1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi käyttäjätasojärjestelmä

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi dRD 04.06.2003.

 1. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Uusia titlejä ei ole tulossa kenellekkään, ei edes fixaajille. Samalla perusteella pitäisi sitten jakaa joka ohjelman expertille oma title, kuten Nero Expert, Windows Expert jne jne jne., lista olisi loputon.

  Tuo raporttinappulan toiminta tulee jatkossakin perustumaan käyttäjän kirjoittamien viestien määrään. Eli kun on kirjoittanut +25 viestiä, niin saa tuon raportointinappulan, jolla voi ilmoitella meille sääntöjen vastaisista viesteistä jne.
   
 2.  
 3. tyson

  tyson Regular member

  Liittynyt:
  09.02.2006
  Viestejä:
  806
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jaa-ah,täytyy kai jokapäivä kirjottaa 10 viestiä/postia tänne,niin ei mee vuottakaan,niin on se 2500 viestiä/postia täynnä.
   
 4. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Kannattaa ensin käydä lukemassa säännöt ennen yhtäkään postausta.

  "10. Viestien kirjoittaminen vain viestien kokonaislukumäärän kasvattamisen vuoksi on kielletty. Lisäksi mikäli olet kirjoittanut viestiketjuun sen viimeisen viestin ja haluat täsmentää sanomaasi, muokkaa viestiä. Älä kirjoita uutta viestiä oman viestisi perään."
   
 5. Yuza81

  Yuza81 Guest

  @tyson
  juu niin "kannattaa" tehdä, jos haluut bannit! :)

  Edit:lisäsin noi säännöt allekirjotukseen ;)
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 23.02.2006
 6. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Mielenkiintoinen uudistus, mutta ei varmasti helppo. Vaikeata on määrittää, mikä on hyvä viesti, postaus, kysymys, keskustelu. Eivät ne ole mitenkään matemaattisesti mitattavia arvoja. Jos olisivat, niin kovin helpottuisi medioiden kehitystyö ja voitaisiin siirtyä ideapalavereista laskukoneen - anteeksi - tietokoneen ääreen.

  Minusta tässä keskustelijat lähtevät siitä, että joku esittää kysymyksen ja joku antaa siihen lyhyen ja hyvän vastauksen. Entä millainen on hyvä kysymys? Entä millainen on hyvä keskustelu, onko se juuri sellainen, jossa esitetään kysymys ja siihen vastaus. Väitän, että näin ei ole jos "hyvällä" tarkoitetaan mielenkiintoista, sellaista, jota jäsenet lukee ja jota voi seurata vaikka ei itse osallistuisikaan siihen. Foorumin eli aD:n "hyvyys" ei liioin ole yksiselitteinen asia. Kyllä täällä tarvitaan, sanoisiko inhimillistä eloa kaikenlaisine puolineen. Vasta siitä syntyy todellinen ranking, joka osoittaa saitin mielenkiintoarvon.

  Entä sitten aivan nuorimmat jäsenet? En tarkoita newbieitä vaan iältään nuoria. Miltähän tuntuu tulla vertailluksi johonkin konkariin. Aika masentavalta. Vanhat vaan taitavat hänen mielestään tässäkin osoittaa paikan nuorille. Eikö kaikin tavoin pitäisi edesauttaa nuorten pääsemistä kiinni nykyajan kunnollisiin harrastuksiin, josta monelle voi sitten kasvaa elämäntyökin?

  Ei ehdotus - tai sehän on tosiasia piankin - silti huono ole. Kyse on myös siitä, missä mielessä ja miten vakavasti se lanseerataan. Onko se välke silmäkuölmassa tehty lisäominaisuus, vai todellinen äärivakavasti tehty eriarvoisuusasetelma.

  Oma ehdotukseni on, vaikka sillä nyt ei taida mitään merkitystä ollakaan, että annettaisiin vain ja yksinomaan +pinnoja. Eikä kaikista postauksista, vain kysymyksista tai vastauksista, jotka katsoo sen arvoiseksi. Näitä +pinnoja kun kertyy jokin määrä, niin saa auringonlaskun tai muun merkinnän. Niistä ei kuitenkaan muodostettaisi pysyvää arvojärjestystä keskustelupalstoille. Esim. arvojärjestyksen voi tehdä jollekin aivan eriliselle "ansioituneiden jäseten" listaukselle, esimerkiksi. +pisteitä voidaan lisäksi jakaa muillakin tavoilla ja muista ansioista.
   
 7. Jannejt

  Jannejt Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  5,049
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  118
  eihän niitä kaikkia posteja tietenkään tarvitse arvostella, ja ei vielä tiedetä millainen toi sit loppujen lopuks on, siihenhän voi tulla vaikka mitä rajoja, esim. vois olla että vaikka sulle mä en voi antaa kun yhen plussan / päivä tms.. joten odotamme innolla miltä toi näyttää. :p
   
 8. eduard0

  eduard0 Active member

  Liittynyt:
  27.06.2005
  Viestejä:
  1,396
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Eräällä toisella foorumilla testattiin taannoin samanlaista systeemiä, ongelmaksi siellä muodostui (ilmeisesti varsin nuoren keski-iän takia) juuri tuollainen "virtuaalipeniskateus". Siellä kun muutamat käyttäjät alkoivat järjestään antamaan miinuksia toisille, etenkin korkeamman tason käyttäjille. Siellä sitten palattiinkin nopeasti takaisin vanhaan systeemiin, kun ei ratkaisua oikein keksitty tai pystytty toteuttamaan.

  Edellisestä viisastuneena ehdottaisinkin, että jos ja kun tämä uusi systeemi otetaan käyttöön, niin siihen lisätään tasapainottavaksi tekijäksi niin, että yksittäisen henkilön antamat pisteet eivät vaikuta juuri ollenkaan, vaan esimerkiksi korkeimmat ja alimmat pistemäärät tiputetaan automaattisesti pois laskuista. (Vaikka kuten mäkihypyn pisteet...) Ja tosiaan joku raja siihen, miten monta miinusta voi yksi käyttäjä antaa toiselle päivän/viikon/kuukauden aikana. (Plussia lienee turhaa rajottaa, koska kukapa niitä piruillakseen antaisi?)
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2006
 9. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  Saan kai selventää vielä omaa ehdotustani. Annetaan vain +pisteitä.
  Niitä voi antaa kukin vain yhden yhdelle kohteelle. Perusteena ERITYISEN ansiokas kysymys, vastaus tai kommentti. Tarkoituksena ei ole siten pisteyttää esim. kysymyksiä, joissa pyydetään selventämään, antamaan lisätieto jne. eli ei pisteytetä tavallista työskentelyä.

  Luulisi tällaisen yksinkertaistetun järjestelmän olevan sekä helpompi teknisesti toteuttaa että siitä ei synny liian suuria paineita arvojärjestelmässä nousemiseksi. Yksinkertaisempi kuin keskiarvojen, tai paras ja huonoin pois ym hienouksien käyttö. Tätä painetta voidaan lisäksi helpottaa muillakin tavoilla, esim. juuri sillä, että auringonlaskuin aateloidut jäsenet listataan jonnekin kunniatauluun eikä keskustelun yhteydessä.

  Ehdotus ei tässä näin heitettynä ole tietenkään valmis ja siinä on erilaisia aukkoja. Yksi hankaluus - niin tässä kuin muissakin pisteytyksissä - on, että käyttäjät omaksuvat erilaisia keskustelualueita, joiden postausmäärät poikkeavat huomattavasti toisistaan. Siten voi sanoa, että se ei ole tasapuolinen kapean alueen päteville asiantuntijoille. Kaikki sisältö ei siis ole lukemisen ja huomaamisen kannalta tasavertaisessa asemassa. Jyvitysjärjestelmä? silloin mennään jo laskentatoimen puolelle.

  Toinen seikka jossa olisi hyvä antaa tunnustuksia ovat hyvät keskustelun aloitukset. Kysymystä, miksi jokin ei toimi, on vaikeata pisteyttää, mutta "hyvin" käynnistetty yleistä mielenkiintoa herättävä keskustelu voisi sellaisen ansaita?

  Oleeellinen ero omassa ehdotuksessa ja aD:n kaavaillussa pisteytyksessä on, että omassani ei anneta mitään NEGATIIVISESTI vaikuttavia pinnoja. Tämän tarkoitus on poistaa juuri edelläkin mainittuja haittoja eli poistaa kikkailun mahdollisuuksia.
   
 10. eduard0

  eduard0 Active member

  Liittynyt:
  27.06.2005
  Viestejä:
  1,396
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Mutta jos annetaan vain plussapisteitä, miten saadaan tämä haettu "elävä" tasosysteemi aikaiseksi? Elävällä tarkoitan sitä, että taso voi myös tippua jos postausten taso alkaa heiketä. Itse ainakin ihan mielelläni näen sen tason siinä keskusteluviestin reunassa, saa vähän kuvaa siitä että kenen ehdotuksia tai veikkailuja ensimmäisenä kannattaa alkaa uskomaan / kokeilemaan.

  Tietysti pisteiden määrä suhteessa postattuihin viesteihin voisi olla mahdollinen. Toisaalta niitä asiaa selventäviä "työskentelyviestejä" voi joutua joissakin tapauksessa postaamaan montakin ennenkuin saadaan tarpeeksi selvä kuva ongelmasta, jolloin taso tippuisi vaikka kuinka autetaan.

  Olen kyllä sitä mieltä, että negatiivisetkin pisteet pitäisi olla mahdollisia. Ehkä negatiivisen palautteen antamisen voisi rajoittaa vain tarpeeksi korkean tason käyttäjille, koska pahimmat trollit yms. karsiutuvat jo nykyisessä "newbie"-vaiheessa?
   
 11. J77

  J77 Regular member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  106
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Newbie:
  vasta sivustolle liittynyt käyttäjä

  munstako täälä puhutaan ;)
   
 12. kuqu

  kuqu Regular member

  Liittynyt:
  09.10.2002
  Viestejä:
  314
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En todellakaan pidä tuosta uudesta käyttäjätasojärjestelmästä. Ihan turhaan tulee taas kilpailua foorumin postaajien kesken! Yksi ajattelematon postaus, niin voit olla varma että kaikki kyseisen henkilön aikasemmatkin kommentit äänestetään penkin alle. Toisia käyttäjiä vaan kyttäillään+esimerkiksi välillä vähän viihteellisempi keskustelu varmasti heti tuomitaan huonoilla voteilla. Esimerkiksi Hyvää Joulua toivotukset mielletään foorumin genren vastaisiksi turhaksi jauhamiseksi!! :D Vaikka tällä foorumilla onkin nykyään paljon keskustelijoita, niin kimppapelaaminen mahdollistuu voidaan kyhätä kaveririnkejä tietyn tuloksen aikaan saamiseksi! Jotkut henkilöt vaan kiusallaan pistää homman läskiksi ja äänestää kaikille 1 tai sit 5 pistettä. Ketä tuollainen järjestelmä palvelee!! :p Nykyinen ollut ihan hyvä! Olen ainakin itse voinut luottaa ja pitää arvossa seniorien/addictien kommentteja :) Miten jatkossa...harkitkaa vielä hyvät AD:n ylläpito. ;)
   
 13. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Ehkä tämä pistäisi käyttäjät ajattelemaan mitä postaa?

  No mutta enivei, turha tätä on sen enempää kritisoida tai kommentoida kun ei ole koko systeemi vielä edes käytössä. Katotaan sitten mitä tuleman pitää ja minkälaisen systeemin ylläpito on saanut kasattua.
   
 14. kiiveri

  kiiveri Active member

  Liittynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  1,615
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  samaa mieltä pkaksp:n kanssa, odotellaan ja katsellaan. Vaikka tuo vielä vaatii hiomista ylläpidon puolesta, mutta odotellaan ja dRD:hän sanoi että aikaisintaan projekti aloitetaan loppukeväästä.
   
 15. tyson

  tyson Regular member

  Liittynyt:
  09.02.2006
  Viestejä:
  806
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ei,en ole kirjoittamassa päivän aikana kymmentä viestiä. mielenkiinto suuntautuu enemmän ulkoiluun,kun lämmin kevätaurinko hellii käveliää,jne. totesin vain,että noinkin pystyy tekemään,mikäli haluaa. (siis kirjoittamaan 10 viestiä per päivä).
   
 16. pelttu

  pelttu Regular member

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  576
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselleni noilla statuksilla ei merkitystä ole. Ne voitaisiin kaikki poistaa. Niitä on nyt kuitenkin päätetty käyttää...

  Olisi parempi nostaa SM- ja AA-kerhon rajat heti kunnolla korkealle. Sen luulisi hillitsevän innokkuutta statuksen hakuun määrän perusteella.

  Modet (tai ketkä ne päätöksentekijät ovatkaan) voisivat harkinnanvaraisesti nostaa statuksia tarkastellen nimenomaan laatuseikkoja, "ansaitsemista": jos joku viesteillään auttaa muita jäseniä, antaa hyviä vinkkejä tai tekee ohjeita jne, ansaitsee hän paremman statuksen. Näitä muita auttavia ei näillä suomenkielisillä sivuilla nyt niin kauhean paljon ole: ne erottuvat helposti massasta.

  Jotkut kokevat Newbien statuksen "alentavaksi" -> sen voisi poistaa kokonaan. Heti kun on rekisteröitynyt niin olisi Junior member.
   
 17. Neptun

  Neptun Active member

  Liittynyt:
  17.01.2005
  Viestejä:
  3,954
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  68
  @pelttu: Nykyinen käyttäjätasasojärjestelmä tulee muuttumaan. Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, millainen uudesta tulee. Hyvä ajatus on odottaa ja katsoa sitten, vai mistä me muuten keskustelisimme kun ei tiedetä. ;-)

  Useimmille on varmasti selvää, että arvostus ei synny titteleistä vaan muista tekijöistä, jotka kyllä tulevat keskusteluissa esille. Niidenkin suhteen on tietysti erilaisia arvostuskäsityksiä niin kuin meillä ihmisistä on muutenkin. Yksi tykkää - hmm - lyhyestä ja kauniista, toinen pitkästä ja monipuolisesta.
   
 18. jarzaa

  jarzaa Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  360
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  mutta eikös tuohon arvostelu hommaan vois laittaa samalaista systeemiä kuin tuohon raportoi moderaattorille nappiin?? eli kun pääset junior memberiks/memberiks nii saisit mahdollisuuden arvioida toisten viestejä. näin sais trolli ongelman poistettua
   
 19. teppoI

  teppoI Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  30.04.2005
  Viestejä:
  4,166
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  tuosta jarzaan ajatuksesta pidän. Selviäisi jyvät akanoista heti kärkeen.
   
 20. Osku87

  Osku87 Regular member

  Liittynyt:
  30.11.2004
  Viestejä:
  2,634
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Oma mielipiteeni tähän olisi ainakin alkuun järjestelmien rinnakkainelo. Eli, että olisi kaikkia jäseniä Newbiestä Addictiin vanhoilla rajoilla ja tuossa tämän statuksen alla tietty määrä näitä aurinkoja.

  Täten olisi sekä 1-auringon, että 5-auringon Membereitä jne.
  Tästä voisi saada pikkasen paremman kuvan kuin pelkistä auringoista.

  Kannatan myös tuota jarzaan ehdotusta eli, että vasta juniorista lähtien saisi arvostella muiden viestejä.

  Tuosta äänestämisestä sen verran, että aika vähiin jäisi omalta kohdalta, joten en tiedä sitten painottuisiko oikein nuo auringot, mutta tulevaisuus näyttää.

  Edit: Ymmärrettävyys edes vähän paremmaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2006
 21. Fidelaar

  Fidelaar Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2003
  Viestejä:
  817
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ohos, kylläpä tulee iso haloo ku mandariineja jaellaan... pöh...
  nykymaailmassa kasvava kilpailuvietti vai mikä ajaa jopa forumeilla tavoittelemaan 'titteleitä'... ei helkutti, eihän tää foorumi mikää lotto ole jossa jokainen haluaa voittaa.
  turhaa 'avautumista' tiedän, mutta moni postaus tähänkin ketjuun oli mielestäni turhaa....
   

Jaa tämä sivu