1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Uusi tietokone n. 500e?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi rrrepe 04.02.2017.

  1. rrrepe

    rrrepe Member

    Liittynyt:
    04.02.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Laitoin tilaukseen wwallun ehdottaman setin + tuon jäähyn ja kovon, kiitän! Postaan varmaan tähän jos on kasauksen kans ongelmia mut taitaa löytyy ohjeita nykyään youtubesta ja joka paikasta. Ei ole tuosta kellotuksesta kokemuksia niin täytyy sitä kattoo joskus myöhemmin. Halpa winukka täytyy kans löytää, Oon tähän asti käyttänyt Win7 Ultimate ja oon tähän oikeastaan aika tyytyväinen, en oo ainakaan kuullut et uudemmat olisi parempia..
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
  4. rrrepe

    rrrepe Member

    Liittynyt:
    04.02.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moro, näyttää kestävän tuossa näyttiksessä ja emolevyssä, viikkoo näyttäny sunnuntaista asti toimitusajaks. En tiedä onko sitten vain arvio vai mikä. Osaatteko ehdottaa samasta paikasta (Systemastore) jotain tilalle jos vaihtais nuo osat johonkin jota olisi varastossa..
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
  6. rrrepe

    rrrepe Member

    Liittynyt:
    04.02.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jees kai se pitää ootella, 4 osaa on maahantuojalta tulossa, mukaan lukien just toi näyttis ja emolevy. Yritin noita näyttiksiä itekkin selailla mut taitaa olla tuo rx460 tuon hintaluokan tehokkain aikalailla.

    Onko tietoo mist sais halvan winukan? Jossain ketjussa luki et joltain foorumilt on saanu lisenssei 10e/kpl mut en löytäny sitä enää. Saa kai sen varmaa ladattuakin ilmaseks, en tiedä tuleeko sit ongelmii sitä asentaessa tai jotai
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Niinpä se on. 1050 on pari kymppiä kalliimpi ja tehoiltaan suunnilleen tasoissa, mutta ei niitäkään Systemalla ainuttakaan hyllyssä.
     
  8. hawhawhuehue

    hawhawhuehue Newbie

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
  9. rrrepe

    rrrepe Member

    Liittynyt:
    04.02.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mites noi ajurit, mitä pitää asennella? En saa resoo vaihettuu ja on joku 600xjotain reso tällä hetkellä nii johtuuko just näyttiksen ajureist vai mistä?
     
    Viimeksi muokattu: 16.02.2017
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Näyttisajurit voi aluksi laittaa mukana tulleelta levyltä. Myöhemmin sitten voi päivittää tuoreemmat AMD:n sivuilta. Uusimmat ei ilmeisesti ole kovin hyvät.

    Asenna ensin ajurit emolevyn mukana tulleelta levyltä.
     
  11. rrrepe

    rrrepe Member

    Liittynyt:
    04.02.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Miten kun ei oo dvd asemaa? Enkä saa tietokonetta yhdistettyä nettiin, valittaa ettei ole "network adapteria"??
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Saisitko jollakin muulla koneella siirretyksi nettiajurin muistitikulle?
     
  13. rrrepe

    rrrepe Member

    Liittynyt:
    04.02.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jätin koko emolevyn mukana tulleen cdn sisällön siirtyy usb-tikulle ennen töitä. Näytön resoluution kans oli kans ongelmia, mut se saattaa johtua kun näyttönö on toiminu vähän aikaa vanha 32" tv. Hain uuden näytön ja hdmi-kaapelin mutten kerennyt testaa, täytyy duunin jälkeen päivitellä jos ongelmia vielä tulee. Näyttiksen mukana tuli kans joku cd, en muista oliko muiden osien mukana.. mites nämä, asennanko joka osalle omat ajurit vai mitäs? Mitkä on tärkeimmät mitkä kannattaa tarkistaa?
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Asenna kaikki emolevyn mukana tulleen levyn ajurit. Mutta vain ajurit, ei muita ohjelmia. Näyttisajuri löytyy tuolta http://support.amd.com/en-us/download. Resot korjaantuu kun tuon asentelet.
     
  15. rrrepe

    rrrepe Member

    Liittynyt:
    04.02.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moroo, joo sain koneen toimii, ajurit asenneltuu jne. Tähän mennessä oon laittanu kaiken SSD:lle, eli aikalailla käyttis, pari peliä ja selain ym tärkeimmät ohjelmat. Pari päivää sitten laitoin tuon normikovon kiinni, alareunaan tuli ilmoitus että se on liitetty mutta en näe sitä tuolla missä kovot näkee.(Windows->Computer) SSD on SATA0 liittimessä niin laitoin kovon SATA1 liittimeen. SATA-paikkoja on yht 6 emolevyssä ja ne on numeroitu manuaalissa näin:
    0 3
    1 4
    2 5

    SSD siis on 0-liittimes ja normi sen alla 1-liittimes. Onko se vääräs liittimes vai vika jossain muualla?
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Ohjauspaneeli - järjestelmä ja suojaus - valvontatyökalut. Sieltä napsautat kovalevyn käyttöön.
     
    rrrepe kiitti tästä.
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,937
    Kiitokset:
    1,006
    Pisteet:
    173
    Jos et tunne tietokonetta kovin hyvin, niin tässä suorempi tie ottaa levy käyttöön.
    Tietokone -> hiiren oikealla "Hallitse" -> "Levynhallinta", täällä voit ottaa levyn käyttöön.
     
    rrrepe kiitti tästä.
  18. rrrepe

    rrrepe Member

    Liittynyt:
    04.02.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mikähän nyt kun välillä kone sammuu/käynnistyy uudelleen yhtäkkiä ja uudestaan käynnistyttyään alaruutuun ilmoittaa Radeon Settings:"Default Radeon WattMan settings have been restored due to an unexpected system failure" ? Monesti tekee kun näyttö menee lepotilaan ja äsken sama homma kun olin peliä käynnistämässä. Kerran taisi tehdä kun käytin vain selainta eli ei varmaan mitään yhteyttä näillä. Ajurit asensin ohjelmalla joka automaattisesti tunnisti näytönohjaimen ja asensi ajurit, latasen sen tuolta wwallun linkin takaa AMD:n sivuilta. Osaako joku helppii?
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,945
    Kiitokset:
    3,776
    Pisteet:
    223
    Asenna vanhemmat ajurit. Vaikka kortin mukana tulleelta levyltä.
     

Jaa tämä sivu