1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

uusi kone yhdistettävä modeemiin

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi sumara 03.07.2008.

 1. sumara

  sumara Member

  Liittynyt:
  11.04.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei!
  Kirjoitin kaksi kuukautta sitten ongelmasta Windowsin työpöydän kanssa. Ongelma oli oire, eli Windows ja kone kaatuivat niin perusteellisesti, että menivät saman tien roskikseen (kovalevy halki ja ziljoona kytkentää sisällä rikki...)
  Hankin uuden koneen, mutta nyt ongelma on seuraava. Kone ei suostu solmimaan yhteyttä langattomaan modeemiin samoin toimenpitein kuin edellinen.
  Kodissamme on Elisan puhelinyhteydellä toimiva Zyxel-modeemi, joka on muodostanut langattomasti (ei siis ethernet-kaapeleilla) yhteyden 4 kannettavaan koneeseemme. Elisan asentaja teki aikoinaan perussäädöt modeemiin ja koneeseen no 1 ja ilmoitti että siinä on paikka 4 koneelle langattomalla yhteydellä (takana on tosin paikat 4 ethernetpiuhallekin, mutta näitä emme halunneet kun piuhojen vetely on asunnossa ikävää). Olemme yhdistäneet seuraavat 3 konetta pelkällä tietoneyhtyedellä (ilman piuhoja). Mutta mitäs, kun yksi koneista on poistunut totaalisesti ja pitäisi korvata uudella? Johtuuko yhteydenmuodostamisen tökkiminen siitä, että uusi kone tulkitaan koneeksi no 5? Miten tässä tapauksessa teen yhteyden poiston tai korvauksen? (huom. en enää voi operoida rikkoutuneella koneella). Vai onko tökkiminen vain sattuma? Eräs tuttu sanoi, että Elisan asentaja puhui satuja, ja modeemiin voi langatta kytkeä vaikka sata konetta, nopeus vain kärsii.
  Pikainen vastaus olisi kiva. Elisan tekniseen tukeen pääsy vaatii elefantin kärsivällisyyttä.
   
 2.  
 3. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,228
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Kyllä se Elisan asentaja on joko satuillut tai sitten asia on käsitetty väärin. Voi siihen modeemiin asentaa useitakin koneita langattomasti, nopeus vain kärsii.
   
 4. Akvavitix

  Akvavitix Member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Entäs jos Elisan asentaja on asentanut langattomaan verkkoon suojan, että vain sallituilla mac-osotteilla pääsee verkkoon? Uuden koneen mac-osoite pitäisi lisätä sallittujen listaan. En tunne kyseistä modeemia, mutta tuli vaan mieleen???
   
 5. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,228
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Voi olla mahdollista, mutta aika epätodennäköistä. Se ei vaadi mitään asennuksia. Ainoastaan koneen mac-osoitteen lisäämistä modeemiin.
   

Jaa tämä sivu