1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi kone: i7-6700, R9 390... Toimiiko oikein ?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi samba2 24.02.2016.

  1. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
    Joo veljellä on IPS näyttö ja sitä on kiva tiirailla :). Se ei kyllä sillä pelaile ollenkaan, että enemmän sanoo sen olevan kuvan muokkaukseen tarkoitettu yms.
    Niin joo, tuosta 2K:sta tosiaan enemmän hyötyä jos näytön koko kasvaa mahottomasti. Mutta tuntuu, et tää nykyinen 23" näyttö on passeli ja nuo kaks mitä oon katellut ovat 24" niin ne passaa mulle. Ja 24" näyttö Full HD 144Hz virkistystaajuudella varmaan oikein hyvä kampe.
    Vielä tuosta G-sync ominaisuudesta utelisin. Kun nyt "pitkän" tähtäimen suunnitelmissa on ostaa GTX 1070 ja sehän tukis kivasti tuota G-sync toimintoa näytössä. Niin kannatteeko tuosta G-sync hommelista maksaa about 100€ ylimääräistä :)?

    Asus:
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/30288/dkgtn/Asus-VG248QE-24-3D-LED-naytto

    AOC G-sync:
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...nvidia-g-sync-1920x1080-144hz-1ms-displayport
     
  2.  
  3. redu8

    redu8 Newbie

    Liittynyt:
    25.10.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  4. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Parhaat pelinäytöt on IPS: jä.
    Kyllä kannattaa maksaa, itsellä G-Sync v2- käytössä.
     
  5. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
    Hmmm, G-sync:stä tehty eri versioita ?
    Voisitko suositella jotain "halpaa" G-sync näyttöä, näyttävät olevan kuitenkin hyvän hintaisia :).
    Esim, tämä 400€ AOC näyttö, onko käypä peli ?
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...nvidia-g-sync-1920x1080-144hz-1ms-displayport

    Ja joo, mitä enemmän lueskellut niin kyllä tuolla G-sync ominaisuudella näyttää toimivan hyvin porukalla.

    Joo tuosta Ben-Q näytöistä ihmiset myös puhuivat et siinä oli tuo "Blur Reduction" ominaisuus. Ilmeisesti tuokin vaikuttaa kuvanlaatuun hyvällä tavalla :) ?.
     
  6. redu8

    redu8 Newbie

    Liittynyt:
    25.10.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ainoa mikä IPS näytöissä itseä häiritsee on vasteaika.
     
  7. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    V2 on alkuperäisen päivitetty versio.
    Testiä tuosta (2014):
    http://www.tomshardware.com/reviews/aoc-g2460pg-g-sync-monitor,4005-8.html
    Siellä todetaan; Ettei tarvitse paljon antaa tasoitusta noin puolta kalliimpaan Asukseen nähden.
    Huomioi kuitenkin että kun räpäytät silmiä, on siinä aina noin 20ms: n viive.
     
  8. redu8

    redu8 Newbie

    Liittynyt:
    25.10.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuolla tavalla ajatellen vasteajalla ei olisi mitään merkitystä :)
     
  9. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
    Ainakin tuon arvostelun mukaan varsin pätevä näyttö. Ja GTX 1070 tulee tähän koneeseen kuitenkin jossain vaiheessa niin ei kait tuosta G-sync ominaisuudesta turhaan maksa:).
    Olen myös hitusen pettynyt tähän AMD R9 390 näyttikseen, kun silloin painin GTX 970 ja tämän välillä.
    Etten tiedä palaanko enään ikinä AMD:n pariin... Näin nämä "merkki uskoiset" ihmiset syntyvät :D
     
  10. redu8

    redu8 Newbie

    Liittynyt:
    25.10.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Veikkaus, että jotain vikaa tuossa 390 on ollut. Itsellä ollut jo pidemmän aikaa gtx970 ja täytyy sanoa, että hyvin toiminut ja toimii edelleen. Paljonhan tuota 970 muisti "kusetusta" parjattiin, mutta ei ainakaan omassa käytössä ole vaikuttanut mitenkään.
     
  11. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
    Joo olen myös törmännyt paljon GTX 970 aiheisiin topikkeihin, kun olen lueskellut R9 390 koskevia keskusteluja :D.
    Tää näyttis antaa kuitenkin hyvät benchmark arvot 3dmark ohjelmalla ja muuten kaikki "vika" systeemit mitä olen katsonut ovat enemmänkin ominaisuuksia. Kuten näytön käyttöasteen, että kellojen heilahtelu.
    Osa peleistä on toiminut ihan hyvin ja osa taas ei. Suottaa olla vain ettei pelit ole optimoitu tälle kortille mitä olen pelannut. Tai sitten onglema olis prossussa, mutta itse uskon ongelmien olevan "hengellisiä" :)
     
  12. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Ei muutaman ms: in erolla olekaan. Tuossakin luvataan 1ms, mutta kun huomioidaan Pixel Response ja Input Lag niin ollaankin jo 7ms: sa.
    [​IMG]
    http://www.tomshardware.com/reviews/aoc-g2460pg-g-sync-monitor,4005-7.html
    Selvä apu pienillä FPS: llä (30-40 lähtien ja ylöspäin). Käytänössä sulla on pykälää tai paria pykälää parempi näytönohjain kokoajan käytössä sekä voit lykätä seuraavan näyttiksen ostoa tai ostaa halvemman mallin.
     
    wwallu kiitti tästä.
  13. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
    Jaah, tuo vasteaika merkintäkään ei ole ihan niin tarkka sittenkään :D, kaikkea sitä oppii. Ilmeisesti tuon 7ms vasteajan kanssa kuitenkin pärjää pelatessa :) ?

    Joo, eiköhän se mene niin, että tuo näyttö tulee hankittua niin voipi olla, että GTX:stäkin on sitt enemmän hyötyä. Minäpä ilmoittelen kun näytön saan hankittua, että miltäs tuntuu nykyisellä kokoonpanolla pelailla.
    Ja totta kai kun tuo GTX 1070 saapuu niin siitä myös infoa :)
     
  14. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Aivan varmasti. Sitten kun puhutaan jostain 15-20ms tai yli, voi uudelleen miettiä asiaa.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,830
    Kiitokset:
    3,753
    Pisteet:
    223
    Taitais olla viisainta pistää 1070 tilaukseen, 390 takuuhuoltoon ja myyntiin kunhan saat toimivan version. Pääsisit ainakin pelaamaan kunnolla nykyisellä näytölläsi.

    Viimeistään nuo kuvat divisionin ytimien käytöstä vahvistaa sen että i5:n aika on ohi.
     
  16. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
    Hihii, eli i6700 näyttäisi siis toimivan oikein hyvin :). Kun sitäkin miettinyt välillä et voisko se olla pullonkaula, että pitäisi olla i6700K versio ja vähän kellottaa prossua. Muistelen tämän topiikin alussa yrittelin parantaa BIOS:sta muisti systeemeitä, mutta eihän ne tällä emolla ainakaan onnistunut ( ei ole XMP toiminto minusta käytössä tässä).

    Se vois ehkä olla, että eka investoi tuon GTX 1070 ja sitten näyttö myöhemmin. Pääsis ainakin pelaamaan paremmilla asetuksilla pelejä samantien :).
    Öööö, mites tuota näyttiksen "ongelmaa" nyt perustelit ? Kun kuitenki antaa hyviä tuloksia, kun rasitus mittaa sen...
    Ja tosiaan Mindfactorysta kaikki osat ostettu niin onko yleensä semmoinen käytöntä mandollista, että lähettää tuon sinne "rikkinäisenä" eikä ottaiskaan samaa tilalle vaan GTX 1070. Ja sitten maksaisin vain sen erotuksen mitä nuitten näyttiksien välillä on ? Ja kauan nuissa näyttiksissä on yleensä takuuaika ?

    Niin joo, katoin ettei tuota näyttistä enään ole edes niillä myynnissä, niin toimisko tuo näyttiksen vaihto sitten siinä ?:
    http://www.mindfactory.de/product_i...PCS--Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1006137.html
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,830
    Kiitokset:
    3,753
    Pisteet:
    223
    Vika on pakko olla näyttiksessä kun ei se kerran muuallakaan ole. Testiohjelmat ei aina ihan koko totuutta kerro.

    Mindfactoryn takuuhuoltoon en ole koskaan joutunut turvautumaan, joten ei tietoa miten se onnistuu. Helpointa tietenkin olisi jos saisi rahat takaisin tai hyvitystä kalliimpaan korttiin.
     
  18. Stubbari

    Stubbari Newbie

    Liittynyt:
    05.07.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Itsellä on R9 390 + I7 6700K 4,3GHz.
    Witcher 3 pelatessa "stokki" asetuksilla FPS droppaili hyvinkin paljon jo pelkästään HIGLla. Juuri tuo kellotaajuus hyppelehti 600-800 välillä vaikka lämmöt on ~70 eikä tuuletinkaan huuda. Clockblockerilla pyörii custom ULTRA 60 fps.

    Kevyemmät pelit menee suoraan parhaimmilla asetuksilla, mutta tuo oli sen verta raskas että piti vähän säätää.

    Mitenkäs se Metro pyörii? Mitä sen benchmarkki antaa?
     
  19. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    26
    En tuota uudempaa Metro last light ole kokeillut kun silloin heti koneen kasatessa sitä ei voinut pelata kun oli pahaa lagaamista. Nvidian näyttikselle tehty niin varmaan huonosti tehty AMD:lle. Nyt tuota vanhempaa Metro 2033 kyllä pystyy pelamaan parhaimmilla asetuksilla ongelmitta:
    http://aijaa.com/8HweYC

    Pitäis varmaan kokeilla pelata GTA V, Witcher 3 ja Fallout 4 niin sais raskaita pelejä kokeiltua miten jaksaa pyörittää.

    Tuossa 3Dmark perus Firestrike benchmark tulokset:
    http://www.3dmark.com/3dm/15634271

    EDIT: Itellä myös tuntuu joidenkin pelien kohdalla, että kun pelaa Low asetuksilla niin näyttis ei huuda ja toimii.
    Sitt kun nostaa paremmaksi grafiikkaa niin näyttiksen tuuletin alkaa kyllä huutamaan, että se tekee työtä,
    mutta silti se ei jaksa pyörittää peliä smoothisti.
     
  20. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,156
    Kiitokset:
    127
    Pisteet:
    73
    Kyllähän siinä jotain vikaa täytyy olla koska se on parempi näyttis kuin Gtx 970 ja sillä pyörii kyllä nuo mainitsemasi pelit.
    Hankalaa tuossa tapauksessa on kyllä todistaa se vika Mindfactorylle, jos he sitä lähtevät edes kokeilemaan niin varmaan ajavat just persus 3d markit sun muut läpi.

    Olitko muuten googlettanut onko muilla tuon mallin omistajilla ollut mitään ongelmaa?
     
  21. Stubbari

    Stubbari Newbie

    Liittynyt:
    05.07.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mulla tuo Metro Last Light Redux pyörii ihan hyvin.
    Very High https://gyazo.com/48cb581aeba82d6fa8851efc51789b7d
    Low https://gyazo.com/ec6ff3eee9cc4485c62a6cc90dcb2a27

    Divisioonaa mulla ei oo niin sitä en voi testata, mutta tuntuu että jotain vikaa siinä kortissa on. Mimmosilla asetuksilla pelaat? Windowed vai fullscreen, AA täysille vai minimiin, jne? Jos sulla on tuo Last Light Redux niin siinä mukana tulee se benchmark sinne asennuskansioon.
     

Jaa tämä sivu