Normaalisti 250Gb:n SSD on varsin riittävä. Yleensä laitetaan pienempi SSD, johon käyttöjärjestelmä ja tärkeimmät ohjelmat. Toiseksi levyksi hankitaan yleesä suurempi 1-3Tb HDD levy, jonne pelejä ja dataa säilötään. HDD on siksi turvallisempi levy, että vikatapauksesssa se ei pimene yleensä kerrasta, minkä SSD tekee.
Kyllä tuo 256 gb SSD riittää, siihen mahtuu jo office ym hyötyohjelmia ja pelit isolle HDD:lle, mutta täällä on paljon parempia asiantuntijoita tuohon, että kuuntele heidän neuvojaan, he minuakin ovat auttaneet tyttärelleni konetta hankkiessani pari kuukautta sitten, itse tosin lisäsin isomman SSD:n siihen.
Tuosta olen sen verran eri mieltä että sekä pyörivien levyjen että ssd-levyjen elektroniikka rikkoutuu samalla prosentilla ja yleensä siinä tapauksessa tarvitsee lähettää levy norjaan avattavaksi ja vahinko on yhtä kallis. Pyörivissä levyissä mekaaniset viat ovat niin paljon yleisimpiä ja siitä voi syntyä illuusio että vahingosta selviää helpommalla. Todennäköisyys ssd:n rikkoutumiselle on niin paljon pyörivää levyä pienempi, että ei kannata suosia ssd:n sijaan. Backupit toki kuntoon, niin vian sattuessa eteen vahinko tuntuu lähinnä lompakossa. Omalle kohdalle on sattunut yksi rikkoutunut ssd tuhannen koneen poolissa kymmenen viimeisen vuoden aikana, kyseessä oli 8 vuotta vanha macbook air vuodelta 2011. Suurin osa tiedostoista oli luettavissa, mutta kirjoitus ei enää onnistunut. Pyöriviä levyjä on rikkoontunut kymmeniä samassa ajassa.
Aina voidaan olla eri mieltä noista, mutta itselläni on kaksi SSD:tä rikkoontunut kerrasta täysin mykäksi 5:stä SSD levystä (aika huono, verrattuna tuhanen pooliin). Eikä mihinkään tietoihin ollut sen jälkeen enää pääsyä. Tosin takuu korvasi molemmat levyt, mutta ei tietoja sillä takaisin saanut. (oli toki varmuuskopiot) HDD yleensä varoittelee paljon ennen kun levy täysin mykäksi menee, jotta tiedot ehtii saada talteen. Mekaaninen levy on siinä mielessä paljon turvallisempi. Valitettavasti on paljon ihmisiä, jotka eivät mitään varmuuskopioita tee, se nähdään täällä tavan takaa, kun tallennusväline rikkoontuu. Edit: Wikipedia vahvistaa oman kokemukseni, vaikka ei se mikään raamattu olekkaan: "SSD-levyt antavat paljon vähemmän vihiä kunnostaan. Raporttien mukaan ne saattavat pahimmillaan vain lopettaa toimintansa tai kadottaa dataa, toisin kuin perinteisistä kiintolevyistä huomaa usein kun ne alkavat hajota." https://fi.wikipedia.org/wiki/SSD#Edut_ja_ongelma-alueet
Planet Coaster on pelinä (katso kuva tiedoista) Pelin näytönohjaimesta; onko se ehdotuksessa riittävä? Joku sanonut netissä, että tökkii pahasti tuolla näytöohjaimella.
Peliä ja näytönohjainta paremmin tuntematta, ainakin pelin valmistajan kaikki suositukset täyttyy selvästi.
Vanhassa koneessa Windows 7 käyttöjärjestelmä joka päivitetty ilmaiseksi 10:iin. Nyt kun kone vaihtuu, voinko tätä windows 7 levyä hyödyntää saadakseni 10 ? Ilmaiseksi ei kuulema enää onnistu, sanoi microsoft. Ei enää kahteen vuoteen . Tulisiko halvemmaksi, jos asennan uuteen koneeseen asennuslevylläni seiskan ja ostan erikseen päivityksen 10 :iin? (Onhan se netistä mahdollista?) 130 euroa maksaa tuo 10, jos joutuu ostamaan. Kiitos avusta.
Tuo uutinen pitää todella paikkansa edelleen. Windows seiskan tuoteavaimella voi kympin aktivoida. Sitä en osaa sanoa miten tarkkaan Microsoft kontrolloi noita kertaalleen päivitettyjen seiskan tuoteavaimia, enkä tiedä miten laillista sitä on käyttää kahteen kertaan. Jos löytyisi joku vanha seiska kone, saisi siitä tuoteavaimen uusiokäyttöön. Vanhaa seiskan asennulevyä siinä ei tarvita. Kympin aktivointiin käy suoraan seiskan tuoteavain, ilman seiskan asennusta.
Ihan samalla lailla seiskasta päivitetyn saa siirtää uudelle koneelle. Pitää liittää mikkisoftatiliin jotta suostuu aktivoitumaan, ja vanha kone luonnollisesti pois käytöstä.
Eli... Vanhassa koneessa on windows 7, joka asennettu diihen erikseen (kone ostettu kasattuna). Eli, sen asennus tulisi poistaa koneesta kokonaan saadaksemme tuoteavaimen käyttöön. Kuinka se onnistuu? Palautus ei riitä?
Niin tuossa nyt ei selvinnyt, onko tuotelisenssiä käytetty kympin päivitykseen tai aktivointiin? Siksi olisi hyvä kertoa kaikki siihen liittyvä, koska jos sen väärin tekee, Microsoft saattaa lisätä käyttöjärjestelmän mustalle listalle, jolloin sen aktivointi poistuu, eikä sitä voi uudelleen aktivoida kuin uudella lisenssillä. Jos käyttöjärjestelmää ei ole käytetty edellä mainittuihin asioihin, voi tuotelisenssillä aktivoida kympin. Vanhalle koneelle ei tarvitse mitään muuta tehdä, kun huolehtia siitä, että sitä ei vahingossakaan kytketä nettiin, joka paljastaisi Microsoftille tuotelisenssin olevan useammassa koneessa. Varminta olisi tietysti tyhjentää vanhan koneen kovakevy poistamalla osiot tai formatoimalla koko levyn, niin ei tulisi vahinkoa. Aktivoitu kymppi voidaan laillisesti siirtää Microsoft tilin avulla uudelle koneelle, sen jälkeen vanhalla koneella sitä ei saa käyttää.
Luultavasti Microsoftilla on jotain tietoa tuosta vanhasta koneesta, koska eilen päätin vaimon vanhan koneen, joka on hänellä varakoneena ja päivitetty win 7 pro:sta kympiksi, heti kympin tultua, laite oli hidastunut hieman jo ja useista yrityksistä huolimatta en saanut enää päivitettyä kympin toiseksi viimeistä versiota. Formatoin levyn, joka oli jaettu pariin osioon ja asensin uusimman kympin,vaimon MS:n tiedoilla, asennuksessa klikkasin, ettei tuotetunnusta ole ja asennuksen jälkeen aloin antamaan tuotetunnusta, niin se olikin jo aktivoitu Microsoftin toimesta. Tämä ei toki ole sama, kuin kertomasi vaihtoehto, mutta näin kävi.
Tämä on juuri se kuvio, kun kymppi koneeseen asennetaan käyttöjärjestelmä uudelleen. Tuotetunnusta ei siis tule antaa, koska se aktivoituu automaattiseti emolevyn mukaan. Ensi asennuksessa emo on rekisteröitynyt Microsoftille, johon automaattinen uudelleen aktivointi perustuu.
Hei. Päätimme ostaa uuden windows 10 ohjelmiston. Koneen omistaja antoi koneensa nyt minulle. Hän ei muista mitää muuta kuin, että tuo windows 7 vaihdettiin 10:ksi kun sen sai tehdä ilmaiseksi. Windows 7 asennettiin alkujaan koottuun koneeseen. Kuten kerrottu, en ymmärrä yhtään koneista. Ja siksi kysynkin (taas) tyhmiä. Käyttäjä nollasi koneensa ennen kuin luovutti sen mulle. Kertoi, että windows 7 aukeaa joten se on koneessa. Koska en osaa resetoida eikä ole näyttöä eikä näppistä, onko tuossa koneessa se ohjelmisto hyödytön? Ajattelin myydä koko koneen varaosiks ja ohjelmisto sais mennä mukana (asennuslevy on tallessa).
Koko historia ja nykytilanne ei ehkä täysin oikein selvinnyt minulle, joten kertaan tilanteen sellaisena kuin sen ymmärsin. Vanhaan koneeseen on asennettu Windows 7, joka hankittiin levyllä. Myöhemmin sama Windows 7 päivitettiin Windows 10:ksi ja aktivoitiin. Epäselvää on, mitä tuo koneen "nollaus" tarkoittaa. Edellisestä viestistä saa käsityksen, että siihen asennettiin Windows 7 uudelleen alkuperäiseltä levyltä, mutta jatkoa ajatellen sillä ei ole merkitystä, onko vanhalla koneella nyt Windows 7 vai siitä päivitetty Windows 10. Vanhan käyttöjärjestelmän Windows 10:ksi päivitetty lisenssi olisi mahdollista siirtää uudelle koneelle kiinnittämällä se Microsoft-tiliin, johon uusi kone liitetään. Tällöin vanha kone jäisi kokonaan ilman käyttöjärjestelmälisenssiä. Jos se kuitenkin liitettisiin internettiin, johtaisi tämä myös uuden koneen lisenssin raukeamiseen, kun Microsoftilla havaittaisiin, että samalla lisenssillä on käytössä kaksi eri konetta. Uuteen koneeseen on kysymyksen mukaan kuitenkin tarkoitus hankkia uusi Windows 10-lisenssi, joten vanhan koneen lisenssi jää voimaan. Tällöin vanhaa konetta voi edelleen itse käyttää tai sen voi myydä lisenssoidun Windowsin kera. Alkuperäinen Windows 7:n lisenssiavain mahdollistaa palaamisen takaisin Windows 7:aan, jos sitä haluttaisiin. Kuitenkin myös Windows 10 voidaan aktivoida koneelle uudelleen, jos se on välillä poistettu. Alkuperäisen Windows 7:n lisenssiavainta saa tällöin käyttää vain vanhan koneen yhteydessä.
Kiitos vastauksesta . Jotakuinkin ymmärsin. "Nollauksella" tarkoitin alkutilaan menoa. Käyttäjä tyhjensi tiedostonsa. Kyllä. Käyttäjä ottaa uuden levyn ja uuden koneen "Ja tämä kyseinen kone jää vikoineen myyntiin. Alkuperäisen Windows 7:n lisenssiavainta saa tällöin käyttää vain vanhan koneen yhteydessä" Tätä tarkoitin alkujaan. Jos koneen ostaja haluaa tuon ohjelman käyttöönä, eikö tähän rikkinäiseen koneeseen (joka kyllä aukeaa) pidä tehdä jonkinmoinen reserointi... Rikkinäistä ajattelin varaosiksi. Aattelin, että koneen saaja voi tehdä mitä haluaa. Selvisi soittaessa asiakaspalveluun, että tämä levyn 7-ohjelma on koneen mukana tullut ja voi puhelinpalvelun kautta yrittää asentaa koneelle...(?mulle hepreaa) suoraan windows 10 lle. Katsottiin tuoteavaimen tila ja ehkä pystytään. Pistän myyntiin ja levy menee kyljessä. Kiitos.
Asiaa kierretään nyt sen verran, etten jaksa keskittyä jokaiseen ajatuskuvioon oikein. Nämä termit ei oikein avaudu. Poistitko käyttäjä omat tietonsa vai koko käyttöjärjestelmän? Itse levy ei ole tärkeä, vaan siihen liittyvä tuotelisenssi, siitä maksetaan. Jos Windows 7:n käyttö lopetetaan jollakin koneella, sen voi siirtää toiseen koneeseen. Kympin kanssa sama käytäntö. Vanha kone kannattaisi myydä kokonaan ilman käyttöjärjestelmää, koska uusi käyttis maksaa enemmän kuin vanhasta saatava hyöty on. Windows 10 Home version hinta >100€, Pro versio >200€.
"Nollaus" tarkoittanee tässä tapauksessa ns. tehdasresettiä, joka on mahdollista tehdä nyky-windowseilla. Tällöin asennus poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot ja kone on käynnistyksen jälkeen kuin kaupasta haettu, eli kone tekee käyttöönoton toimenpiteet uudestaan kun se seuraavan kerran käynnistetään.
Ongelma oli se, että kun koneen ”nollauksen” jälkeen käynnistettiin, alkoi Windows alku (?) ohjelma kyselee miten jatketaan. ++++Käyttäjä tyhjensi kaikki tiedostonsa. Mutta kertoi samalla, että oli tehnyt sitä myös silloin kun kone lähti temppuilee. ++++ Mutta näin se kone kai tekee, vaatii tuoteavainta joka on ehkä valmiina hyväksyttäväksi....