokset:
  85
  Pisteet:
  78
  itse kun androidin ystävä olen niin hoidan puhelimen oston seuraavalla kaavalla: Millasta rautaa haluan? Millasia ominaisuuksia on eripuhelin valmistajilla? Hinta? ja sitten ennenkuin ostan niin käyn hipeltelemässä vielä liikkeissä. Tämä on toiminut nyt 3 kertaa ihan mukavasti :)
   
 15. Gathago

  Gathago Regular member

  Liittynyt:
  09.11.2004
  Viestejä:
  179
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse kyllä teen noin oman puhelimeni valinnan kanssa, työpuhelin on taas aivan toinen juttu. Ainakin minulle.

  Täysin erillaiset kriteerit omassa ja työpuhelimessa.
   
 16. jawa75

  jawa75 Regular member

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  728
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo, tilanne on hiukan eri. Kun kyseessä on duunipuhelin, hinnalla ei ole mitään merkitystä ja mallivalikoima on rajattu. Mutta toisaalta omaa luuria ei ole ollut yli kymmeneen vuoteen joten puhelimelta haluaa jotain ominaisuuksia vapaa-ajallekkin. Puhelinta pitäis saada koeajaa viikon verran niin tietäisi sopiiko se omaan käyttöön vai ei, omalla kohdalla ei kaupan lukoissa kiinni olevan puhelimen pitely oikein tuo riittävää testikokemusta. Laitoin iphonen tilaukseen, lumia oli toisena vaihtoehtona, samsung jäi armotta rannalle suuren kokonsa takia. Duuni on sellainen että luuria pitää pystyä käyttämään yhdellä kädellä. Kiitos kommenteista, katsotaan kauanko omppuluuri kestää, hatunnosto Nokialle E7:kan kestävyydestä, on tippunu jokusen kerran ja välillä korkealtakin, joutunut olemaan todella haastavassa käytössä, pakkasessa, sateessa, hikisellä korvalla, yms ja luuri on jaksanut kaksi vuotta hienosti. Ominaisuuksiin vaan valitettavasti kuului myös jatkuva jumittelu ja satunnaiset lataus- ja akkuongelmat.
   
 17. pitokokka

  pitokokka Regular member

  Liittynyt:
  12.11.2008
  Viestejä:
  163
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei ole Lumia vielä työluurin arvoinen. Puuttuu profiilit ja peruskalenteri on huono. Profiilien /estolistojen puute on suurin miinus. Samsungissa voit säätää aika vapaasti mitkä hälytyysäänet soi ja kenen puhelut tulee läpi vapaa-aikana. Lumia soi tai on hiljaa riippumatta kuka soittaa. SIII kannattaa varustaa flip kuorilla.

  Lumian puutteita on myös gmail kalenteri/yhteystietosynkan puutee ja sposti synkronoidaan 24/7 määritetyn ajanjakson välein (ei ruuhka-aika määritystä). Dropboxiin ei voi ladata kuvia, yms. pientä.
   
 18. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  > Ei ole Lumia vielä työluurin arvoinen.

  Nuo luettelemasi Lumian puutteet varmaan jollekin niitä ovat, mutta kaikki eivät käytä työpuhelinta vapaa-ajalla tai eivät rajaa vastaanottamiaan puheluita, joten noista ei välttämättä ole haittaa. Kalenterisynkkakin toimii Outlookin kanssa melko hyvin ja Dropboxin sijaan kuvat voi ladata Sky Driveen. En sinänsä yritä puolustella Lumiaa, mutta useimmat senkin ongelmat ovat lopulta melko pieniä tai kierrättävissä. Vastaavasti iPhonesta ja Androideistakin löytyy kyllä omat puutteensa, eli noiden häiritsevyyttä omassa käytössä juuri pitäisi pystyä pohtimaan. Valitettavasti ne usein paljastuvat vasta muutaman viikon käytössä.
   
 19. jawa75

  jawa75 Regular member

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  728
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juurikin näin, vittumaiset ominaisuudet ja ongelmat ei tule esiin heti. Ja liikkeessä kun ei edes puhelimesta saa kunnolla kiinni varkaudenestoremmien takia, saati sitten että voisi asentaa muutaman ohjelman mitä voisi testata.
   
 20. aclase

  aclase Member

  Liittynyt:
  07.06.2013
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kokemukseni mukaan ei anakin iphone 4s - helposti lähtee rikki, galaxy s3 on aika iso(henkilökohtainen puhelin), nokia 820 työluurina
   
 21. jawa75

  jawa75 Regular member

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  728
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä ifooni on ollu hyvä, ei jumittele, joitain ominaisuuksia hiukan kaipaa. Niitä tietysti vois löytyä appseina mutta eipä oo jaksanu vielä ettiä. Pääasia on ollu että luuri ei töki.
   

Jaa tämä sivu