1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

uusi HP ja opastusta tarvii

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi AlexisW 04.06.2020.

  1. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Pitääkö johdon olla aina töpselissä vai ei koko päivää?? Mistä näkee paljonko on akussa niiku virtaa jos mistään? Voiko yhdistää jollain johdolla pöytäkoneeseen jos sieltä vaikkapa haluaa siirtää jotain kannettavaan?? Onkohanverkossa jokin kannettavaien opas?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,991
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Onhan HP:n kannettaville käyttäjän oppaita. Voit googlata itse mallimerkinnän mukaan tai kertoa tarkan malin tänne, niin etsitään yhdessä.
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Ei tarvitse, vaikka useimmat sitä pitää kiinni seinässä yötä päivää. Windowssin alapalkissa on kuvake joka kertoo akun tilan.
    Pöytäkoneesta voi ulkoisen levyllä tai USB-tikulla siirtää dataa. On muistaakseni jotain erikoisjohtoja, jolla dataa voi siirtää. Olen joskun aikoja sitten käyttänyt sellaista, mutta ei ole viimeaikoina tullut sellaista eteen.

    Edit: Kuten ehdotettiin, kanattaa tutustua huolella koneen käyttöoppaaseen.
     
  5. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Laptop-rskv55p5 HP-laptop 17-caxxx
     
  6. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Selvä. Tutkin asiaa.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,991
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Tuo ei ole oikea mallimerkintä. Tuosta alkurimpsusta en ymmärrä mitään, mutta tuon "xxx" tilalla pitäisi olla muita numeroita tai kirjaimia.
     
  8. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Enpä oikein tiedä mistä löydän tarkemmat tiedot. Koitan selvittää huomenna.
    LAPTOP-RSKV55P5
    HP Laptop 17-ca2xxx
     
  9. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    HP Laptop - 17-ca2006no
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
  11. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
  12. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Miten se nyt oikein on. Sinä on nappula sammuttaa ja sitten painaa kansi kiinni. Sammuttaako se sen todella vai pitääkö sammuttaa jostain"tehokkaammin"? Vai onko tää riittävä. Kuluuko akku silloin?
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,991
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Kun klikkaat sitä vasemman alakulman Windows-ikkunaa ja valitset Virta, voit valita Lepotila, Sammuta tai Käynnistä uudestaan. "Sammuta" sammuttaa tietokoneen kokonaan, mutta tallentaa tilatietoja kiintolevylle nopeamman käynnistymisen mahdollistamiseksi.

    Em. tavalla sammutettu tietokone on siis täysin sammutettu, mutta levylle tallennettu tilanne voi joskus aiheuttaa ongelmia, jos ongelma oli ilmennyt jo ennen sammuttamista. Sellaisessa tapauksessa koneen voi sammuttaa niin, että mitään tilannetietoa ei tallenneta levylle, vaan Windows käynnistetään täydellisesti uudelleen. Tällainen täysi sammutus tapahtuu painamalla Shift-painiketta samaan aikaan kun klikataan sammuta.

    Mutta kuten sanottu, myös Shift-näppäintä painamatta kone sammuu täysin eikä enää pura akkua.

    Sammutus siis tapahtuu tuolla Windows-painikkeella ei varsinaisella virtapainikkeella, josta uudelleen käynnistys tapahtuu. Jos tietokone jonkun ongelman takia "jäätyy" niin, ettei sitä voi ohjelmallisesti sammuttaa, sammuu se pitämällä virtapainiketta painettuna pitemmän ajan.

    Edit. Myös "Käynnistä uudelleen" sammuttaa koneen hetkeksi kokonaan, niin että mitään tilannetietoja ei tallenneta levylle ja haeta takaisin. Siksi jotkut ongelmat korjautuvat uudelleen käynnistettäessä.
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2020
  14. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Huomasin, että laptopilla helppo kirjoittaa eikä näppäimiä tartte vähän niiku hakata olan takaa heh. Sujuu kuin tanssi. Sama aei voi sanoa pöytäkoneen näppäimistä. Merkki HP tai ovatko säädöt pielessä? En edes kunnolla muista missä niitä säätöjä tehdään? Ja miten ja mihin malliin säädettävä, että olisi kirjoittaminen kevyempää? Vai onko niin, että jos aiot kevyesti kirjoitta aon hankittava vähintään 150 e uudet näppäimistöt??
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Kyllä pöytäkoneisiin hyviä näppiksiä on saatavilla. Pakettikoneet ovat luku sinänsä, jossa mennään yleensä halvimmilla vaihtoehdoilla. Tarkoittamaasi säätöä näppäimistöihin ei kai ole, en ole ainakaan kuullut, enkä oikein pidä mahdollisenakaan.
    Hyvää ja miellyttävää itselle sopivaa näppäimistöä ei löydy muuten kuin kokeilemalla niitä.
     
  16. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,332
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    68
    Kahden koneen välillä dataa voi siirtää vaikkapa tavallisella Lan-kaapelilla esim. Windowsin remote desktopilla. Jos kaapeli kytketään suoraan koneesta toiseen, täytyy IP osoitteet asettaa samalle osoitealueelle.
     
  17. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    613
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    No oli tuolla aikoinaan joku viiva ja sai säätää oliko se hidas tai nopea. Enpä vaan löydä.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Sellainen säätö löytyy vieläkin, mutta ei se näppäimistön ominaisuuksia muuta.

    Näppis.PNG
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
  20. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,218
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Tuo halpa logitech ihan oikeasti on kirjoitusmukavuudeltaan selkeästi paras näppis. Kannattaa kokeilla. Mitenkään kestävä se ei kyllä ole. Pelikäytössä tuollaisen hakkaa palasiksi kolmessa kuukaudessa.
     

Jaa tämä sivu