1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi IE 7 (beta2) on todella nopea ja hyvä

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Iisalmi 16.04.2006.

 1. Kellopeli

  Kellopeli Guest

  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 23.04.2006
 2.  
 3. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,295
  Kiitokset:
  195
  Pisteet:
  93
  Erona tutkimuksen mainitsema Firefoxin haavoittuvuuksien salamannopea korjaaminen avoimen koodin luonteen mukaan. IE:ssä on edelleen useita yleisessä tiedossa olevia paikkaamattomia haavoittuvuuksia joita ei edes aiota korjata. IE:n activex myös tekee haavoittuvuuksien hyväksikäytöstä naurettavan helppoa.

  edit: Virustorjuntafirmojen näkökulmasta firefox on tunnetusti kirous. Vähemmän aktiivisesti leviäviä viruksia -> vähemmän julkista paniikkia -> vähemmän myytyjä lisenssejä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2006
 4. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Ei kai se voi olla muotia, kun samaa on tehty jo vuosikaudet (ainakin Windows 3.1.stä alkaen)? Eikös muodin kuuluisi muuttua aina välillä?
  :)

  Itselläni käy nykyään melkeinpä useammin toisin päin - kaveri ehdottaa kokeilemaan jotain fiksua juttua, mutta "en nyt voi, kun EI OLE linuxia asennettu kotikoneelle".

   
 5. teijoster

  teijoster Regular member

  Liittynyt:
  09.10.2005
  Viestejä:
  397
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sitä ihmettelen miten tappista MS:lle on nettiselaimen teko. Operassa on iät ja ajat ollut mm. integroitu sähköposti automaatisella postin haulla ja välilehdet, teemat ja mainio sivupaneeli etc. Käytettävyydessä pieksää mennen tullen MS:n uudenkin tuotteen(olen kokeillut). Miksi MS ei pysty tekemään omaan käyttöjärjestelmäänsä toimivaa selainta kun muut, pienet kehittäjät pystyvät???
  Onko syy ie:n integroinnissa?
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2006
 6. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
 7. gain

  gain Active member

  Liittynyt:
  10.08.2003
  Viestejä:
  1,004
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Aikanaan, kun siirryn lähestulkoon käyttämään pelkästään FF:ää, niin kyllä spywaret yms. ovat pysyneet paljon paremmin loitolla. En viitsi periaatteessa lähetä beta-versiota kokeilemaan. Täytyy ottaa tuo koneelle sitten, kun se tulee Windows updateen.
   
 8. AkZuh

  AkZuh Active member

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  2,146
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  ie:n vika on oikeastaan sen suosio. jos joka koneessa olis opera, tai windowsseissa tulisi opera "integroituna" niin varmasti myös hakkerit tekis operaan paremmin purevia "ärsykkeitä" ^^ mutta kun ie on kumminkin maailman käytetyin selain, joten haavoittuvuuden riskit suurenee huomattavasti..
   
 9. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Windowsia on "pakko" ajaa admin-tunnareilla lähinnä typerien sovellusohjelmien koodareiden vuoksi, joiden kalloon ei tunnu menevän, että myös user-tunnareilla pitäisi pystyä ajamaan ohjelmia. Ohjelmat kun pyrkivät ripottelemaan viittauksia semmoisiinkiin rekisterinhaaroihin, joihin normaalikäyttäjällä ei ole asiaa.
   
 10. Pyhimys

  Pyhimys Regular member

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  891
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei jaksa kokeilla, kun kyseessä on mikkisoftan ohjelma ja firefox toimii mielestäni hyvin.
   
 11. AkZuh

  AkZuh Active member

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  2,146
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  MissBlue, tottahan se on. saas nähdä miten vistan kanssa asiat on, tietääkseni siellä on käyttäjät(root, user). mutta kuinka se muuten toimii? ;)
   
 12. perhana

  perhana Regular member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mielestäni asia ei kyllä ole aivan näin, xp:tä kyllä pystyy normaalikäytössä käyttämään rajoitetulla käyttäjätilillä ilman järjestelmänvalvojan oikeuksia, joidenkin ohjelmien asennusten ajaksi täytyy vaan tilityyppi muuttaa rajoitetusta järjestelmänvalvojaksi.

  Tuossa puoli vuotta sitten kasasin koneen sukulaiselle joka on lähes täysi "newbie" eli ei ole ikinä omistanut omaa tietokonetta eikä käyttänyt konetta muutenkaan kuin aivan satunnaisesti.
  Asensin valmiiksi kaikki tarvittavat ohjelmat, virusturvaksi AVG:n ilmaisen ja kevyen virusturvan, palomuuriksi pelkkä XP:n oma palomuuri, koneelle tuli msn messenger, openoffice, IE selain, winamp ja neron polttosofta ja muutama peli... sen jälkeen kun kaikki oli asennettu ja konffattu toimivaksi, loin uuden salasanalla suojatun järjestelmänvalvojan (admin) tilin ja muutin tilin jolla ohjelmat oli asennettu rajatuksi käyttäjätiliksi (user)... tytölle jolle kone meni en edes antanut järjestelmänvalvojan salasanaa.

  Eli nyt konetta on käytetty nettikäytössä laajakaistan kanssa noin puolivuotta, eikä minkäänlaisia ongelmia ole ollut, järjestelmänvalvojan salasanaa ei ole vielä kaivattu ;-)

  viikko sitten skannasin koneen läpi adawarella ja spybot search and destroylla, eikä löytynyt edes spywarea koneelta, vaikka sivuhistorian ja väliaikaisten internet tiedostojen perusteella koneella kyllä on surffailtu melko lailla.
   

Jaa tämä sivu