1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uusi kone. Pelit lagaa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi pullonpantti 15.09.2018.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,147
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Aika hukassa homman kanssa ollaan. Vaikea antaa mitään neuvoja, joku nyt vaan mättää, kun sen tietäisi.
    Auttaiskohan kuvat selvittämään ongelmaa, jos laittaisit kuvia kokoonpanosta.
    Oletko katsonut manuaalista, mitkä sata liittumet pitäisi mennä mykiksi m.2:n kanssa?

    Mitä haluat kertoa tuolla Boot Option kuvalla?

    edit: Vielä, kun näkisi kuvan biossista, jossa molemmat levyt näkyy.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,839
    Kiitokset:
    744
    Pisteet:
    193
    Eikös tuo kuva kerro, että boot-optioissa näkyy sekä SSD että HDD, joka nyt on liitetty SATA-porttiin no. 4?

    (Edelleenkin aivan ulalla)
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,147
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Niinpä onkin, punainen korostettu palkki hämäsi minua.
    Laittaisin HDD:n sata 1 porttiin tai ekaan vapaaseen 0 tai 1. Nyt se on nelosessa, joka taitaa olla juuri niitä, jotka menee mykäksi m.2 levyllä.

    EDIT, Onko kysyjällä manuaali, josta tuon voisi katsoa.
     
  5. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    joku tänne linkkasikin pdf muodos manuaalin. se jäi vää toho nelos porttii nytten mut pointti se et kokeilin joka ikisen läpi ja missään ei muuttunu ongelma mihinkään. Voiko tuo HDD olla rikki?
     
  6. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Tuon mukaan tuo 4 portti pitäis toimia?
     

    Liitetyt tiedostot:

  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,147
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Kun vaihtelet tuota sata pistoketta, teetkö sen virrattomana ja sitten käynnistät koneen?
    Onko HDD uusi vai vanha levy? Tiedätkö, onko levy saanut osumaa?
     
  8. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Jokaisella kerralla sammutin koneen, virtalähteen odottaen että emosta sammuu kaikki valot. HDD uusi, ei ainakaa minun toimesta saanu osumaa.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,147
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Tämä on todella hölmöä.
    Voisitko laittaa vielä kerran kuvan levynhallinnasta, kyllä sen siellä pitäisi näkyä.

    Edit: Oletko tehnyt muita bios säätöjä, kun siellä oli hotplug laitettu päälle. Pitäisiköhän palauttaa default arvot sinne.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,839
    Kiitokset:
    744
    Pisteet:
    193
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,147
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Tämä jäi minua aikaisemmin vaivaamaan, kun levy siis näkyi koneellasi. saatko vielä sitä näkymään niin. Jos saat, niin siitä kuvaa. Oliko tuo laitehallinnassa vai levynhallinnassa?

    https://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/seatools/
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2018
  12. huuko

    huuko Member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    8
    Tuossa Boot kuvassa HDD näkyy portissa 4
    Avaa Advance sivu , selaa SATA ja avaa
    Tarkista että on AHCI-mode käytössä
    Tuo HDD pitäisi näkyä mutta ei SSD , se on ihan eri linjassa
     
  13. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    huuko, AHCI on päällä.
    Tarantella, saattoi olla että kun koetettiin kaverien kanssa saada asemaa toimimaan jompikumpi heistä laittoi hot plugin päälle, olen sen jälkeen defaltoinu biossin. tuossa on vielä tuoreet kuvat

    muokkaus: ja HDD ei ole näkynyt levynhallinnassa missään vaiheessa. laitehallinnassa näkyy kokoajan

    Pitäiskö hakea vanha kone jossa windows vista varastosta ja kokeilla pelaako kovalevy sillä? Tai käydä atk liikkees kysymässä voivatko kokeilla toimiiko kovalevy?
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 23.09.2018
  14. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    279
    Kiitokset:
    42
    Pisteet:
    38
    Kun tuplaklikkaat laitehallinnassa levyasemaa, niin siitä tulee kuvan mukainen tieto, jos asema on kunnossa.

    2018-09-23_084906.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,147
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Se olisi helpoin tapa testata levyn toiminta.
     
  16. pullonpantti

    pullonpantti Newbie

    Liittynyt:
    15.09.2018
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Kovalevy oli rikki. Kiitos kaikille ketkä olitte mukana tutkimassa/auttamassa! :)
     

Jaa tämä sivu