1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uusi kone ei käynnisty

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi takkutikku 09.02.2018.

  1. takkutikku

    takkutikku Newbie

    Liittynyt:
    09.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei,

    Tilasin SystemaStoresta uuden pöytäkoneen ja se saapuikin eilen. Minulla ei ollut näytön ja koneen välille piuhaa, joten en päässyt kokeilemaan konetta kuin vasta nyt. Eli nyt oli liian myöhäistä kysyä systemalta apuja ennen ensi viikkoa.

    Eli ongelma on tosiaan se, että kone ei ota käynnistyäkseen.

    Ajattelin kysyä täältä ensiapuja, jos teillä sattuisi tulemaan jotakin mieleen.

    Näitä on nyt kokeiltu ensi alkuun.
    - Powerin oma "päävirta" nappi on päällä, joten vika ei ole ainkaan siinä.
    - Pistokkeesta tulee sähkö, kokeiltu kuitenkin varmuudeksi myös toisesta
    - Näytönohjaimeen syttyy jokin pieni ledi valo, mutta mitään muita valoja ei syty.
    - Pikaisella vilaisulla kaikki "oikeat" johdot ovat kiinni? Itse en on mikään asiantuntija näissä asioissa...

    Olisi kiva saada kone käyntiin kun ensin odoteltiin kuukausi koneen tuloa :D
     
  2.  
  3. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Laitahan ihan ensiksi lista osista ja mielellään kuvia koneen sisältä johtojen paikoista.
     
  4. Zhark

    Zhark Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    432
    Kiitokset:
    59
    Pisteet:
    38
    Tarkasta vielä ne emolle menevät virtapiuhat, näitä ittelläkin monesti jäänyt kytkemättä.

    Sitten toinen, kotelon virtanapilta pitäisi mennä piuha emolle mistä kone saa käskyn käynnistyä. Tuo voisi olla kanssa yksi vikakohde. Oletan että kone ei siis käynnisty virtanappia painamalla.
     
  5. takkutikku

    takkutikku Newbie

    Liittynyt:
    09.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo, ei tosiaan lähde virtanapista päälle. Yritin katsella emolle meneviä, mutta omalla tietämyksellä tiedä onko siitä juurikaan apuja
     
  6. takkutikku

    takkutikku Newbie

    Liittynyt:
    09.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ok, yritin äskettäin lisäillä muutamia kuvia, mutta ilmoitti palvelin virheestä :/
     
  7. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Joo ei onnistu suoraan lataaminen kun foorumi tökkii, lataa kuvat esim imguriin tms, sitten "kopioi kuvan osoite" oikella hiirenklikillä ja liitä tuosta "kuva"-painikkeesta viestiisi.
    Niistä johdoista jos saisit kuvan laitettua, siten että näkisi mitä niissä myös lukee, niin voitais yhdessä katella.
     
  8. Zhark

    Zhark Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    432
    Kiitokset:
    59
    Pisteet:
    38
    Kuvien lisääminen suoraan foorumille ei vielä toimi, joten jonkun kuvapalvelun kautta joudut laittamaan.

    Tosiaan olisi hyvä tietää mitä rautaa koneesi sisältää. Joissain emoissa on erillinen nappi missä lukee "ON". Jos omastasi tuollainen löytyy niin paina siitä ja kerro lähteekö kone käyntiin, tuo sulkee ainakin sen kotelon napin toimimattomuuden pois.
     
  9. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Kyllä nuo virtakaapelit yms on paikallaan, vaihtoehdoksi jää nyt ne johdot, jotka tulee kotelosta emolevyyn kiinni. Emolevyn oikeaan alareunaan tulee ohuita johtoja, pwr sw/power sw/power switch on se johto joka noista on tärkein. Pitäisi varmistaa, että se on oikealla paikalla
     
  10. takkutikku

    takkutikku Newbie

    Liittynyt:
    09.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ok, kaikkia piuhoja olen kyllä yrittäny kokeilla että olisivat kiinni. Ei kai tässä auta muuta kuin odotella ensi viikkoon ja olla sitten yhteydessä systemaan. Mutta suuri kiitos, että jaksoitte auttaa!
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Täällä sinua voidaan auttaa, mutta jos olet Systemaan yhteydessä, ne pyytää palauttamaan koko koneen heille.

    Eikä kannattaisi ensin yrittää täällä selvittää ongelma?
    Tuo kuvapalvelu löytyy täältä: https://imgur.com/ Paina New Post ja liitä kuva. Sitten kuvan linkki tänne.

    Pyri saamaan mahdollisimman tarkkoija kuvia.;)
     
  12. takkutikku

    takkutikku Newbie

    Liittynyt:
    09.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jahas, keskustelu alue muuttui.Mutta tosiaan, sama kone :D Tuli tänään huollosta takaisin. Nyt kone lähtee jo päälle. Soittelivat ja kertoivat, että ongelma olisi ilmeisesti ollut jäähdyttimessä, joka painaa emolevyä liian tiukasti (tai näin maallikkona asian ymmärsin)
    Ajattelin hieman säästää ja asennella windowsin itse, mutta ilmeisesti olisi pitänyt maksaa siitäkin, niin olisi tästäkin murheesta päässyt eroon...
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,539
    Kiitokset:
    721
    Pisteet:
    193
    Yritetään selvittää tuota ongelmaa, mutta anna nyt tarkkaan tiedot, mitä tapahtuu, kun kytket virran.
    Lähteekö kone normaalisti päälle, tuulettimet pyörii ja emolla valot palaa?
    Tuolla edellisessä kerroit tuosta näytön johdosta, löytyiskö sellaista johtoa, jossa kumpikin pää olisi samanlainen.
     
  14. takkutikku

    takkutikku Newbie

    Liittynyt:
    09.02.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kyllä vain, eli kone pyörii tällä hetkellä normaalisti. (tuulettimet pyörii, emon ja näyttiksen valot palaa)

    Koska en ole itse ikinä käyttöjärjestelmää asentanut (varsinkaan täysin uuteen koneeseen) ei minulla ole näkemystä siitä, millainen näkymä minulla pitäisi olla ilman käyttöjärjestelmää. Mutta ilmeisesti jotain pitäisi tulla näkyviin, ilman käyttistäkin :D
    Tällä hetkellä minulla ei ole johtoa, jossa olisi kummassakin päässä DVI. Vanhan mallista VGA paikkaa koneessa ei edes ole.
     
  15. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Laitatko speksit koneesta? Oletko varmasti laittanut tuon piuhan näytönohjaimen liittimeen, etkä emolevyn liittimeen?
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,802
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    @takkutikku

    Onko ongelma selvinnyt? Voi tuntua vähäpätöiseltä asialta mainita mutta kohteliaisuuden nimissä olisi mukavaa tietää jos probleema on ratkaistu. Ketjun otsikkoonkin voi laittaa maininnan mikäli asia on nyt ok. ("ratkaistu")

    Hyvät on hermot kun ensin konetta kuukauden odotellut ja nyt sitten tällaista ongelmaa. Toki Systemalle takaisin jos ei homma muuten selviä. Takuuhan tuolla on.
     
    Pekkavaltteri kiitti tästä.

Jaa tämä sivu