1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi tietokone lataa erittäin hitaasti

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Taikina 07.12.2019.

  1. Taikina

    Taikina Member

    Liittynyt:
    28.08.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Kytkin uuden Jimmsin kasaaman tietokoneen tulille ja asensin windowsin. Tein Windowsin päivitykset samantien ja käynnistin tietokoneen uudelleen ja tarkastin päivitykset 2. kerran. Seuraavaksi ryhdyin emolevyn ajureiden lataamiseen ja asentamiseen, mutta ongelmana on, että tietokone lataa ajureita jollain 50 kt/s nopeudella. Mikä avuksi?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Kristallipalloni yhteys heikko, eikä näytä koneesi tietoja. Siitä tulee mieleen, onko sinulla netti yhteys kunnossa, ajurit asennettuna.

    Edit: Verkkoajureita siis: Tarkoittaa LAN ajuria johdollisessa yhteydessä. WLAN ajuria langattomassa yhteydessä.
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2019
  4. Taikina

    Taikina Member

    Liittynyt:
    28.08.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Emolevy on Asus ROG Strix Z390-F Gaming. Olen koittanut ladata lan ajurit ja asentaa, mutta ei auta. Kun lataan BIOS-ajureita ne tulevat .cap muodossa enkä saa niitä avattua? Tarvitseko muita tietokoneen speksejä?

    Nettiyhteys on sama vanha, mikä toimi vanhalla tietokoneella moitteettomasti, kytketty suoraan piuhaan myös.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Lue sieltä emosi tukisivulta, miten Bios päivitys tehdään.
    Vanhalla koneellasi varmaan netti on toiminut, kun siinä oli oikea ajuri.
    Tärkein ajuri ensin on verkkoajuri, jotta saat netin yhteyden ja sen latauksen kuntoon.

    Jos bios päivitys on tarpeen, lue tarkaan ensin, miten se päivitetään, ettei tule mokia. Sillä joissakin koneissa saa tuhoa aikaan. Mikä prosessori sinulla on, jotta voidaan tarkistaa, onko bios päivitys tarpeen.

    Edit: Oletko täältä yrittänyt ladata ajureita? https://www.asus.com/fi/Motherboards/ROG-STRIX-Z390-F-GAMING/HelpDesk/

    Edit Bios pitää päivitää biossissa, päivitystiedostoa ei avata Windowsissa.
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2019
  6. Taikina

    Taikina Member

    Liittynyt:
    28.08.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Prosessori on Intel Coffee Lake i7-9600K. LAN-driverit olen tosiaan palauttanut laitehallinnasta ja yrittänyt asentaa uudelleen eri versioita emolevyn valmistajan sivuilta, mutta ei auta.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Ilmoititko tuon Prosessorin oikein? Vai onko i5?
    Huomasitko, tein pari lisäystä edelliseen viestiini

    Ajuripaketit ovat ainakin osa (LAN) pakattuja tiedostoja, puritko ensin?
     
  8. Taikina

    Taikina Member

    Liittynyt:
    28.08.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Ilmoitin prosessorin oikein. Minulla on asennettuna uusimmat LAN-ajurit ja siitä huolimatta tämä nyt lataa todella hitaasti netistä tiedostoja. Latasin ajurit valmistajan sivulta juuri tuosta postaamastasi linkistä.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
  10. Taikina

    Taikina Member

    Liittynyt:
    28.08.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Sori pahemman kerran, eli kyseessä siis i7-9700K. Typo. Olen purkanut ja asentanut ajuritiedostot kyllä oikein ja vielä valmistanut laitehallinasta, että versio vastaa uusinta tuoreinta versiota.

    EDIT: tarkastin myös BIOS-version ja se on 1302 eli käsittääkseni kaikkein uusin versio.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Jos verkkoajuri on varmasti oikein asennettu (Mitä laitehallinnassa siitä on mainittu).
    Asenna seuraavaksi Chipset- eli piirisarjaajuri.
     
  12. Taikina

    Taikina Member

    Liittynyt:
    28.08.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    upload_2019-12-7_19-41-57.
    Oheisesta kuvasta näkyy, että tietokoneeseen on asennettu tuorein LAN-driverin versio ja toisesta kuvasta näkyy, että BIOSIN versio on 1302. Laitoin chipset-driverin lataukseen, menee arviolta puoli päivää :( upload_2019-12-7_19-48-59.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Oletko käynnistänyt koneen uudelleen verkkoajurin latauksen ja asennuksen jälkeen?
    Modeeminkin voisi sammuttaa vähänksi aikaa.

    Edit: Onko vanhalla koneella mahdollista ladata ajurit?
     
  14. Taikina

    Taikina Member

    Liittynyt:
    28.08.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Olen käynnistänyt tietokoneen uudelleen. Nyt käynnistin tietokoneen uudelleen ja kytkin uuden tietokoneen näytön uuteen porttiin ja latausnopeus on normaali, voiko tämä vaikuttaa asiaan? Jimm's oppaan mukaan olin kytkenyt näytön "väärään porttiin", vaikka se toimi siinäkin vallan mainiosti :D Sain tämän johdosta chipset-ajurin ladatuksi ja asennettua.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Näyttö ei vaikuta latausnopeuteen. Uudelleenkäynnistys voi vaikuttaa ajurin asennuksen jälkeen.

    Edit: Eli, onko nyt kunnossa.
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2019
  16. Taikina

    Taikina Member

    Liittynyt:
    28.08.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Ei tämä internet kyllä vieläkään pelitä sillä nopeudella, millä pitäisi.. Vai onko normaalia, että 10 megan netillä 190 mt tiedoston latausaika on n. 2 tuntia? En ymmärrä, kun latausnopeus on monesti ollut tietokonetta käynnistäessä jotakuinkin normaali, mutta nyt lataa taas hyvin hitaasti. Joka tapauksessa chipset-ajuri on nyt myös asennettu.

    Oma epäilykseni on, että tässä on joku Gaming priorisaatio päällä, koska nyt sammutin Steamin niin latausnopeus taas moninkertaistui.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Kerrotko vielä minkälainen yhteys sinulla on?
    Onko laitehallinnassa mitään puutteellisen tai puuttuvan ajurin varoitusmerkkejä?

    EDIT: Mitä https://www.speedtest.net/ näyttää nopeudeksi?
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2019
  18. Taikina

    Taikina Member

    Liittynyt:
    28.08.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Nyt toimii ja ainakin netissä pelattavat pelit pyörii sutjakkaasti, esim. cs go 500 fps. Kuitenkin, esim. amd radeon näytönohjain-työkalun (27MB) lataamiseen kului aikaa 10 megan netillä n. 10 min, onko tämä ihan normaalia? Speedtest näyttää netin nopeuden nyt ihan normaalisti 10 megan molemmin puolin.

    Kiitos avusta.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Kyllä 10:n megan nopeus on aikamoisen hidas ja et kertonut mistä yhteydestä on kyse.
    Latauksissa pitää muistaa, että nopeuteen vaikuttaa myös se paljonko ko. vastapuoli pystyy antamaan ulos sillä hetkellä.

    Mainitsemasi esimerkki on superhidas tiedoston koon ja latausajan huomioiden, mutta se voi johtua vastapuolesta myös, jos speedtest näytti sinulle oikeaa nopeutta.
     
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,861
    Kiitokset:
    986
    Pisteet:
    193
    Kuten tarantella totesi, pullonkaula voi olla myös lähtöpäässä. Tämä ei ole Radeonin "virallinen" latauspaikka, mutta kuvaa tilannetta:
    Why Pay for Faster Download Speeds?
    Download speeds for the driver files in our database can sometimes be slow.
    This can happen when either the manufacturer's servers or our backup servers are very busy and cannot keep up with current demands from users.
    We offer fast priority access to the driver files on our backup servers for a small fee that covers the cost of the bandwidth required to send the files.
    http://www.siliconguide.com/drivers/orderfastdownload/2402/
     
  21. Pekka29

    Pekka29 Regular member

    Liittynyt:
    16.12.2017
    Viestejä:
    354
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    38
    Jos vielä tökkii niin tarkista tehtävienhallinnasta ettei Windows lataa uusia päivityksiä taustalla. Jos on uusi kone niin ei olisi ihme jos huono latausnopeus johtui Windows päivityksen lataamisesta taustalla.

    Toimituksen optimoinnin käyttämää kaistanleyttä voi jotenkin säätää, mutta vakiona se tuppaa lataamaan mahdollisimman nopeasti, jolloin netin selailukin on tuskaista puhumattakaan lataamisesta.
     

Jaa tämä sivu