1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uusi kone käynnistyy , mutta " no signal , no cable detected"

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi KimppaZ 18.12.2017.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Tällä saisi jonkinmoista selvyyttä ja suljettua vaihtoehtoja. Eipä näissä masiinoissa kovin montaa osaa ole. Loogisuus vianhaussa edellyttäisi toki varaosan kokeilemista että toimiiko sillä.

    - Emo pois kopasta emon laatikon päälle
    - Ainoastaan prossu + cooleri ja yksi ram-kampa paikalleen
    - Tässä tapauksessa tarvitaan näytönohjain paikalleen
    - Emolle molemmat virrat (24 & 4+4)
    - Näytönohjaimelle virrat kumpaankin virtaliittimeen
    - Kopan pwr switch - liitin paikoilleen mikäli ylettää siihen emon laatikon päälle. Jos ei niin ohjekirjasta katsomalla näkee emolla sijaitsevat pwr switch - liittimet, oikosulkea ne hetkeksi vaikka pikkuisella ruuvimeisselillä
    - Näytöllä tulisi lukea koneen käynnistyessä "no bootable device!" tms.

    3-vaihe virtakytkin...
    Noin itse kokeilisin mitä tuossa ylempänä kirjoittelin.
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,466
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ei kyllä oikein muuta tule itsellekään mieleen tuon näyttiksen testauksen lisäksi, kuin biosin resetointi(ohjekirjan mukaan jumpperilla...) ja jos ei auta niin purkaa romut pöydälle ja minimeillä kokeilemaan...
     
    IlmoPJ kiitti tästä.
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Oliko wanhassa koneessa erillistä näytönohjainta? Voisi mahdollisesti kokeilla sillä pukkaako signaalia.
     
    Kuunmies kiitti tästä.
  5. Pi-Mu

    Pi-Mu Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    50
    Pisteet:
    28
    Kopan virtakytkimen toiminta yksinkertaisuudessaan ; painat kytkintä se kytkee virran ja vapautuu , jolloin seraavalla painalluksella se kytkee virran auki eikä tuota nappia tarvitse sormin kaivaa ylös , mutta myös jos virta jostain syystä katkeaa emolta niin nappi onkin käynnistysvalmis eikä sitä tarvitse rämpyttää
    Kytkin on 3-toiminen / kytkentä on/off mutta molempiin suuntiin

    Jos etupaneelin kytkentä toimii , siinä ei ole vikaa mutta häiriö voi löytyä esim ledien tai resetin tai piipparin väärinkytketyistä piuhoista

    Ei vielä kannata tuomita poweria kiinanpommiksi vaikka se kiinan ihmeitä edustaakin eikä edes emoa kaputt tuotteeksi
    Mutta jos kortti ei hyväksy mitään kytkentäpiuhaa niin siinä voi olla joku tilapäinen häiriö
    Noita on joskus neuvottu kokeilemaan eri PCI-E johdoilla
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Kiitos, tämähän oli hyvin valaisevaa... (ei s-tana)

    Odotellaan aloituspostaajan kommentteja ja kokeilujen tuloksia vianhaussa.
     
  7. Pi-Mu

    Pi-Mu Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    50
    Pisteet:
    28
    Lisää valaistusta taateli soikoon ; on keksitty emoja joissa on valmiina vika diagnostiikka jopa näytöllä
    Se on semmoinen pieni led-härpäke emon reunassa , ei pidä sotkea ledinauhojen liitinpinneihin
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Omalla emolla juurikin tuollainen kaksinumeroinen diagnostiikka näyttö. Aloituspostaajan emolla ei.
     
  9. KimppaZ

    KimppaZ Member

    Liittynyt:
    03.08.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kokeilin vielä vanhalla näyttiksellä MSI Radeon R9 380 GAMING 4G Twin Frozr V , ja ei mitään muutosta mihinkään. Kokeilin vielä tota uutta ( gtx 1080 ti ) ilman niitä lisävirtapiuhoja ja samalailla syttyy valot ja ropellit pyörii , voisiko tästä päätellä mitään ? no jokatapauksessa tänään ei jaksa enempää nysvätä , on niin tolkuttoman hidasta mulla toi testailu :D
    kiitoksia kuitenkin!

    Ainiin valitettavasti en voi kokeilla uutta näyttistä vanhassa koneessa jos siitä olisi jotain apua ollut..
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,425
    Kiitokset:
    1,078
    Pisteet:
    223
    Mistä ihmeestä sä keksit näitä juttuja? Mä nyt kyllä en sinun aivoituksia ymmärrä tuosta kolmitoimisuudesta.
    Kyse on siis ihan yksinkeraiseta kytkimestä ON/OFF, joka painettaessa on ON ja kun sormi vapautetaan kytkimeltä se on OFF. Ihan sama jos ruuvimeisselillä kytketään kone päälle, oikosuljetaan hetkeksi Power sw pinnit. Onko ruuvarikin kolmitoiminen?

    En todella ymmärrä tuo kolmitoimisuutta. Kerro nyt miten ON/OFF kytkin on kolmitoiminen ja toteutettu kahdella johtimella?

    edit, Kone sammuu jos virtanappi jää päälle tai painetaan päälle koneen käydessä.
    edit. Olen purkanut noi kytkimiä, sisältä löytyy todella ihan tavallinenon ON/OFF kytkin.
    Olisiko nuo sinun kytkimet jotain hienosto kytkimiä?

    Piirräs mulle kuva tuosta kytkimestä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2017
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,270
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    On tietysti hyvä, että palstalla tuodaan esille erilaisia näkökulmia, mutta idea menee pieleen, kun intoa on enemmän kuin tietoa ja sitä väärää tietoa tai epäoleellisia seikkoja kuitenkin kovasti tyrkytetään. Hieman enemmpi itsekritiikkiä ja ennakkoharkintaa joskus tarvittaisiin. Vaikka aiemmin toisessa yhteydessä totesinkin Pi-Mulle, että minä en ole se Mielensäpahoittaja, niin pakko myöntää, että joskus ihmetyttää...
     
    tarantella, IlmoPJ ja wwallu kiittävät tästä.
  12. Kakikello

    Kakikello Active member

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    1,095
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    Hmmm
    Itselle tulee mieleen muistikammat, oli joskus aikoinaan samanlaista ongelmaa ja muistit olivat se ongelma!
     
    Kuunmies kiitti tästä.
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,466
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ryzenin ollessa kyseessä, ihan hyvä veikkaus tuokin.
     
  14. KimppaZ

    KimppaZ Member

    Liittynyt:
    03.08.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itsellä on muistikammat niissä punasissa lovissa täytyy huomenna tutkia kun pääsen kotiin . Mitäs vaihtoehtoja noissa muisteissa kannattaisi kokeilla nimenomaan tämän Ryzenin ollessa kyseessä?
     
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,466
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Punasissa paikoissa on oikein. Valmistajan suosituslistan mukaan muistit :p:D , no kai siinä muutkin muistit varmaan toimii, mut voi olla huonoakin tuuria.

    Hitto kun muistitkin maksaa ihan tolkuttomasti nykyään, ei paljon huvita ostella toista kittiä testiksi...
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,425
    Kiitokset:
    1,078
    Pisteet:
    223
    Yksitellen kumpaakin, katso manuaalista mitä paikkaa on suositelu yhdelle kammalle. Vähän haetulta tämä kyllä tuntuu, mutta helppo tehdä.
     
  17. KimppaZ

    KimppaZ Member

    Liittynyt:
    03.08.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo ei paljoa huvita uutta settiä ostaa muisteja ihan vaan kokeiluun , mutta tosiaan testailempa sitten huomenna tuota vielä , jos ei auta niin taitaa mennä purkuun koko vehje ja alotella alusta kokeneemman kaverin seurassa.
     
  18. Pi-Mu

    Pi-Mu Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    50
    Pisteet:
    28
    Nyt kun nämä Isot Viisaat eivät ole keksineet neuvoja , voidaanko palata tähän
    5-ruuvia ? emossasi on 7 kiinnityspistettä joista se keskimmäinen reuna ei ole ATX standardin mukainen , oletko siirtänyt tuohon korokepalan
    Yleensäkin kopastasi , onko siellä prässättyjä korokkeita vai niitä korokeruuveja
    Toinen kohta jossa joissain harvoissa tapauksissa on ilmennyt oikosulkuja on coolerin kiinnikkeet , jotka ovat ottaneet kiinni emon pintaliitos komponentteihin
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,425
    Kiitokset:
    1,078
    Pisteet:
    223
    Kerro nyt sitten mitä puppua tämä on ja mikä sen tarkoitus on?
    Tuo ruuvijuttukin on kyllä jo kysytty täällä.

    Sorry @Pi-Mu ,onko tarkoituksesi pelkästään sekoittaa ja sotkea kysyjää harhaan noilla asiattomilla jutuilla.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Jätetään nyt ne emon kiinnitysruuvit toistaiseksi huomiotta. Laatikon päällä niillä ei juurikaan ole käyttöä.

    Prossu pois paikoiltaan ja tarkastaa onko siitä pinnejä vääntynyt. Nämä on otettava huomioon kuitenkin.

    +
    Onko muistit painettu paikoilleen vasta kun emo on laitettu koppaan. Noiden asettaminen vaatii aikalailla painamista että napsahtavat ok slottiinsa. Toki ensin asettaa varovasti paikoillensa. Kaikki varmasti ymmärtävät asian.
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2017
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    @Pi-Mu jätetään nuo viisastelut pois. Näköjään et ollenkaan lue, mitä toiset kirjoittaa ja missä vaiheessa homma on menossa. Älä tule sekoitamaan asiaa mielikuvituksellisilla kytkinjutuilla ja muillakaan enää.
     

Jaa tämä sivu