1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi kone laajakaista ei toimi

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Uusikonr 12.07.2016.

  1. Uusikonr

    Uusikonr Newbie

    Liittynyt:
    12.07.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ostin uuden kaapelin ei vaikutusta. ja kai se on ei ainakaan vaikuta rikkinäiselt.
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,727
    Kiitokset:
    761
    Pisteet:
    193
    Painoit pistokkeen verkkokortin pistokkeen pohjaan niin, että kuului naksahdus?
    Selvisikö bios-asetuksista, ettei verkkokorttia ole disbloitu?
     
  4. Uusikonr

    Uusikonr Newbie

    Liittynyt:
    12.07.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    kyllä, mutta en tota bios asetuksia nyt oikee osannu käynnistää.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,727
    Kiitokset:
    761
    Pisteet:
    193
    Et siis päässyt biossiin?
    Katso tarkkaan, kun käynnistät koneen, aloitusruudulle pitäisi tulla vähäksi aikaa tieto, miten pääsee biossiin.

    Voit kokeilla naputella seuraavia näppäimiä yhtä näppäintä noista kerrallaan heti kun käynnistät koneen: Del, Esc, F1, F2, F10 ja F12
    Yleensä noilla jollakin menee biossiin, jos et aloitusruudulta sitä näe. Näppäintä tulee painella toistuvasti käynnistyksen aikana.
     
  6. riivari

    riivari Member

    Liittynyt:
    08.02.2008
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    18
    Tai sitten resetoi biosin oletuksille, nappi lan portin ja ääni porttien välissä 5s pohjaan
     
  7. Uusikonr

    Uusikonr Newbie

    Liittynyt:
    12.07.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En löytänyt biossista mitään verkkokorttii liittyvää. Taitaa nyt riittää minulle tältä päivää pitänee palauttaa jimmsile kone tutkittavaksi. Kiitoksia kuitenkin avusta ja jos jotain tulee mieleen niin laittakaa vaan täänne:)
     
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    yleensä se on "Onboard LAN". Katso ettei ole "disabled", jos on niin vaihda "enabled"
     
  9. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,439
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Biosista löytyy kun alkuvalikosta vaihdat F7:lla advanced-tilan päälle ja siellä -> settings ->advanced ->integrated peripherals ->onboard lan controller, pitäisi olla enabled. Jos sekin on päällä niin paha sanoa, varmaan rikki...
     
  10. Uusikonr

    Uusikonr Newbie

    Liittynyt:
    12.07.2016
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos, oli enabled joten lähtee jimmsille tämä vehje. Kiitos avusta:)
     
  11. hygos

    hygos Member

    Liittynyt:
    16.07.2010
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Kokeilit varmaan myös tämän: Laitehallinta --> verkkosovittimet --> ominaisuudet --> virranhallinta --> salli tietokoneen säästää virtaa sammuttamalla laite --> täppä pois ruudusta --> uudelleen käynnistys.

    [​IMG]

    tuo tuossa nyt mallina vain.
     

Jaa tämä sivu