1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi kone, huono suorituskyky

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi asdos 23.11.2017.

  1. asdos

    asdos Newbie

    Liittynyt:
    15.08.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ostin ja kasasin uuden koneen hiljattain mutta, suorituskyky on vain hieman parempaa kuin 5 vuotta vanhassa kokoonpanossani. Esim pubgissa fps on 35-70 pienimmillä asetuksilla. Uusimmat ajurit näyttikseen on ladattu ja windowsin powerplan on high performance.

    Mitä tässä pitäisi tehdä, että saisin enemmän mehuja irti?

    Kokoonpano ohessa

    upload_2017-11-23_19-40-43.
     
  2.  
  3. asdos

    asdos Newbie

    Liittynyt:
    15.08.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Latasin emolle piirisarjan ajurit ja vaihdoin powerplanin AMD ryzen balancediin eikä sekään auttanut. Vielä on very low settingeillä 30-70 fps mikä on minun mielestä todella vähän näillä seteillä. Olisko neuvoja?
     
  4. asdos

    asdos Newbie

    Liittynyt:
    15.08.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    [​IMG]




    CPU usage pyörii siinä 30-40% hujakoilla pelatessa ja GPU 30-50%[​IMG]
     
  5. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Näyttiksen ajurit?
     
  6. lanimies

    lanimies Regular member

    Liittynyt:
    24.01.2017
    Viestejä:
    160
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Veikkaan että näyttiksen ajurit on pielessä, kun ei suostu toimimaan kuin 50% usagella. Koita lataa uusimmat ajurit näyttikselle.
     
  7. asdos

    asdos Newbie

    Liittynyt:
    15.08.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En ole vieläkään löytänyt ratkaisua. Uusimmat ajurit löytyy mut GPU usage ei silti nouse yli 40% kun pelaa. Esim. day of infamy high settingeillä fps heittelee 50-220fps välillä. Onko pullonkaula? Pitääkö alkaa kellottelemaan?
    [​IMG]
     
  8. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
  9. asdos

    asdos Newbie

    Liittynyt:
    15.08.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Löytyy Geforce experiencen kautta ladatut uusimmat ajurit, BIOS on päivitetty.Mikään ei korjannut ongelmaa. Mitä pitäisi tehdä?
     
  10. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,681
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    123
    Lataa 3dmark basic edition ja aja timespy testi. Testin jälkeen linkkaat tulokset tähän. https://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark

    e: löytyy myös steamistä nimellä 3dmark demo, jos sieltä haluaa ladata
     
  11. asdos

    asdos Newbie

    Liittynyt:
    15.08.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  12. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,681
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    123
    Sulla on muistit nyt vakiotaajuudella 2133mhz, ne saa biossista laitettua xmp profiliin, jolloin taajuus nousee. Suurta merkitystä noilla muisteilla ei ole, ei ole siitä kiinni. Tuon timespyn tuloksen jälkeen tiedetään enemmän.
     
  13. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    273
    Kiitokset:
    42
    Pisteet:
    38
    Nuo muistithan on single channelissa. Onko ne sloteissa 1 ja 3, jolloin pitäisi olla dual channel päällä.
     
  14. asdos

    asdos Newbie

    Liittynyt:
    15.08.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  15. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,681
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    123
    Juu ihan hyvin näyttää pelittävän, muistit kun laittaa kuntoon niin saa vähän lisäpotkua prossuun.

    Mutta se on vain extraa, eikä kyllä selitä tätä fps ongelmaa.

    Erikoinen tapaus, voisit kokeilla ladata amd:n sivuilta uuden chipset driverin ja laittaa sen myötä tulevan ryzenbalanced virrankäyttösuunnitelman päälle. Tarkasta muistienpaikat emolla myös niinkuin yllä neuvottiin.
     

Jaa tämä sivu